لزوم بازسازی هرچه سریعتر منازل مسکونی سیلزدگان
به گزارش کسب و کار نیوز، سرلشکر عزیز جعفری فرمانده کل سپاه در بازدید از مناطق سیل زده سیمرغ گفت: در ماجرای سیل اخیر شاهد هستیم که خسارتی به مردم وارد شد اما نکته حائز اهمیت این است که آحاد مردم به ویژه گروه های جهادی بسیج و نهادهای انقلابی، وظیفه اصلی خود دانستند که در اولین فرصت به کمک همنوعان خود در مناطق سیل زده گلستان و مازندران بشتابند.
وی با تاکید بر اینکه در استان مازندران گروه های جهادی بومی استان با خونگرمی و همدلی به کمک سیل زدگان آمدند، افزود: الحمدالله در این مناطق مشکل تخلیه آب وجود ندارد و پس از چند روز آب های سطحی مانده از سیلاب فروکش کرد.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گروه های جهادی که برای امدادرسانی به مردم سیل زده مازندران آمدند را قابل توجه دانست و با اعلام این مطلب که بیشتر خسارت مثل تخریب منازل، داخلی است و ظاهر شهر تا حدود زیادی به وضع اول برگشته است ابراز امیدواری کرد هر چه زودتر این خانه ها بازسازی شود.
جعفری با تاکید بر ضرورت جبران خسارت ها در اسرع وقت، از دولت و مسئولان خواست، تسهیلاتی که برای بازسازی مناطق آسیب دیده در نظر گرفته شد را زودتر به مردم واگذار کنند تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در بازسازی منازل و روستاها کمک کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سیل گلستان اشاره کرد و گفت: در گلستان و شهرهای گمیشان و بندرترکمن جاده ای که بخاطر انتقال سیل قطع شده بود با تلاش شبانه روزی، پل روی آن امشب نصب و فردا تردد به گمیشان برقرار می گردد.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: خروجی آب منطقه هم با سرعت بیشتر تا ۲ یا ۳ روز آینده تخلیه می شود که البته بخاطر حجم ورودی آن، زمان را طولانی می کند.
جعفری با قدردانی از مردم صبور و مومن سیل زده که در این چند روز سختی ها را تحمل کردند، اضافه کرد: نهادهای سازندگی بسیج و سپاه، ارتش و گروه های جهادی که وظیفه امداد رسانی دارند با کمک خود مردم تا آخرین لحظه همراه هم باشند و در باز سازی و نظافت شهر موثر واقع شوند.
اعطای تسهیلات کم بهره به ۳۰۰ سیلزده بهزیستی مازندران
سیدسعید آرام مدیرکل بهزیستی مازندران نیز از ارائه تسهیلات کم بهره ۲۰ میلیون تومانی به ۳۰۰ خانوار جامعه هدف بهزیستی استان که در سیل اخیر به اشتغال آنان آسیب وارد شد، خبر داد.
وی با اشاره به اینکه ۳۰۰ خانوار جامعه هدف بهزیستی در سیل اخیر مازندران دچار آسیب شدند، گفت: برای رفع مشکل اشتغال این افراد در مجموع ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بهزیستی مازندران ضمن تاکید بر اینکه در این مدت بازدیدهای خانه به خانه انجام و نیازهای روزانه این افراد بازرسی شد، افزود: بیش از ۳ هزار بسته مواد غذایی در اختیار خانواده های سیلزده تحت پوشش قرار گرفته است.
آرام افزود: برای حفظ سلامت و آرامش ایده آل مددجویان سیلزده، پوشاک و لوازم بهداشتی و بیش از یکهزار وسیله کمک توانبخشی در اختیار خانوارهای آسیب دیده قرار گرفت.
وی تصریح کرد: یکی از دغدغههای مجموعه بهزیستی در بحران اخیر را سرنوشت معلولان و سالمندان برشمرد تا به اماکن امن منتقل شوند، همچنین مرکز میانمدت ترک اعتیاد در شهر سیمرغ با خسارت مواجه شد و به همین دلیل مراجعهکنندگان این مرکز به قائمشهر منتقل شدند.
مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: کودکان هدف نیز به واسطه سیل و آبگرفتگی منازلشان از فضای شاد و پرنشاط فاصله گرفتند با تمهیدات اتخاذ شده این نهاد حمایتی با کمک کانون توسعه همیاری از کودک ایجاد شد و کودکان روزانه از این فضا بهرهمند شدند.
عیدی یک میلیون و ۲۰۹ هزارتومانی معلولان ضایعه نخاعی
وی با اشاره به اینکه جهیزیه برخی از نوعروسان که در سیل از بین رفت نیز مجددا آماده شد و سه مورد آن در شهرستان سیمرغ بوده است، به بخش اشتغال مددجویان سیل زده اشاره و بیان کرد: برخی از مددجویانی که اشتغال آنان در حوزه کشاورزی و دامپروری بود و از بین رفت تا سقف ۲۰ میلیون تومان تسهیلات کمبهره دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی مازندران ادامه داد: پنج میلیون تومان کمک بلاعوض به خانواده هایی که واحدهای مسکونی آنان در سیل خسارت دید، تعلق گرفت و ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان هم تسهیلات ساخت دریافت میکنند.
وی برای جبران خسارت وارده به لوازمالتحریر دانش آموزان نیز از تشکیل کمپین خبر داد و گفت: گروههای متشکل از روان شناسان در شهرهای ساری، سیمرغ و میاندورود مشکلات روانشناختی خانواده های سیلزده را مورد ارزیابی قرار میدهند تا از بروز دیگر مشکلات جلوگیری شود.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه هزار و ۱۰۰ معلول ضایعه نخاعی تحت پوشش بهزیستی مازندران هستند گفت: برای نخستین بار با مشارکت سازمان هلال احمر کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عیدی به معلولان ضایعه نخاعی استان تعلق گرفت.
