مهدی جمالی نژاد در حاشیه بازدید از مناطق سیل زده خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا افزود: بیشترین خسارت وارد شده به استان گلستان بوده است اما هنوز رقم دقیق کلی خسارت های وارد شده به این سه استان مشخص نشده و طی چند روز آینده اعلام می شود.
وی با اشاره به برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزرای بهداشت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، اقتصاد و دارایی ادامه داد: علاوه بر آن وزیر کشور در استان گلستان حضور یافته و تا ثابت شدن اوضاع در این منطقه حضور خواهد داشت و من نیز برای بازدید میدانی از مناطق سیل زده خراسان شمالی به این استان حضور یافته ام.
وی تصریح کرد: طی بازدیدهای انجام شده از مناطق سیل زده سه استان مذکور، تفاوتی که روستاهای سیل زده خراسان شمالی با استان های گلستان و مازندان داشته است بر این بوده که میزان محرومیت در روستاهای سیل زده این استان بالا بوده و از سوی دیگر بیشترین خسارت وارد شده به حوزه راه ها بوده است.
جمالی نژاد با بیان اینکه هم اکنون تعداد زیادی از راه های مواصلاتی روستاهای سیل زده خراسان شمالی تخریب و ارتباط روستاها قطع شده است، اظهار کرد: اولین اقدامی که باید برای روستاهای سیل زده این استان انجام داد ساخت راه های سیل زده و ساخت چندین پل ارتباطی است.
وی تاکید کرد: هم اکنون مشکلاتی همچون آب، برق، گاز، چادر رسانی به سیل زدگان این استان حل شده و باید هر چه سریع تر در حوزه راه ورود پیدا کرد.
وی در ارتباط با پرداخت حسارت ها و در پاسخ به این سوال که در گذشته نیز خراسان شمالی با جاری شدن سیل خسارت هایی دید و اعتباراتی نیز برای آن در نظر گرفت اما گویا اختصاص، بر اساس اولویت بندی انجام شده در سطح کشور در رابطه با استان های سیل زده بوده و آن اعتبارها اختصاص نیافت؟ گفت: کمک ها در قالب ماده ۱۲ به این استان انجام خواهد شد تا خسارت های وارد شده برطرف شود.
باید تمهیدات لازم برای بارندگی یکی دو ماه آینده اندشیده شود
معاون عمرانی وزیر کشور در ادامه با بارندگی ها طی دو ماه آینده اشاره و اظهار کرد: طی یکی دو ماه آینده بارندگیهای خیلی خوبی خواهیم داشت و باید تمهدیدات لازم جهت جلوگیری از بروز خسارتها اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: طی دو سه روز آینده نیز بارندگیهایی خواهیم داشت که میزان این بارندگی از بارندگی چند روز گذشته که موجب بروز جاری شدن سیل در سه استان مذکور شد، بیشتر خواهد بود و اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود خسران را داشته باشیم.
خشکسالی خیلی از مدیران را از انجام برخی از پروژه ها همچون پروژه های آبخیزداری غافل کرد
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه ارزیابی ها در رابطه با علل وقوع سیلاب در این استان چه چیزی بوده است؟ توضیح داد: چندین سال است که کشور با خشکسالی مواجه است و بسیاری از مسئولان پیش بینی بارش باران با چنین حجم را نداشتند.
جمالی نژاد ادامه داد: همین امر سبب شد تا خیلی از مدیران غافل شوند و از سوی دیگر در بسیاری از مناطق نیز پروژه های آبخیزداری انجام نشده است.
وی خاطرنشان کرد: بارش چنین بارانی و بروز سیلاب درسی برای تعدای از وزارت خانه ها بود که در بسیاری از مکان ها که نیازمند اجرای پروژه هایی همچون رسوب گذاری، آبخیزداری و … است، توجه بیشتری کنند.
انتهای پیام