صفحه اصلی / استان ها / مرکزی / آغاز تخلیه رسوب و مدیریت حجم مخزن سد الغدیر ساوه
آغاز تخلیه رسوب و مدیریت حجم مخزن سد الغدیر ساوه

سد الغدیر ساوه پس از 22 سال در آستانه سرریز شدن؛

آغاز تخلیه رسوب و مدیریت حجم مخزن سد الغدیر ساوه

همزمان با افزایش تراز آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه، عملیات تخلیه رسوب و مدیریت حجم مخزن این سد برای پیشگیری از سیلابی شدن رودخانه‌های پایین دستی بر اثر سرریز شدن این سد دو قوسی تمام بتنی آغاز شد.

سد الغدیر

رئیس امور بهره‌برداری از سد الغدیر ساوه در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با توجه به وقوع سیلاب‌های احتمالی در اردیبهشت ماه سال‌جاری براساس پیش بینی‌های هواشناسی، عملیات تخلیه رسوب و مدیریت حجم مخزن سد الغدیر ساوه آغاز شد.

سید جلال شاهرخ افزود: پیرو اطلاع رسانی‌های قبلی که در خصوص ورود سیلاب به سد الغدیر ساوه صورت گرفته است، در حال حاضر با توجه به آورد مطلوب دریاچه سد الغدیر، مخزن سد به تراز نهایی و تکمیل ظرفیت نزدیک شده است.

وی با اشاره به اینکه حجم کلی سد الغدیر ساوه ۲۷۷ میلیون متر مکعب است، افزود: هم اکنون حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه از مرز ۲۲۰ میلیون متر مکعب با دبی ورودی ۱۳۰ متر مکعب بر ثانیه عبور کرد و به تراز نهایی نزدیک شده است.

وی از اجرای دو عملیات برای مدیریت حجم آب ذخیره شده در مخزن سد الغدیر خبر داد و افزود: بازگشایی دریچه های تحتانی که دو روز پیش به صورت نمادین با حضور استاندار مرکزی انجام شد، از صبح امروز (پنجشنبه) بازگشایی و بخشی از ظرفیت خروجی آب از مخزن سد فعال شد.

عضو هیات مدیره شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی، مدیریت مخزن سد الغدیر به منظور کنترل سیلاب‌های احتمالی که انتظار می‌رود در روزهای آینده در پی بارش‌هایی که پیش بینی شده است صورت گیرد را از جمله اهداف باز کردن دریچه‌های تحتانی سدالغدیر دانست و افزود: تخلیه رسوب‌هایی که در پی سیلاب‌های اخیر به دریاچه سد وارد شده است دومین هدفی است که با بازگشایی دریچه‌های تحتانی صورت می‌گیرد.

وی از اجرای این عملیات تا چهار روز آینده خبر داد و افزود: با افزایش دبی ورودی به سدالغدیر با وجود اینکه کار مدیریت مخزن سد آغاز شده و به نسبت ورودی آب به دریاچه سدالغدیر به همان میزان آب با بازکردن دریچه‌ها خارج می‌شود، اما با این حال سرریز آب سد قطعی است.

وی، خروج آب از دریچه‌های سد الغدیر را متناسب با میزان آورد آب به دریاچه سد دانست و افزود: کنترل سیلاب و جلوگیری از بروز هرگونه حادثه احتمالی مهمترین هدف بازگشایی دریچه‌هاست و با کاهش دبی ورودی به رودخانه، دریچه‌ها بسته و ذخیره‌سازی آب در دریاچه سد ادامه خواهد یافت.

وی با تاکید بر اینکه با افزایش حجم آب در سد الغدیر ضرورت مدیریت مخزن احساس می‌شود، افزود: در شرایطی که سدها در وضعیت سیلابی قرار می‌گیرند، یکی از تمهیداتی که دیده می شود کنترل مخزن و آب ذخیره شده است. با هماهنگی‌های بعمل آمده هیچ مشکلی در باز شدن دریچه‌های تحتانی و رهاسازی آب در نقاط پائین دستی سد وجود ندارد و آب کنترل شده‌ای به پائین دست هدایت خواهد شد و هیچ خطری ایجاد نخواهد کرد.

شاهرخ در ادامه تصریح کرد: توصیه ما به کشاورزان و افرادی که در مناطق پائین دستی سد ساکن هستند این است که با احتیاط و هوشیاری تمام از کنار رودخانه‌هایی که در پی سیلابی شدن متاثر از باز شدن دریچه‌های سد پرآب شدند عبور کنند.

وی همچنین تاکید کرد: در پی اجرای عملیات تخلیه رسوب و مدیریت حجم مخزن سد الغدیر ساوه خوشبختانه شرایط خاصی در تامین آب شرب شهری ساوه بوجود نیامده و بخشی از نیاز آب شرب ساوه که از سد الغدیر تامین می‌شود بدون هیچ مشکل و محدودیتی تامین می‌شود.

رئیس امور بهره‌برداری از سد الغدیر ساوه با تاکید بر پایداری سد نیز گفت: هرگونه اظهارنظر در خصوص ناپایداری سد مبنای کارشناسی و علمی نداشته و هم اکنون سد الغدیر ساوه در بهترین شرایط پایداری قرار دارد و هیچ نگرانی و دغدغه خاصی در این خصوص وجود ندارد.

وی تاکید کرد: برای اطمینان کامل از پایداری موجود، بازرسی‌های دو هفته‌ای از سد الغدیر که در گذشته انجام می‌شد به بازرسی روزانه تبدیل شده و تا این لحظه هیچگونه انحرافی از شرایط نرمال مشاهده نشده است و این اطمینان به مردم داده می‌شود که سد تمام بتنی الغدیر ساوه در مناسب ترین شرایط پایداری قرار دارد.

به گزارش کسب و کار نیوز، سد الغدیر ساوه پس از ۲۲ سال در آستانه سرریز شدن است. دریچه‌های تحتانی سد از ظرفیت خروج آب تا ۲۲۰ متر مکعب بر ثانیه برخوردار هستند.

سد الغدیر با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتونی است که در سال ۷۲ با هدف تامین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.

این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغال‌زایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگی‌های مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می‌شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پایان فعالیت بازار تاریخی اراک

۲۴ اسفندماه، پایان فعالیت بازار تاریخی اراک در سال ۹۸

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, علیرضا عسگری با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.