صفحه اصلی / استان ها / زنجان / مهاجرت معکوس برای توسعه و آبادانی
مهاجرت معکوس برای توسعه و آبادانی

/روستاهای خالی از سکنه و کشاورزی سردرگم/

مهاجرت معکوس برای توسعه و آبادانی

سمن‌ها با تکیه بر توانمندی‌های مردمی، بازوان قدرتمند دولت در اجرای طرح‌های کشاورزی به‌شمار می‌روند.

مهاجرت معکوس

به گزارش کسب و کار نیوز، نگرانی از روند تبدیل روستاها به شهر از سوی بسیاری از مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بارها و بارها مطرح شده است اما آن‌چه که در قوانین مرتبط با روستاها تصمیم‌گیری می‌شود، متفاوت از اظهار نظرها است.

از بین رفتن هر هکتار زمین کشاورزی روستایی، امنیت غذایی ٢٠ نفر را به مخاطره می‌اندازد. این آمارها در حالی مطرح می‌شود که فقط نیمی از ساکنان باقی‌مانده در روستاها به کشاورزی اشتغال دارند و متاسفانه قریب به اتفاق این قشر، سال‌خورده و بی‌سواد هستند. در شرایطی که جمعیت ایران چندین برابر شده است، با گسترش روزافزون شهرنشینی و روی‌گردانی جوانان از کشاورزی روبه‌رو هستیم.

از این‌رو، تنها راهکار تأمین غذای این جمعیت کثیر شهرنشین، باز شدن دروازه‌های ایران روی واردات مواد غذایی است. در نتیجه حجم عمده‌ای از درآمدهای نفتی صرف واردات غذا می‌شود و بالاترین نرخ بیکاری جوانان تحصیل‌کرده نیز به دانش‌آموختگان رشته کشاورزی تعلق می‌گیرد.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در این رابطه با تاکید بر این‌که وجود تشکل‌های مردمی از ضرورت‌های توسعه هر جامعه است، اظهار می‌کند: در شرایط فعلی که توسعه کشور از نیازهای مبرم است، باید تشکل‌ها و سمن‌ها مورد حمایت قرار گیرند و از فعالیت آنان استقبال شود؛ در واقع بخش کشاورزی یکی از بخش‌های تاثیرگزار در امر توسعه است و برای بهبود شرایط این حوزه، در وهله اول نیازمند آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان و دانش‌آموزان هستیم.

وی ادامه می‌دهد: جوانان امروز، مدیران فردا هستند و حضور جوانان موفق به منظور الگوسازی در رسانه‌ها بسیار مهم و تاثیرگذار است، ولی متاسفانه گاهی رسانه‌ها در این خصوص کوتاهی می‌کنند. این در حالی است که سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد، بازوان توانمند هر جامعه محسوب می‌شوند و می‌توانند نقش به‌سزایی در مهاجرت معکوس به روستاها و بهبود شرایط کشاورزی مدرن داشته باشند.

صبحی با تاکید بر این‌که سازمان‌های مردم‌نهاد که از دل مردم و برای حل برخی مشکلات با نیتی غیرانتفاعی وارد گود اجتماع شده‌اند، می‌توانند با فراغ‌بال در راه فرهنگ‌سازی در عرصه‌های مختلف گام بردارند، تصریح می‌کند: بررسی‌ها نشان می‌دهد که توانمندسازی از جانب سمن‌ها، وضعیت کشاورزان و تولیدکنندگان روستایی را بهبود بخشیده و دسترسی آن‌ها به وام کم‌بهره و مستقیم را افزایش داده است.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز خاطرنشان کرد: در واقع سازمان‌های مردم‌نهاد ضمن اشتغال‌زایی و افزایش درآمد برای روستائیان، در توانمندسازی و بهبود استاندارد زندگی برای آن‌ها نیز موفق بوده و دست سودجویان را از زندگی این قشر کوتاه کرده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان

عملکرد حوزه فرهنگ و هنر در پساکرونا نمایان خواهد شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, فاطمه کرباسی شامگاه روز گذشته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.