به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مجید اسکندرپور، اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد بیماریهای عفونی ناشی از بیماریهای مشترکی است که از طریق دامهای اهلی یا حیوانات وحشی به انسان قابلیت انتقال دارد و ۷۵ درصد بیماریهای نوپدید منشا حیوانی دارند که بسیاری از این بیماریها میتوانند باعث مرگ شده و به سرعت منتشر شود.
این مسئول با اشاره به اینکه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان علاوه بر تهدید سلامت انسانها خسارتهای اقتصادی گستردهای را نیز به همراه دارد، ادامه داد: در حال حاضر یکی از بیماریهای مهم قابل انتقال بین انسان و حیوان که باید مورد توجه جدی باشد، بیماری تببرفکی است. در ایران بیماری تببرفکی مهمترین عامل تهدیدکننده سرمایه و تولیدات دامی است و اولین بیماری دامی در جدول مبارزه با بیماریهای دام قرار دارد.
وی افزود: بیماری دامی تب برفکی هیچ راه درمانی ندارد و دامداران باید برای در امان ماندن دامهای سالم از این بیماری رعایت موارد بهداشتی، قرنطینه و ضدعفونی کردن محوطه نگهداری دامها را جدی بگیرند.
اسکندرپور تصریح کرد: دامپزشکی علاوه بر پیشگیری و کنترل بیماریهای اختصاصی دام، برای مقابله با بیماریهای قابل انتقال میان حیوان و انسان، برنامههای متعددی را اجرا میکند که واکسیناسیون دامها علیه بیماریهای مشترک، نمونهگیری و آزمایش دامها به منظور شناسایی و حذف دامهای بیمار یا حامل عامل بیمایهای مشترک، از جمله این اقدامات است.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه اقدامات علیه تببرفکی در همه مراحل پرورش دام تا زمان کشتار و فرآوری، بستهبندی، توزیع و عرضه محصولات دامی ادامه دارد، یادآور شد: نظارت بهداشتی بر سلامت محصولات دامی در کشتارگاهها و مراکز فرآوری و بستهبندی و عرضه مواد پروتئینی نیز از دیگر اقدامات دامپزشکی است.
انتهای پیام