صفحه اصلی / استان ها / مازندران / چرا کشاورزان علاقه‌ای به بیمه اراضی ندارند؟
چرا کشاورزان علاقه‌ای به بیمه اراضی ندارند؟

چرا کشاورزان علاقه‌ای به بیمه اراضی ندارند؟

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: به دلیل خرده مالکی بودن اکثر اراضی در مازندران، بیمه محصولات کشاورزی با استقبال زیادی روبرو نبوده و کمتر از ۱۰ درصد اراضی زراعی و باغی مازندران بیمه هستند.

بیمه کشاورزی

حسین نگهدار در گفت و گو با ایسنا با اشاره به خسارت‌های ناشی از سیل اخیر به اراضی کشاورزی مازندران اظهار کرد: بارش شدید باران و برف در مازندران، منجر به وقوع سیل در ۲۷ اسفند سال گذشته و ۱۲ فروردین سال جاری و خسارت ۵۹۲ میلیارد تومانی به بخش کشاورزی مازندران شد.

وی با اشاره به میزان خسارت وارده به اراضی کشاورزی استان افزود: برآورد خسارت در اراضی زراعی استان ۱۲۴ میلیارد تومان و در اراضی باغی ۲۷۱ میلیارد تومان، واحدهای دام و طیور، زنبورداری و آبزی پروری ۶۹ میلیارد تومان، بخش آب و خاک و امور زیربنایی بیش از ۵ میلیارد تومان است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۷۲ هزار و ۶۱۸ هکتار از اراضی زراعی استان دچار آسیب و خسارت شده است، اظهار کرد: بیشترین خسارت به خزانه‌های برنج و اراضی کلزا و گندم بوده است، هرچند با هماهنگی کارشناسان مرکز خدمات دهستان‌ها و واحدهای تخصصی ستادی و شهرستانی و توصیه‌های به موقع و فنی، تأثیر ناشی از خسارت وارده بر نقصان محصول تا حدودی کاهش یافت.

نگهدار با اشاره به این نکته که به دلیل خرده مالکی بودن اکثر اراضی در مازندران، بیمه محصولات کشاورزی با استقبال زیادی روبرو نیست، بیان کرد: کمتر از ۱۰ درصد اراضی زراعی و باغی استان تحت پوشش بیمه بوده اند که تا امروز نزدیک به ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان از خسارت‌ها پرداخت شده است.

وی با اشاره به تأمین نهاده‌های دامی مورد نیاز دامداران در مناطق سیل زده استان، بیان کرد: تاکنون ۶۰۰ تن سبوس و هزار تن جو بین دامداران خسارت دیده توزیع شده است.

این مسئول، یکی دیگر از اقدامات جهاد کشاورزی را تأمین و تهیه بذر شالی و تأمین ماشین آلات کشاورزی برشمرد و اظهار کرد: به منظور جلوگیری از افزایش قیمت شالی؛ ۵ تن بذر شالی از استان گیلان تهیه شد، همچنین با هماهنگی پیمانکاران ۴۴ دستگاه ماشین سنگین شامل بیل مکانیکی، بولدوزر، لودر، بیل بکهو و دستگاه گریدر جهت لایروبی رودخانه‌ها و جمع آوری گل و لای در اختیار روستاها قرار گرفت.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های دامی در سطح استان تا کنون یک میلیون و ۶۲ هزار و ۱۹۴ رأس دام، واکسینه شده است، تصریح کرد: ۱۴۵ هزار متر مربع اماکن دامی ضد عفونی و نزدیک به ۷۶ هزار هکتار از اماکن دامی سمپاشی شد.

وی افزود: ۱۷ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی زراعی گندم و جو و ۳ هزار ۹۶۸ هکتار از اراضی کلزا برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های قارچی که احتمال وقوع آنها پس از سیل افزایش می‌یابد، سمپاشی شدند.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه طبق مصوبه هیئت دولت ۱۵۸ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض و ۴۵۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود ۴ درصد به استان مازندران اختصاص پیدا کرد، گفت: از ۱۵۸ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض، ۵۰ درصد آن تخصیص پیدا کرده است که بانک‌های عامل سپه، صادرات، ملی و کشاورزی وظیفه پرداخت تسهیلات ۴۵۸ میلیارد تومانی و دیگر تسهیلات بانکی را بر عهده دارند.

نگهدار به نحوه و مقدار کمک بلاعوض به کشاورزان خسارت دیده، اشاره و بیان کرد: برای هر هکتار از اراضی زراعی ۵ میلیون تومان، باغی ۵ میلیون تومان، هر واحد دامداری ۵ میلیون تومان، هر رأس دام سبک تلف شده ۵۰۰ هزار تومان، هر رأس دام سنگین تلف شده ۳ میلیون تومان، هر کلنی زنبور عسل ۱۰۰ هزار تومان و برای هر هکتار از واحدهای آبزی پروری ۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه به تسهیلات بانکی که برای بهره برداران خسارت دیده در نظر گرفته شده است اشاره کرد و گفت: برای هر هکتار اراضی زراعی خسارت دیده، ۵ میلیون تومان، هر هکتار باغ ۵ میلیون تومان، هر واحد دامداری خسارت دیده ۵ میلیون تومان، هر رأس دام سبک تلف شده ۵۰۰ هزار تومان، هر رأس دام سنگین تلف شده ۳ میلیون تومان و برای هر واحد پرورش زنبورعسل، آبزی پروری و طیور هم تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کرونا

تست کرونا ۲۵۰ بیمار مبتلا به کرونا مثبت در بابل اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, از اول اسفند ماه تاکنون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.