به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، این شورا هفته گذشته تصمیمی را درباره پذیرش همه “نجات یافتگان” از چنگ داعش صادر و اعلام کرد، آنچه که در حق این افراد صورت گرفته، خارج از اراده و خواست خود آنها بوده است.
شورای مذکور اعلام کرد که هیئتی از روحانیان ایزدی را برای بررسی موضوع زنان و مردان ربوده شده به سوریه فرستاده است که این اعزام با هدف “جستوجوی این افراد و بازگردان آنها” به عراق صورت گرفته است، اما این هیئت پس از بازگشت اعلام کرد، تصمیم پذیرش زنان نجات یافته و کودکان آنها “تنها مختص به آن دسته از کودکانی است که پدر و مادر آنها ایزدی بوده و در جریان حمله داعش به شهر سنجار ربوده شده بودند و به معنای پذیرش کودکانی که در نتیجه تجاوز نیروهای داعش به زنان ایزدی به دنیا آمدهاند، نیست”.
داعش در پیشرویهای خود در سال ۲۰۱۴ در عراق و سوریه اقدامات خصمانهای علیه این اقلیت دینی انجام داده و اعضای آن را کافر نامید. این گروه تروریستی تعدادی از ایزدیها را در شهر سنجار واقع در استان نینوا کشت، دهها هزار تن از آنها وادار به فرار کرد و هزاران تن از زنان و دختران ایزدی را بازداشت و مورد تجاوز جنسی قرار داد.
ایزدیها تنها کودکانی را که پدر و مادر آنها ایزدی باشند، میپذیرند؛ به ویژه اینکه این اقلیت دینی بسته بوده و به هیچ کسی از مذاهب دیگر اجازه ورود به اقلیت ایزدی را نمیدهد. علاوه بر این نام کودکانی که در نتیجه تجاوز نیروهای داعش به زنان ایزدی به دنیا آمدند توسط مسئولان عراقی ثبت نشده است.
از سال ۲۰۱۴ تاکنون آمار رسمی درباره تعداد کودکان زنان ایزدی یا تعداد کودکانی که در ادارات دولتی عراق نامشان ثبت نشده است، وجود ندارد و طبق آخرین آمار اداره کل امور ایزدیها در وزارت اوقاف اقلیم کردستان عراق، تعداد ایزدیهای ربوده شده به ۶۴۱۷ تن میرسد که ۳۴۲۵ تن از آنها از کنترل داعش نجات یافتند، برخی به دنبال آزادسازی آخرین پایگاه داعش در منطقه الباغوز در شرق سوریه به عراق بازگشتند، اما سرنوشت دیگر ایزدیها هنوز نامعلوم مانده است.
انتهای پیام