به گزارش کسب و کار نیوز، میرصمد سید موسوی در جریان بازدید از دریاچه ارومیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بدین منظور از سال ۱۳۹۳ تا پایان سال ۱۳۹۶ مبلغ ۲۵میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در۴ منطقه بحرانی واقع در شهرستانهای ارومیه، سلماس و میاندوآب از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه هزینه شده و اعتبارات سال ۹۷ نیز هنوز ابلاغ نشده و در حال پیگیری است.
موسوی تصریح کرد: در این بازه زمانی به طول ۱۱۲ کیلومتر بادشکن غیر زنده در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سایت جبلکندی ارومیه در راستای احیای بیولوژیکی دریاچه ارومیه احداث شده است.
وی افزود: همچنین ساماندهی چرای دام در سطح ۵۰۰ هزار هکتار و مراقبت و نگهداری از گز زارهای اطراف دریاچه در سطح حدود ۶۰۰ هکتار انجام شده است.
موسوی با اشاره به قرق مطلق در سطح ۲۵ هزار هکتار از طریق توزیع رایگان بستههای حمایتی، اضافه کرد: از سوی دیگر در این بازه زمانی توزیع رایگان جو به میزان ۵۱۸ تن ، مدیریت هرزآب در سطح ۲۶۰۰ هکتار از اراضی ساحلی، آبیاری سنواتی، پژوهش در زمینه روشهای نوین مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار، اقدامات ترویجی و فرهنگی در قالب مدل ترسیب کربن و نیز مطالعات اجرایی در ۷۶۰۰ هکتار از اراضی منطقه جبل کندی و محدوده پارک ملی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: براساس مطالعات و پایشی که توسط دانشگاه ارومیه در ایستگاههای سنجش و پایش فرسایش بادی انجام شده، حداکثر ظرفیت انتقال تجمعی گرد و غبار در حدود ۵۰ درصد کاهش یافته و از ۲۹۸ کیلوگرم در مترمربع در سال ۹۶ به ۱۵۷ کیلوگرم در مترمربع در سال گذشته رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: همچنین تلفات خاک تجمعی از ۳۹ تن در هکتار در سال ۹۶ به ۱۲ تن در هکتار در سال گذشته کاهش یافته است به طوری که با اقدامات انجام شده میزان گرد و غبار نمکی تا ۷۰ درصد مهار شده است.
انتهای پیام