اسماعیل نور صالحی در گفت و گو با ایسنا- گفت: چهارشنبه سوری یکی از جشن های ایرانیان باستان است که به دلیل عدم اگاهی نسل جدید از آیین های این رسم کهن، در سال های اخیر به سوی خشونت و تخریب سوق داده شده و از اصالت خود فاصله گرفته است.
وی ادامه داد: متاسفانه امروزه استفاده از مواد محترقه و آتش زا که بعضاً دست ساز، غیر استاندار و خطرناک نیز می باشند در جامعه رایج شده و جایگزینی نامناسب برای آیین های کهن گذشته است.
نور صالحی، تصریح کرد: در سال های اخیر در شب چهارشنبه سوری همواره آمار آسیب دیدگی ها و تلفات جانی رو به افزایش بوده و قربانی این حوادث نیز بیشتر کودکان و نوجوانان بوده اند.
وی ادامه داد: در شب چهارشنبه سال گذشته ۱۴۲ نفر در استان گیلان دچار حادثه شدند که با توجه به اطلاع رسانی و آگاه سازی خانواده ها، این عدد میزان در مقایسه با سال قبل ۷ در صد کاهش داشت.
معاون درمان دانشگاه یاد آور شد: آمارها نشان می دهد عوامل اصلی در حوادث چهارشنبه سوری را بیشتر مواد محترقه انفجاری دست ساز از قبیل نارنجک، فشفشه و ساخت مواد محترقه در زیر زمین ساختمان ها به خود اختصاص داده است و در این میان دست ها، صورت و چشم افراد بیشترین آسیب را می بینند.
این متخصص اطفال به خانواده ها تاکید کرد: از آتش بازی کودکان جلوگیری کرده و مواد اشتعال زا از قبیل بنزین نفت و غیره را در اختیار اطفال قرار ندهند.
وی ادامه داد: در صورتی که افراد لباس گشاد به تن دارند از نزدیک شدن یا پریدن از آتش خود داری کنند و حتیالمقدور کار با کپسوال آتش نشانی را نیز به خاطر داشته باشند.
معاون درمان دانشگاه از خانواده ها خواست تا در پایان سال و نزدیک شدن به عید نوروز به فکر سلامتی خود و عزیزانشان باشند و به آنان توصیه کرد تا از پرتاب آتش به سمت فضا و دیگران خودداری کنند که ممکن است صدمات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
وی در پایان تاکید کرد: از تهیه و نگهداری مواد محترقه و ساخت وسایل آتش بازی در منزل و زیر زمین خانه ها جداً خودداری شود.
انتهای پیام