به گزارش کسب و کار نیوز- علی اکبریان در چهاردهمین فستیوال اختراعات در زمینه نوآوریهای صنایع غذایی در محل شهرک فناوریهای شمال شرق کشور اظهار کرد: با نگاه به اکوسیستم فناوری کشور در چند دهه گذشته، با دو پارادایم و رویکرد مواجه هستیم. پارادایم اول رویکرد توسعه تکنولوژی است که ۴۰ سال در این زمینه در حال فعالیت هستیم و نهادهای مختلفی را در این حوزه تشکیل دادهایم. حاصل این رویکرد ایجاد ۳۴۰۰ شرکت دانشبنیان در سراسر کشور است که ۱۵هزار محصول هایتک را تولید میکنند.
وی افزود: بر همین اساس نهادهایی از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی، ایجاد و قوانینی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان وضع شده است.
دبیر فن بازارهای ملی ایران بیان کرد: رویکرد دوم، توسعه بازار به معنای از ایده تا محصول است که کمتر به آن توجه شده است. شرکتهای دانشبنیان و فناوری با وجود بدنه علمی خوب در زمینه توسعه بازار با مشکلاتی مواجه هستند و نتوانستهاند بازار خود را پیدا کنند و برای توسعه خود نیازمند استفاده از وامهای دولتی هستند.
اکبریان خاطرنشان کرد: فن بازار مرجعی برای توسعه بازار فناوری در کشور است که در سمت تقاضا قرار دارد و هدف آن کمک به توسعه بازار فناوری است.
وی در رابطه با ماموریت اصلی فنبازارها برای رونق بازار فناوری گفت: ماموریت اول توسعه بازار محصولات به صورت خاص است که با شناسایی مشتریان محصولات را به سه دسته تقسیم میکنند. ماموریت دوم انتقال فناوری است. ما در بسیاری از موارد در صنایع خود دچار ضعف هستیم و علت آن منسوخ بودن تکنولوژی است که سبب تعطیل شدن یا کاهش بهرهبرداری کارخانجات میشود.
اکبریان تصریح کرد: ماموریت فنبازارها این است که با کمک شرکتهای دانشبنیان انتقال مازاد دانش و تولید کارخانجات به صنعت کشور است و در مواردی که دسترسی داخلی وجود ندارد، از ظرفیتهای خارجی برای توسعه فناوری استفاده خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: ماموریت سوم سرمایهگذاری است. در چند سال گذشته کلیدواژه استارتآپها تکرار میشود و به معنای توجه به شرکتهای نوپا است. اولین نیاز این استارتآپها سرمایهگذار است تا بهوسیله قرارداد تجاری به بازار وارد شوند.
دبیر فن بازارهای ملی ایران عنوان کرد: در طی این ۱۴ فستیوال، ۱۳۰۰ اختراع یا نوآوری از جامعه نخبگان برای این رویدادها ارسال شده است و از این میان ۱۰۰ اختراع به معرض دید و عرضه سرمایهگذاران قرار گرفته است که در نهایت با 29 مورد آن قرارداد قطعی امضا شده است.
اکبریان مطرح کرد: میزان موفقیت این رویداد ۳۰ درصد بوده و پایه اصلی این رویداد نیز اعتماد بین سرمایهگذار و مخترع است.
در ادامه این فستیوال، مهدی زاده مقدم، مدیر عامل شرکت شهرک صنعتی خراسان رضوی، اظهار کرد: یکی از فعالیتها در شرکت شهرکهای صنعتی در حوزه نرمافزار است و طی سالهای اخیر توسعه خوبی پیدا کرده است وتمام تلاشهای ما این است که مجموعه پازل علمی که در کشور وجود دارد را درکنار یکدیگر قرار دهیم و از ظرفیت آنها برای ایجاد توسعه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه شرکت شهرکهای صنعتی ظرفیتهای خوبی ایجاد شده و حمایت مالی و معنوی از این رویدادها جزو رسالتهای ما در این شرکت است. از اول سال تاکنون چندین استارتآپ یا موارد پژوهشی را با همکاری دستگاهها انجام دادهایم.
مدیر عامل شرکت شهرک صنعتی خراسان رضوی بیان کرد: انشاالله همه ظرفیتهای علمی و پژوهشی در یک مسیر واحد قرار بگیرد تا حداکثر استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی در کشور ایجاد شود. امروز شرایط اقتصادی کشور به گونهای است که بیش از هر زمان دیگر نیازمند استفاده از فکر جوانان و حمایت از آنها هستیم.
مهدیزاده تصریح کرد: در حال حاضر ۱۴۰ نفر شخصیت حقیقی و حقوقی در زمینه مشاوره وجود دارند و همچنین به ۱۷ استان سرویس دهی میشود.
وی افزود: امروز بعد از اتفاقات اقتصادی که در کشور رخ داده است، صنعتگران ما در خط مقدم این جنگ اقتصادی قرار دارند. شرایط تولید بسیار سخت است، اما حمایتهای نرمافزاری و فکری جوانان باید مورد نظر واحدهای تولیدی باشد.
مدیر عامل شرکت شهرک صنعتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امروز همه ساختارهای اداری، اجرایی و قوه قضاییه ورود خوبی برای حمایت از صنعت، تولید و سرپا نگه داشتن دستگاهها دارند. چند روز گذشته دادستان کل کشور اعلام کردند که به هیچ عنوان نباید به هر شکل ممکن واحدی به دلیل مشکلات مالی و بانکی تعطیل شود و حقوق بیتالمال باید حفظ شود و ادامه حیات آن دنبال شود.
نوید میبدی، دبیر اجرایی فستیوال نوآوریهای صنایع غذایی در ادامه این فستیوال اظهار کرد: در دبیر خانه رویداد ۹۱ طرح که دارای مستندات علمی و اقتصادی مناسب بوده، پذیرش قطعی شده که از این میان ۵۲ طرح با قابلیت مقیاسپذیری و تولیدپذیری در صنایع غذایی پذیرش شده و در نهایت ۱۱طرح در این رویداد رونمایی خواهد شد.
وی در رابطه با پراکندگی طرحها در استانها، اضافه کرد: در این فستیوال از ۱۴استان همچون فارس، اصفهان، خراسان رضوی و.. پذیرش طرح شده است. نحوه اطلاعرسانی این رویداد از فنبازار ملی ایران، پارک پردیس و مجموعههای مختلف همچون شرکت شهرکهای صنعتی و… بوده است.
دبیر اجرایی فستیوال نوآوریهای صنایع غذایی بیان کرد: در طول این فستیوال ۱۱ طرح در هشت دقیقه پرزنت خواهد شد و سپس صاحب نظران طرح با سرمایه گذاران به مدت ۱۵دقیقه مذاکره خواهند داشت.
انتهای پیام