صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / انتشار نتایج پیمایش ملی تراخم در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور
انتشار نتایج پیمایش ملی تراخم در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور

انتشار نتایج پیمایش ملی تراخم در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور

مدیر برنامه‌ریزی جشنواره چشم‌پزشکی و علوم بینایی "شمس" با اشاره به اجرای پیمایش تراخم در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور، گفت: نتایج این مطالعات در قالب کتابی منتشر شده که در روز برگزاری جشنواره چشم‌پزشکی پروفسور شمس توزیع خواهد شد.

طرح پیشگیری از تنبلی چشم  - اردکان

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر سید فرزاد محمدی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ کشور به عنوان کشورهای بومی دارای بیماری تراخم معرفی شده‌اند، افزود: اغلب این کشورها در آسیا و به‌ویژه جنوب و شرق این ناحیه، آفریقا و کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی قرار دارند.

وی افزود: حدود ۱۰۰ سال پیش در دنیا و ۵۰ سال پیش در ایران، تراخم مهمترین عامل نابینایی به شمار می‌رفت، از این رو سازمان جهانی بهداشت (WHO) طی سال‌های اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای مهار این بیماری در سطح جهان انجام داده است.

به گفته وی این سازمان از سال ۱۳۷۵ خورشیدی تلاش‌های متمرکزتری را در قالب برنامه ۲۰۲۰ GAT و در قالب یک ائتلاف اجرایی کرده است.

محمدی با بیان اینکه بر پایه ائتلاف ۲۰۲۰ GAT شاخص‌هایی مانند “وضعیت پلک”، “دسترسی به آنتی‌بیوتیک”، “پاکیزگی صورت” و “کنترل بهداشت محیطی” به عنوان چهار مکانیزم اصلی مهار تراخم شناسایی می‌شوند، خاطر نشان کرد: از آنجا که راه انتقال این بیماری از طریق نشستن مگس از صورت فرد آلوده به فرد دیگر به‌ویژه کودکان است، در بعد بهداشت محیط، دسترسی به آب تمیز و فاضلاب بهداشتی و نگهداری دام نیز مورد توجه این برنامه است.

مدیر برنامه‌ریزی جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی شمس، با اشاره به انتشار اطلس تراخم با هدف شناسایی مناطق پاک یا آلوده به تراخم از سوی سازمان جهانی بهداشت، خاطر نشان کرد: نسخه آنلاین این اطلس موجود است و به طور منظم به‌روز رسانی می‌شود.

وی اظهار کرد: بر این اساس وزارت بهداشت در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور که احتمال آلودگی در آن مناطق بیشتر بود، بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت پیمایش‌هایی را انجام داده است. به منظور تکمیل شواهد، سلسله ماموریت‌هایی با تمرکز بر مناطق مرزی روستایی که در همسایگی افغانستان، پاکستان و عراق و بر اساس اطلس تراخم یا آلوده هستند و یا وضعیت نامعلومی دارند، انجام شده است.

محمدی ادامه داد: بر این اساس، کلیه کودکان با چشم قرمز (مشکوک به تراخم) بررسی شدند که خوشبختانه در میان افراد مورد بررسی هیچ مورد مشکوک به تراخم دیده نشد.

وی اضافه کرد: نتایج پیمایش‌ها به همراه موارد منتشر شده قبلی، مطالب حاصل از نشست‌های انجام شده با مسئولان اداره آبفا و آموزش و پرورش جمع بندی و در قالب یک الگو به سازمان جهانی بهداشت ارائه شد که در نهایت این سازمان در شهریور امسال پیام تبریک رسمی خود را مبنی بر تصدیق مهار تراخم در ایران اعلام کرد.

به گفته محمدی با توجه به شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت، ایران ۲۵ سال است که موفق به مهار تراخم شده است که تاکنون مدرکی مبتنی بر این دستاورد به سازمان جهانی بهداشت ارائه نشده بود.

وی ادامه داد: به همین مناسبت کتابی در زمینه تراخم، تاریخچه آن و وضعیت این بیماری در کشور به تازگی به چاپ رسیده است که امسال همزمان با جشنواره چشم پزشکی پروفسور شمس در روز دوم اسفند ماه توزیع خواهد شد.

مراسم بزرگداشت رسمی تصدیق موفقیت ایران در ارتباط با مهار تراخم روز پنج‌شنبه دوم اسفند ماه امسال با حضور مقامات سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت و درمان کشور و نیز جمعی از متخصصان و صاحبنظران حوزه چشم‌پزشکی کشور همزمان با یازدهمین جشنواره چشم‌پزشکی و علوم بینایی شمس در سالن آمفی تئاتر بیمارستان فارابی تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

خبر خوب برای معلمان و بازنشستگان/ واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

به گزارش کسب و کار نیوز، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ از تعیین رتبه خود توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.