مرتضوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی گفت: قسمت اعظم آب ذخیره شده در دو سد شیرین دره و چندیر بوده است.
وی تاکید کرد: اگر این میزان آب توسط سدها مدیریت نمیشد و به مناطق پایین دستی سدها انتقال مییافت، خسارتهای جبران ناپذیری به روستاهای آن مناطق وارد میشد.
مرتضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۹ میلیون متر مکعب آب در سد شیرین دره ذخیره سازی شده است، افزود: حجم مخزن این سد ۶۲ میلیون متر مکعب است.
وی با بیان اینکه دو هفته قبل از جاری شدن سیلاب در این استان دریچههای پایینی سد شیرین دره باز و مقداری آب از آن خارج شد، ادامه داد: بعد از ورود سیلاب طی چند روز گذشته نیز دوباره دریچهها باز و آب در حال خارج شدن است.
این مقام مسئول اظهار کرد: از ساعت ۹ صبح روز گذشته تا ۱۸:۳۰ همان روز حجم ۵۰ متر مکعب آب در ثانیه از مخزن این سد خارج و امروز نیز تا بعد از ظهر نیز آب خارج میشود و این امر به دلیل اجازه دادن ورود سیلاب جدید به مخزن این سد است.
وی تصریح کرد: در حقیقت سدها موجب میشوند تا سیلابها با قدرت دبی خیلی بالا در مخزن سد کنترل شوند، سپس آب با آرامش بیشتر و به صورت کنترل شده از مخزن خارج شوند.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: سد چندیر در شهرستان راز و جرگلان نیز با ظرفیت ۱۲ میلیون متر مکعب هم اکنون دارای هشت میلیون متر مکعب آب است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون آب در حال خارج شدن از این سد برای اجازه دادن ورود سیلاب جدید به آن است، تصریح کرد: آب در حال خارج شدن است و هیچ گونه نگرانی برای سرریز شدن آب با ورود سیلاب جدید وجود ندارد.
مرتضوی خاطرنشان کرد: اگر سدهای موجود وجود نداشتند و سیلابها در آن کنترل نمیشد بارندگیهای اخیر خسارتهای خیلی زیادی را به این استان وارد میکرد.
انتهای پیام