صفحه اصلی / استان ها / همدان / ۵ جانباخته و خسارت ۲۵۰۰ واحد مسکونی؛ ماحصل وقوع سیل در ملایر
۵ جانباخته و خسارت ۲۵۰۰ واحد مسکونی؛ ماحصل وقوع سیل در ملایر

۵ جانباخته و خسارت ۲۵۰۰ واحد مسکونی؛ ماحصل وقوع سیل در ملایر

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه شهرستان ملایر با بیان اینکه میزان بارش های جوی در ابتدای سالجاری حدود 233 میلی متر بوده است، گفت: متأسفانه سیلاب های اخیر در شهرستان ملایر جان 5 نفر ار گرفت و به 2500 واحد مسکونی در سطح روستاها و شهرها خسارتی بین 10 تا 100 درصد وارد کرده است.

سیل

‌به گزارش کسب و کار نیوز، ‌باب اله فتحی ظهر دوشنبه ۱۹ فروردین ماه درجمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه طی ۲ مرحله بارش سنگین و برف و باران را در شهرستان داشتیم که سبب مسدود شدن جاده ها و طغیان ۱۵ رودخانه فصلی در ملایر شد، افزود: اعضای ستاد مدیریت بحران در ملایر از ۴ تا ۱۴ فروردین ماه به طور مستمر و با کار جهادی و شبانه روزی ۵ جلسه ستادی برگزار کردند و با بازدیدهای میدانی و اقدامات پیشگیرانه میزان خسارت را مدیریت کردند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود همه تلاش های صورت گرفته از آنجا که ملایر بیشترین بارش را در سطح استان همدان داشت است، این امر باعث تخریب و شکستگی برخی ابنیه و پل ها شد، همچنین ۳ نفر در اثر سقوط در رودخانه و ۲ نفر نیز در اثر تخریب آوار جان خود را از دست دادند.

فتحی با بیان اینکه در این حوادث و سیلاب رخ داده ۲۱۰۰ واحد مسکونی در روستاها و ۴۰۰ واحد مسکونی در شهرها بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیدیند، ادامه داد: ۶۰۰ واحد دامی در روستاها تخریب شد و ۳۱۸ رأس دام سبک یا بر اثر طغیان رودخانه و یا بر اثر تخریب اماکن دامی تلف شدند.

فرماندار ملایر با اشاره به اینکه ۱۰ پل و ابنیه در روستاها و جاده های ۸ روستا تخریب شد، خاطرنشان کرد: طبق برآورد انجام شده تاکنون بدون احتساب خسارت وارده شده در بخش مسکن، ۱۳۱ میلیارد تومان به شهرستان خسارت وارد شده است.

فتحی با بیان ایکه میزان خسارت وارده شده در حوزه مساکن روستایی و شهری توسط کارشناسان مربوطه در دست بررسی است و متعاقباً اعلام می شود، افزود: از این میزان ۱۱۰ میلیارد تومان در بخش کشاورزی ، ۱۱ میلیارد تومان در بخش راه ها، پل ها و ابنیه ها، ۷ میلیارد تومان به زیرساخت های شهری در بخش آبگرفتگی، ۲ میلیارد تومان به تأسیسات آب، برق و مخابرات و یک میلیارد تومان نیز در حوزه سدها و آبندها خسارت جدی دیده اند.

معاون استاندار همدان از آبگیری تالاب آق گل بر اثر بارش های فراوان روزهای گذشته خبر داد و گفت: با مدیدریت بارش ها و هدایت آب های سطحی این تالاب پس از سال ها آبگیری شد، البته همچنان نمایندگان مردم ملایر در مجلس پیگیری احقاق حق آبه این تالاب هستند.

۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت یخچال میرفتاح نیاز است

وی در رابطه با خسارت وارد شده به یخچال تاریخی میرفتاح و تخریب آن بیان کرد: این اثر تاریخی یک بنای خشت و گلی به جامانده از دوره قاجاریه است و میراث فرهنگی تاکنون نهایت تلاش و اهتمام خود را برای حفظ آثار تاریخی ملایر از جمله این بنا مبذول داشته است اما شدت بارش ها تا حدی بود که سبب تخریب آن شد.

فتحی با اشاره به اینکه مراقبت های لازم در مورد تپه گوراب ملایر در بارش های اخیر صورت گرفت و نیروها با هدایت آب های سطحی مانع مواردشدن آسیب به این اثر تاریخی شدند، ادامه داد: در مورد تخریب یخچال تاریخی میرفتاح کسی مقصر نیست و رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر به عنوان یکی از مدیران اجرایی پای کار همواره در تمام صحنه حضور داشته است.

فرماندار ملایر با تأید خبر شکایت دادستان ملایر از رئیس میراث فرهنگی در رابطه با تخریب این بنای تاریخی، توضیح داد: هر دستگاه اجرائی وظیفه قانونی خاص خودش ار دارد و ما نمی توانیم در کار حوزه قضائی دخالت داشته باشیم، البته امیدواریم با طی مراحل قانونی و توضیحات رئیس میراث فرهنگی این موضوع ختم به خیر شده و حل و فصل شود.

وی با بیان اینکه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت یخچال میرفتاح نیاز است، گفت: در بحث منازل، باغات و اماکن دامی آسیب دیده بر اثر سیل  در مرحله ارزیابی و اعلام خسارت نهایی هستیم و افراد می توانند به اداره مربوطه چون بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی، فرمانداری، شهرداری و دهیاری ها مراجعه کنند تا میزان خسارت تعیین و در زمینه پرداخت تسهیلات اقدامات لازم صورت بگیرد.