خسارت ۵۵۴ میلیارد تومانی سیل به حوزه کشاورزی
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران میزان خسارت سیل در حوزه کشاورزی به دام و طیور، اراضی زراعی و باغی و منابع آبی را در مجموع ۵۵۴ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۱۷۴ میلیارد تومان مربوط به حوزه دام، ۳۳۵ میلیارد و ۶۶۵ میلیون تومان مربوط به حوزه طیور، ۱۰۶ میلیارد تومان مربوط به اراضی زراعی و ۲۲۶ میلیارد تومان مربوط به اراضی باغی است.
وی گفت: ۱۷ هزار و ۴۹۱ هکتار از اراضی باغی و ۷۲ هزار از اراضی زراعی دچار خسارت شدند که در مجموع شامل ۴۱۷ مورد است.
خسارت ۵۰ کیلومتر شبکه برق روستایی در سیل اخیر
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران با اشاره به خسارت جزیی و کلی ۵۰ کیلومتر از شبکه برق روستایی مازندران در سیل اخیر، خاطرنشان کرد: ۴۰ کیلومتر از شبکه برق روستایی مازندران دارای خسارت ۱۰ تا ۵۰ درصد و ۱۰ کیلومتر آن با خسارت ۱۰۰ درصدی رو به رو است و بیشترین خسارت ها مربوط به واژگونی ۱۹۰ اصله تیر برق و شبکههای فشار برق قوی و ضعیف به دلیل رانش و شدت طوفان شامل ۳.۵ میلیارد تومان گزارش شد.
وی تأکید کرد که ۱۰۰ کیلومتر از شبکه برق روستایی باید نوسازی شود که نیاز به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.
خسارت ۵۲ کیلومتر از راههای روستایی مازندران در سیل اخیر
حسن اصغریان رستمی مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران از خسارت ۵۵۴ میلیارد تومانی سیل به حوزه کشاورزی مازندران و خسارت به ۸۹ هزار و ۴۹۱ هکتار از اراضی زراعی و باغی استان خبر داد.
وی با اشاره به خسارت ۵۲ کیلومتر از راههای روستایی استان در سیل اخیر، میزان ریالی خسارت آن را ۱۷۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۱۹ دستگاه پل با ارتفاع بیش از ۱۰ متر از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند که ۴۷ میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته است.
به گفته اصغریان ۳۷۳ نقطه در مازندران دچار رانش شد که ۲۷۹ مورد آن مربوط به روستا بوده و راه و شهرسازی ۳۰۶ میلیارد تومان برای آن خسارت برآورد کرده است.
خسارت ۶ هزار و ۳۴۱ واحد مسکونی روستایی در سیل اخیر
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران با اشاره به خسارت ۶ هزار و ۳۴۱ واحد مسکونی روستایی در سیل اخیر از پرداخت تسهیلات تا مبلغ ۱۵ میلیون و کمک بلاعوض تا سقف پنج میلیون تومان خبر داد و گفت: دو هزار و ۹۸۷ نفر در مازندران به مبلغ کلی پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تاکنون از کمک بلاعوض بنیاد مسکن برخوردار شدهاند.
این مسئول اظهار کرد: واحدهای تخریبی در سطح روستاها از تسهیلات تا سقف ۴۰ میلیون و کمک بلاعوض ۱۰ میلیون تومان و نیز صدور پروانه ساختمان رایگان برخوردار میشوند.
آسیب سیل به ۲۵ هزار نفر در مازندران
محمد ابراهیمی مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر مازندران با اشاره به بند ۸ آییننامه بیمه روستایی، عشایری و کشاورزی تأکید کرد که دولت حق بیمه این دسته از افراد را برای سال ۹۸ رایگان اعلام کرده است.
وی، بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر را دغدغه همیشگی نظام و مسئولان برای ایجاد امنیت خاطر آحاد جامعه برشمرد و گفت: بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی این قشر از جامعه میتوانند از مزایای بیمه اجتماعی شامل بازنشستگی، از کار افتادگی کلی، مستمری بازماندگان و نقل و انتقال بیمهای برخوردار شوند.
مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر مازندران با اشاره به سیل اخیر استان اعلام کرد که صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر مازندران دو هزار و ۶۰۰ بسته غذای گرم بین سیلزدگان توزیع و بیش از هزار سبد غذایی و کالا به ارزش ۱۰۰ هزار تومان در مجموع به ارزش یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریال به سیلزدگان استان پرداخت کرد.
ابراهیمی با اشاره به بند ۸ آییننامه بیمه روستایی، عشایری و کشاورزی گفت: دولت موظف است در زمان سیل و بحران به مدت یکسال حق بیمه سیل زدگان را رایگان کند و بر همین اساس دولت حق بیمه این دسته از افراد را برای سال ۹۸ رایگان اعلام کرده است.
مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان، روستائیان و عشایر مازندران ادامه داد: ۲۵ هزار نفر در سیل مازندران آسیب دیدند که با در نظر گرفتن حق بیمه (۵ درصد) که بیمهشدگان باید پرداخت کنند؛ این مبلغ ۱۶٫۵ میلیارد تومان برآورد شد که دولت باید پرداخت کند.
به گزارش کسب و کار نیوز مازندران
انتهای پیام