صفحه اصلی / اسلایدر / بازار میلیاردی سمساری ها
بازار میلیاردی سمساری ها

کاهش قدرت خرید مردم درآمد سمساری ها را در آستانه نوروز افزایش داد

بازار میلیاردی سمساری ها

در هفته های پایانی اسفندماه هر سال در کوچه پس کوچه های شهر شاهد عبور وانت های پر سر و صدای خرید و فروش کالاهای دست دوم هستیم که در سال جاری به دلایل مختلف بازار این رسته صنفی بسیار داغ و پررونق شده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، گفتنی است رونق بازار دست دوم ها تنها معطوف به بازار لوازم خانگی نبوده بلکه شامل حال بازار تمام کالاهاست چرا که به دلیل افزایش بی رویه قیمتها و همچنین عدم وجود کالای با قیمت منصفانه در بازار، بسیاری از متقاضیان به سمت لوازم کارکرده و دست دوم روی آورده اند. رئیس اتحادیه سمساران و امانت فروشان در همین رابطه گفت: در ماه‌های اخیر با توجه به کاهش توان مالی مردم و کم شدن قدرت خرید، تقاضا برای خرید اجناس دست دوم به شدت افزایش یافته است. داود عبداللهی فرد با اشاره به تغییر شرایط بازار در خرید و فروش اجناس دست دوم به دنبال اتفاقات اخیر در اقتصاد کشور، اظهار کرد: با گرانی‌های اخیر و افزایش قیمت اجناس و کالاها بسیاری این تصور را دارند که کسب و کار سمساران و امانت‌فروشان، سکه است در حالی که اتفاقات اخیر این روزها باعث شده تا بازار اجناس دست دوم ملتهب شود.

رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان گفت: امروز شاهدیم که با توجه به کاهش توان مالی مردم و کم شدن قدرت خرید، از یک طرف تقاضا برای خرید اجناس دست دوم به شدت افزایش یافته ولی در عین حال به دلیل همین گرانی‌ها و کاهش بنیه مالی و توان خرید، مردم و خانه‌دارها رغبتی برای فروش کالاها و اجناس دست دوم خود ندارند و با توجه به اختلاف قیمت شدیدی که بین قیمت فروش اجناس دست دوم و هزینه‌ای که باید برای خرید همان کالا متحمل شوند، ترجیح می‌دهند تا جاییکه امکان دارد، از کالاهای مستعمل خود استفاده کنند و دیگر برای فروش اجناس دست دوم تمایلی ندارند.وی ادامه داد: این دو اتفاق باعث شده تا همزمان شاهد افزایش شدید تقاضا برای خرید اجناس و کالاهای دست دوم در بازار باشیم و از سوی دیگر، با مشکل کمبود شدید کالای دست دوم مواجهیم. عبداللهی فرد با بیان اینکه سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی همچون شیپور و دیوار باعث حذف واسطه‌ها و از رونق افتادن فعالیت سمساران شده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر همه مشکلات، بزرگترین آسیب برای این صنف، فعالیت اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی همچون دیوار و شیپور است که نه تنها باعث کسادی فعالیت همکاران ما شده، بلکه باعث شده تا برخی کلاهبرداران هم با سوءاستفاده از این فضا، از مردم کلاهبرداری کنند.به گفته رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان، اعتراض این صنف نسبت به فعالیت دیوار و شیپور در جلسه با فرمانداری اعلام شده است.

ضرورت نظارت بر بازارهای خودگردان

ابوذر امراللهی، کارشناس بازار

مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم بخصوص در سالی که در آن قرار داریم موجب تغییر ماهیت خریدها شده و تمایل به سمت خرید کالاهای دست دوم از سمساری های سیار و ثابت افزایش یافته است. البته سمساری های سیار به دلیل سهولت کار و در دسترس بودن بیشتر متقاضی دارند و خرید و فروش بیشتری انجامن می دهند. به هر ترتیب در کنار کاهش قدرت خرید مردم با نزدیک شدن به ایام نوروز بسیاری از خانواده ها وسایل اضافی خود را به فروش می رسانند. اما گرانی که عامل اصلی روی آوردن مردم به خرید و فروش کالاهای دست دوم شده موجب درآمدزایی سمساری ها بخصوص سمساری های آنلاین شده است. البته سمساری های آنلاین به دلیل در دسترس بودن اینترنت برای همه درآمد خوبی دارند اما سمساری های سیار و ثابت از این مزیت برخوردار نبوده اند و شرایط امروز بازار کار و کاسبی آنها را نیزر سکه کرده است. درست است که میزان خرید و فروش سمساری های سیار قابل مقایسه با سایت های خرید و فروش اینترنتی نیست اما رونق به کسب و کار آنها نیز بازگشته است. گردش مالی و در آمدهای روزانه سمساری ها و فروشندگان لوازم دست دوم روزانه میلیون ها تومان می رسد که در این آشفته بازار اقتصادی وسوسه کننده است.

اما نکته ای که اشاره به آن ضرورت دارد این است که آنچه مسلم است متاسفانه علی رغم باوری که از گذشته درباره اجناس دست دوم مبنی بر ارزان بودن آن وجود داشت دیگر این روزها شاهد آن نیستیم چرا که بازار دست دوم ها نیز دستخوش افزایش قیمت شدید شده تا جایی که بسیاری از افراد فعال در بازار خرید و فروش دست دوم ها امروز اجناس بی کیفیت و از رده خارج شده خود را با اندکی تعمیر با قیمت بسیار بالایی به فروش می رساند. قیمتی که با کالا و کیفیت آن کوچکترین همخوانی را ندارد و همچنین بسیاری از مردم که در فضای مجازی قصد فروش کالاهای دست دوم خود را دارند با بی انصافی تمام اقدام به انجام این کار می نمایند. بنابراین شاید خرید از بازار دست دوم ها امروزه بسیار مقرون به صرفه باشد اما باید انجام این کار با دقت و وسواس بیشتری صورت گیرد و همچنین انتظار می رود مسوولان نظارت بیشتری به این بازارهای خودگردان داشته باشند.

 

 

 

 

 

 

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.