*سواحل نوشهر در اختیار ارگانهای دولتی
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مازیار درویشینژاد رئیس نظام مهندسی ساختمان نوشهر یکی از مهمترین چالشهای نوشهر را دسترسی کم مردم به دریا عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه بخش اعظم نوار ساحلی حوزه شهری نوشهر در اختیار ارگانهای دولتی قرار دارد، مردم دسترسی خیلی کمی به دریا دارند و به همین دلیل دریا به عنوان یکی از بزرگترین جاذبههای شهرهای ساحلی، جذابیت چندانی برای عموم در نوشهر ندارد.
درویشینژاد کمبود پارکینگ را در نوشهر یکی از دیگر مشکلات دانست و تاکید کرد: شهردار جدید پس از آمدن به نوشهر، سختگیریهایی برای تامین پارکینگ دارد، به هر سازندهای اجازه نمیدهد هرطور که بخواهد بسازد و ایجاد پارکینگ در اولویت قرار دارد؛ همچنین صدور رای برای تخریب ساختمانهای غیرمجاز و غیرقانونی نیز از دیگر اقدامات مثبت شهردار جدید است.
وی در ادامه با بیان اینکه بررسی نقشههای ساختمانی تا گرفتن مجوز دارای روند خاصی است، اظهار کرد: کارفرمایانی که از شهرداری دستور نقشه میگیرند به یکی از دفاتر مهندسی مراجعه میکنند و پس از طراحی از نظر معماری، سازه و برق در دفتر نمایندگی نظام مهندسی مورد کنترل قرار میگیرد.
وی کنترل و بازرسی گاز را از دیگر اختیارات نظام مهندسی عنوان و تصریح کرد: تفکیک آپارتمان نیز توسط نظام مهندسی انجام میشود و سپس نقشهها برای اجرا به اداره ثبت و اسناد ارجاع داده میشود.
درویشینژاد با اشاره به اینکه نظام مهندسی نوشهر دارای ۱۸۰۰ عضو در رشتههای هفتگانه معماری، عمران، برق، مکانیک، نقشهبرداری، شهرسازی و ترافیک است، افزود: از این تعداد ۵۰ درصد دارای پروانه و مابقی فاقد پروانه هستند.
رئیس دفتر نمایندگی نظام مهندسی ساختمان نوشهر به برخی خدمات برای اعضای نظام مهندسی اشاره کرد و یادآور شد: تمدید پروانه و ارتقا پایه از درجه سه تا یک از زمان فارغ التحصیلی تا پایان دوره از جمله این خدمات است.
*نیمی از ساخت و سازهای نوشهر سازگار با طبیعت است
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص نوشهر میتوان گفت ۵۰ درصد از ساختمانهای ساخته شده در این شهرستان با شرایط آب و هوایی و طبیعت و بوم سازگاری دارد.
درویشینژاد با اشاره به اینکه در بخش سازه و اسکلت با توجه به رطوبت منطقه،ساختمانهای بتنی بهتر جواب میدهد متذکر شد: با توجه به اینکه جوشکاران حرفهای در منطقه وجود ندارد سازه فلزی خیلی کم استفاده میشود و به جای آن از سازه بتنی با مقاومت خوب، کاربرد زیادی دارد.
رئیس دفتر نمایندگی نظام مهندسی ساختمان نوشهر تاکید کرد: در ظاهر ساختمان، نمای داخلی و خارجی چوب باید دیده شود چرا که با طبیعت سازگار است اما متاسفانه در حال حاضر اکثر سازندگان و مالکان به سمت نمای سنگ رفتهاند و اثری از چوب دیده نمیشود؛ بنابراین میتوان گفت تنها ۵۰ درصد از ساختمانها با اقلیم سازگاری دارد.
وی بتنهای آماده را در سازه و معماری دارای استحکام لازم دانست و گفت: بتنهای آماده به روستاها هم کشیده شده است که به استحکام کمک زیادی کرده است.
*ضعف ساختمانهای نوشهر در حوزه تاسیسات
رئیس نظام مهندسی ساختمان نوشهر با اشاره به اینکه در اجرای آرماتور بندی، بتن و تیغه چینی به ایده آل لازم رسیدهایم، تصریح کرد: در حال حاضر ضعف عمده در تاسیسات است و به همین دلیل بعد از دو تا سه سال ساختمان از این نظر دچار مشکلاتی میشود.
درویشینژاد بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در برخی نقاط شهر را یکی از دلایل مشکل در سیستم ساختمانها و آسیب به محیط زیست اعلام کرد و گفت: اجرای چاههای سپتیک یکی از راه حلهای این مشکل است که متاسفانه اغلب کارفرمایان و بساز بفروش ها به دلیل بالا بودن هزینه آن اجرا نمیکنند، همچنین گروههای تخصصی نظام مهندسی میتوانند برای مشکلات فاضلاب و محیط زیست راه حلهای خوبی ارائه دهند که متاسفانه آنگونه که باید و شاید از وجودشان استفاه نمیشود.
وی با بیان اینکه در جذب سرمایهگذار ضعفهای زیادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: به دلیل دست اندازها و برخورد نه چندان مناسبی که با سرمایهگذار میشود اشتیاقی برای کار به وجود نمیآید بنابرای نیاز است در این بخش اصلاحاتی صورت گیرد.
انتهای پیام