دکتر مهدی قراباغی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این اتفاق افتاده که در سالی به علت تأمین نشدن اعتبار ۳۰ درصد طرحهای پژوهشی با صنعت به تعطیلی منجر شده است، اظهار کرد: همچنین در طرحی چون سنسورها باید از خارج کشور بر مبنای نرخ ارز ۵,۰۰۰ تومان تأمین میشد با افزایش قیمت ارز (به علت نوسانات ارزی) عملاً طرح متوقف شد و کارفرما هم آنرا پذیرفت.
وی این قبیل موارد را عاملی برای سرخوردگی پژوهشگران (دانشجویان پسادکترا، دکترا و ارشد) دانست و گفت: از این رو این افراد یا به فکر مهاجرت هستند یا به دنبال راهکارهای جایگزین که البته اثرات آن در آینده بیشتر نمایان میشود.
مدیر پژوهشهای کاربردی پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران با بیان اینکه تحریم مانع از ورود برخی تجهیزات و در نتیجه توقف طرحهای پژوهشی میشود، افزود: به عنوان مثال برخی نرم افزارها باید از خارج کشور تأمین میشد که به علت تحریم امکانپذیر نشد.
قراباغی ادامه داد: در برخی همکاریهای مشترک با کشورهای خارجی به دلایل متعدد پژوهشگران جذب سمت خارجی میشوند.
وی در ادامه اتوماسیون خدمات در بخش کاربردی را از دیگر ایدهها و برنامههای این مرکز برشمرد و افزود: ساماندهی آزمایشگاه دانشکده فنی تهران به صورت سامانه از دیگر اقداماتی است که تا شهریور ماه به سرانجام میرسد. بدین ترتیب متقاضیان میتوانند از داخل و خارج از کشور نمونهها را ارسال کنند و پس از انجام خدمات آزمایشگاهی نتایج برای آنها ارسال و درآمدزایی را در پی دارد.
مدیر پژوهشهای کاربردی پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران برگزاری کارگاههای آموزشی بین المللی را از دیگر برنامهها و ایدههای این مرکز دانست و گفت: آشنایی مدیران و کارشناسان صنعت با تکنولوژیهای روز دنیا از دیگر برنامههای معاونت پژوهشی پردیس فنی است.
قراباغی در پایان یادآور شد: همه این موارد و اجرایی و نهایی شدن آن به همکاری و حمایت دولت و سایر صنایع منوط میشود.
انتهای پیام