به گزارش کسب و کار نیوز، صابری پس از اجرای نمایش طی سخنانی ابراز داشت: حقاً که سخن گفتن از حکیم ابوالقاسم فردوسی که احیاگر هویت ملی و زبان فارسی است آسان نیست، سخن گفتن در مورد شخصیتی چون او بسی سخت و سنگین است.
وی ادامه داد: شاعر و حماسه سرای بزرگ، در شاهنامه ماندگار خود، کاخ بلندی از اسطوره و سرودههای حماسی را برافراشت که در پی قرنها، همچنان بسان آفتاب عالمتاب، پر درخشش است و اینگونه نام او را بلند آوازه ساخته است. شاهنامه، این شناسه تمدنی بزرگ ما، سرشار از آزادگی، فضیلت اخلاقی و پاکیزگی است که نشان از پاکی بینش و بزرگی منش وی دارد”.
سفیر ایران در تاجیکستان اظهار داشت: فردوسی طی سالیانی متمادی تلاش کرد و همت به خرج داد تا اثر گرانسنگ خود را چنانکه سزاوار شأن و منزلت تمدن بزرگ پارسی است به رشته نظم در آورد: «بسی رنج بردم در این سال سی عجم زنده کردم بدین پارسی»
محمد تقی صابری گفت: “تنوع موضوعات شاهنامه، یکی از ویژگیهای برجسته این دیوان حماسی است، در این کتاب از هر نوع فکر و موضوع از جمله پهلوانی و حماسی، عاشقانه و تغزلی، اندرز و تعلیمی و همچنین داستانی و اساطیری در قالب شعر موجود است”.
وی افزود: “فردوسی تاریخ نیاکان مان را بخوبی به تصویر کشید و باعث استحکام و اتحاد اقوام و ساکنان تمدن پر عظمت و مشترک ما شد. تمدنی که ایرانیان و تاجیکان بدان فخر و مباهات میکنند”.
سفیر کشورمان در تاجیکستان با اشاره به نامگذاری روز ۲۵ اردیبهشت (۱۵ می) به نام روز فردوسی در تقویم ایران اظهار داشت: “در آستانه این روز، امروز در این تالار تاریخی، شاهد نمایش هنرمندانه فردوسی توسط جمعی از برترین هنرمندان و بازیگران تئاتر کشور دوست و عزیزمان تاجیکستان بودیم. این نمایش زیبا و هنرمندانه ادای احترامی است به محضر فردوسی بزرگ از طرف هم زبانان و هم فرهنگان تاجیک و ارج گذاری این نمایش به فردوسی و اثر سترگ او شاهنامه، رشتههای ناگسستنی و برادری دو ملت ایران و تاجیکستان را بار دیگر اثبات نمود و لازم میدانم تقدیر صمیمانه خود را نسبت به تلاشهای بانیان، کارگردان، بازیگران و عوامل فنی بیان کنیم. در پایان امیدوارم در ایران و تاجیکستان، شاهد خلق آثار هنری بیشتری در مورد سرمایهها و بزرگان ادبی، تاریخی و فرهنگی مشترک خود باشیم”.
پیش از آغاز نمایش «آرتیق قادر» هنرمند شهیر تاجیک ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان و علاقه مندان حکیم توس و همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه این نمایش ابراز داشت: “برای نخستین بار است که در تاجیکستان نمایشی در مورد فردوسی بزرگ، بر اساس داستان «شاهنامه» و رمان «فردوسی» نوشته «ساتم الغ زاده» نویسنده نام آشنای تاجیک تهیه شده است.”
قادر یادآور شد: “رمان الغ زاده در سال ۱۹۹۹ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شناخته شد و حتی صحبتهایی نیز در خصوص تولید فیلم سینمایی مشترک تاجیکستان و ایران بر پایه این اثر صورت گرفته و خوشبختانه امروز شاهد روی صحنه رفتن نمایش فردوسی به نویسندگی و کارگردانی «سلطان عثماناف» هستیم”.
قادر در پایان با تاکید بر اشتراکات فراوان مردم تاجیکستان و ایران، شعر مشهور «لایق شیرعلی» شاعر فقید تاجیک درخصوص پیوندهای ایرانیان و تاجیکان را قرائت کرد که مورد استقبال گرم حضار قرار گرفت.
انتهای پیام