فرماندار ملایر با اشاره به اینکه در زمینه جمع آوری کمک های مردمی برای سیل زندگان تنها سازمان هلال احمر به عنوان مرجع قانونی معرفی شده است، افزود: در اثر سیلاب های اخیر ۵ کیلومتر از جاده ملایر – آورزمان دچار رانش زمین و ریزش کوه شده است و نیروهای انسانی درحال رفع مشکل هستند و تا زمانی که رانش متوقف نشده و امنیت مسیر تأمین نشود، رفت و آمد در این محور متوقف شده است.

جذب ۱۰۰ درصدی تسهلایت اشتغالزایی در ملایر

معاون استاندار همدان در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام شده در سال گذشته اشاره روند شتاب توسعه ملایر را روبه جلو دانست و افزود: طی سال گذشته اتفاقات بسیار خوبی همچون ثبت جهانی انگور در ملایر رخ داد که رویدادی منحصر به فرد برای استان و کشور است.

فرماندار ملایر گفت: این اتفاق به همت مجموعه عوامل و نهادهای اجرایی و زحمات دسترنج باغداران محقق شد که برای سرعت بخشیدن به کار کمیته ویژه ای در فرمانداری شکل گرفت.

فتحی بیان کرد: ظرفیت ها و ویژگی های ملایر با این رخداد جهانی معرفی شد و موفق شدیم امتیاز بزرگی را برای این شهرستان بگیریم، به پیشرفت های ملایر در حوزه مبل و منبت اشاره کرد و گفت: دومین جشنواره ملی مبل و منبت به خوبی برگزار شد.

معاون استاندار همدان برگزاری کنسرت های مختلف، افتتاح طرح های عمرانی و اقتصادی همزمان با هفته دولت و دهه فجر و تلاش در راستای احیای واحدهای تولیدی و صنعتی را به عنوان دیگر اقدامات مهم سال گذشته برشمرد و افزود: با حضور مسئولان سرکشی از خانواده های معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان و یادواره های شهدا در سطح شهرستان برگزار شد.

فتحی با بیان اینکه ایجاد اشتغال و رونق تولید اولویت ما در شهرستان است به جذب ۱۰۰ درصدی تسهلایت اشتغالزایی در ملایر در سال گذشته اشاره و اظهارکرد: در حال حاضر ۴۹۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در سطح شهرستان عقد قرارداد شده است که ۴۰۰ میلیارد ریال آن محقق شده و مابقی درحال انجام است.

فرماندار ملایر با بیان اینکه ملایر از نظر درصد جذب تسهیلات اشتغالزایی بالاترین رتبه استان و از نظر جذب اعتبارات جزو رتبه های برتر استان است، به سفر معاون اول رییس جمهوری و بازدید از شهرک مبل و منبت و افتتاح ۲ طرح بزرگ فروسیلیس در این شهرستان اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی ۲ طرح بزرگ فروسیلیس نیز در این شهرک آغاز شد که ظرفیت بزرگی در اشتغال ملایر ایجاد می شود.

تدوین سند راهبردی توسعه ملایر

معاون استاندار همدان در ادامه در رابطه با برنامه های پیش رو در سال جدید که تحت عنوان “رونق تولید ” نامگذاری شده، افزود: تدوین سند راهبردی توسعه برای استان ها و شهرستان ها تدوین شده است و اولیوت های ملایر نیز پس از بررسی مورد موافقت استاندار همدان قرار گرفت.

وی با اشاره به تدوین سند راهبردی توسعه این شهرستان با حدود ۴۴ شاخص مهم گفت: انگور و مبل و منبت در این سند یکی از اولویت های مهم است که جهت گیری های دستگاه های اجرایی نیز باید در این حوزه ها متمرکز باشد.

فتحی با تاکید بر اینکه برای توسعه گردشگری این شهرستان مجموعه تفریحی و گردشگری مینی ورد ملایر در این سند دیده شده و اعتبارهای لازم برای تکمیل این طرح پیش بینی شده است، گفت: رونق تولید و اشتغال در اولویت سند جامع راهبردی توسعه ملایر قرار دارد و در همین زمینه سهمیه اشتغال ملایر در سال جاری ۳ هزار و ۲۳۳ نفر، در سال ۹۹، ۳ هزار و ۲۷۵ نفر و در سال ۱۴۰۰، ۳هزار و ۳۱۷ نفر درنظر گرفته و به دستگاه های جرائی ابلاغ شده است .

فرماندار ملایر با بیان اینکه ۱۸ دستگاه راهبری عملیات اجرائی اشتغازایی در ملایر در دست دارند، یادآورشد: توسعه بخش صنعت و معدن، راه اندازی واحد ها تولیدی و اجرای طرح توسعه واحدهای مختلف چون فروسیلیس غرب پارس، فروسیلیس آذرخش و بافت سان در دستور کار قرار دارد.

فتحی با اشاره به اینکه چهار خطه کردن مسیر آورزمان – نهاوند به طول ۲۲ کیلومتر و چهارخطه کردن مسیر سامن تا سه راهی بروجرد در حوزه کاری راه و شهرسازی است، افزود: در این سند توسعه افتتاح فاز اول شهر زیرزمینی سامن در سال جاری و ساحت نمایشگاه صنایع دستی و پیگیری ثبت جهانی تپه نوشیجان ومنبت ملایر در اولویت کاری میراث فرهنگی است.  

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مجوز ساخت شهرک صنعتی

صدور مجوز ساخت شهرک صنعتی درگزین

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, علی‌اصغر ناظری‌پور دوشنبه ۱۵ اردیبهشت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.