به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل ازایسنا، گاردین، در گزارش منتشر شده از بانک جهانی در سال ۲۰۱۹ در بخش زنان و قانون کسب و کار، تبعیض جنسیتی در ۱۸۷ کشور جهان مورد بررسی قرار گرفت. البته طی دهههای گذشته، هیچ کشوری قوانین کاری یکسانی برای مردان و زنان نداشته است.
در این ارزیابی، هشت عامل از جمله حقوق بازنشستگی مورد بررسی قرار گرفت و کل امتیازها ۱۰۰ در نظر گرفته شد و فقط ۶ کشور این امتیاز را به صورت کامل دریافت کردند.
بر اساس این نتایج، میزان امتیاز متوسط جهانی ۷۰ تا ۷۵ بود و ۳۹ کشور امتیاز ۹۰ یا بالاتر را دریافت کردند و ۲۶ کشور امتیاز با درآمد بالا را کسب کردند. در هشت کشور اروپایی از جمله بریتانیا، آسیای مرکزی و دو کشور پاراگوئه و پرو در آمریکای لاتین و کارائیب و تایوان نیز نقش والدین در این روند مشاهده شد.
کشورهای جنوب آسیا در امتیاز مربوط به هر منطقه بالاترین امتیاز را با عدد ۵۰ تا ۵۸.۳۶ کسب و کشورهای منطقه جنوب صحرای آفریقا در این گزارش امتیاز ۶۴.۰۴ تا ۶۹.۶۳ را دریافت کردند. بیشتر اختلافات مربوط به قوانین ازدواج و شغل بود.
کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، کمترین پیشرفت را نسبت به دهههای گذشته داشتند و رقم حاصل شده برای آنها ۲.۸۶ تا ۴۷.۳۷ بود.
نتایج این گزارش نشان داد که گروههای حمایت از حقوق زنان نقش مهمی در اصلاح قوانین ایفا کردهاند.
در حالی که این گزارش به طور کلی پیشرفتهای قابل توجهی را نشان میدهد، اما هنوز نیاز به بهبود دارد.
البته هرگز امتیاز ۱۰۰ به معنای برابری مطلق نخواهد بود و همچنان اختلاف بین حقوق زنان و مردان وجود دارد و یکی از مهمترین اختلافات پرداخت حقوقهای نابرابر است. حقوق زنان سوئدی پنج درصد کمتر از مردان و این اختلاف در انگلستان هشت درصد است.
کارشناسان اظهار کردند: اگر زنان به اندازه مردان دریافتی داشته باشند اقتصاد جهانی نیز غنیتر خواهد شد.
همچنین فضا دادن به زنان برای فعالیت بیشتر مانند مردان منجر به ایجاد جوامع ثروتمندتر خواهد شد.
انتهای پیام