صباح زنگنه، در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کشور لبنان با توجه به ترکیب جمعیتی، تاریخی و ژئوپلتیک خود همواره مورد توجه کشورهای مختلف جهان اعم از شرق و غرب و همچنین رژیم صهیونیستی بوده است، در این باره خاطر نشان کرد: از لبنان به عنوان نماد همزیستی پیروان ادیان مختلف و حتی نژادهای گوناگون یاد میشود، این کشور با تاریخ ممتازی که در منطقه خاورمیانه و مدیترانه دارد، از آن به عنوان یک حلقه ارتباطی، همکاری و هماهنگی در سطح منطقه و جهان یاد میشود.
وی با اشاره به اینکه دو برابر جمعیت لبنان در داخل کشور، در خارج از این کشور زندگی میکنند و همواره نقش مهمی در اقتصاد و حتی سیاست برخی از کشورها ایفا کرده و میکنند، اظهار کرد: برای جمهوری اسلامی ایران نیز تعامل و ارتباط با کشوری همچون لبنان که توانسته است در برابر زورگویان و اشغالگران مقاومت کنند و تا حد زیادی حقوق خود را به دست آورد بسیار مهم است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه به تازگی بعد از کش و قوسهای طولانی دولت لبنان به صورت رسمی تشکیل شد و این امر مثبتی تلقی میشود، در این باره خاطر نشان کرد: تشکیل دولت در لبنان بیانگر شکست سیاستهای انحصارگرایانهای است که برخی از کشورها در مورد لبنان دنبال میکردند، در حال حاضر میبینیم که احزاب و گروههای مختلف در لبنان به این واقعیت رسیدهاند که باید با هم دیگر همکاری کرده تا کشور را اداره کنند.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه تشکیل دولت در لبنان با حضور احزاب و گروههای مختلف میتواند در تحقق هر چه بیشتر خواستههای مردم این کشور مؤثر باشد، خاطر نشان کرد: خواسته اصلی مردم لبنان، خواستههای خدماتی و تأمین یک زندگی آرام و بدون داشتن مشکلات گوناگون از جمله مشکلات زیست محیطی است.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی در بخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه آقای ظریف در سفر به لبنان با مقامات مختلف این کشور در رابطه با مسائل دو جانبه، منطقهای و بین المللی رایزنی کرد، اضافه کرد: طبق اخبار منتشر شده آقای ظریف در این سفر اعلام کردند که ایران حاضر است که سیستم ضد هوایی در اختیار ارتش لبنان قرار دهد تا این ارتش بتواند در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی مقاومت کند. همچنین ایران اعلام آمادگی کرده است که در پروژههای عمرانی و توسعهای این کشور مشارکت کند.
وی همچنین به اهمیت موقعیت زمانی سفر ظریف به لبنان اشاره کرد و گفت: این سفر بلافاصله بعد از تشکیل دولت در لبنان انجام شد و این بیانگر باز بودن فکر و اندیشه جمهوری اسلامی ایران در عرصه تعاملات منطقهای است. ایران بر اتخاذ سیاستهای همگرایانه و پرهیز از واگرایی در منطقه تاکید دارد و در همین چارچوب به دنبال تحقق و آرامش و استقرار ثبات و امنیت در منطقه و پرهیز از درگیری و تنش است.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی در بخش پایانی صحبتهای خود، با بیان اینکه برخی از کشورها در منطقه فکر میکنند که با تنش و درگیری میتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند، خاطر نشان کرد: این افراد تصوری اشتباه از واقعیتهای موجود در خاورمیانه دارند و باید متوجه باشند که نیاز این منطقه همگرایی و وحدت است.
انتهای پیام