صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / مصوبه مقاوم‌سازی تاسیسات صنعت نفت در برابر زلزله اجرایی می‌شود
مصوبه مقاوم‌سازی تاسیسات صنعت نفت در برابر زلزله اجرایی می‌شود

از سوی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت

مصوبه مقاوم‌سازی تاسیسات صنعت نفت در برابر زلزله اجرایی می‌شود

نخستین نشست کارگروه اجرایی شدن مصوبه‌های مقاوم‌سازی و اقدام‎های پیشگیرانه تاسیسات صنعت نفت در برابر زلزله شورای معاونان وزیر نفت در معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت برگزار شد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا, پژوهش و فناوری وزارت نفت، با توجه به پهنه خطر لرزه‌ای کشور و احتمال وقوع زمین‌لرزه‌های مختلف در نزدیکی مراکز و تاسیسات صنعت نفت لازم است که تاسیسات و ساختمان‌های صنایع نفت، گاز، پالایش، پخش و پتروشیمی‌ و همچنین خطوط انتقال میعانات گازی و نفتی از تاب‎آوری لازم در برابر زلزله برخوردار باشند.
بر این اساس شورای معاونان وزیر نفت با آینده‌نگری در این موضوع دو مصوبه ۲۲۰ (در تاریخ‌ ۸۲/۱۰/۱۵) و ۱۰۹ (در تاریخ ۹۷/۶/۵) درباره مقاوم‌سازی و اقدام‎های پیشگیرانه را تصویب کرده است.
بر اساس این دو مصوبه تکالیفی درباره مقاوم‎سازی و اقدام‎های پیشگیرانه در برابر زلزله به چهار شرکت اصلی و دیگر مدیریت‌های ستادی و عملیاتی داده شده که نظارت، راهبری و پیگیری این مصوبات را معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری عهده‎دار است.
در این نشست مقرر شد شرکت‎های اصلی به واسطه نمایندگان رسمی معرفی شده اقدام به جمع‎آوری و روزآمد کردن اقدام‎های مقاوم‎سازی و ارسال آن به اداره کل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها کنند و همچنین پیگیر تشکیل ساختار امور مهندسی زلزله و مقاوم‎سازی به صورت سازمانی باشند.
شایان ذکر است که بر اساس مصوبه ۲۲۰ شورای معاونان وزیر و همچنین شرح وظایف سازمانی، معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری ماموریت دارد که متناسب با نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی طرح‌های صنعت نفت نسبت به تهیه و ابلاغ استاندارد، آیین‌نامه، راهنما و دیگر اسناد همسان مرتبط با موضوع ارتقای تاب‎آوری تاسیسات و ساختمان‌ها و کاهش ریسک آنها اقدام کند. بر این اساس تاکنون اسناد مختلفی با درجات متفاوتی از الزام حقوقی تهیه و ابلاغ شده که مهم‎ترین آن نشریه ۰۳۸ با عنوان «آیین‌نامه طراحی لرزه‌ای تأسیسات و سازه‌های صنعت نفت» است که با امضای وزیرنفت در سال ۹۵ به‌طور لازم‎الاجرا ابلاغ شده است.
ویرایش سوم نشریه ۰۳۸ به همت کارشناسان ارشد وزارت نفت با همکاری جمعی از استادان برجسته مهندسی زلزله کشور و با انطباق با استاندارد و آیین‌نامه‌های به‌روز ملی و بین‌المللی و با اضافه شدن فصل سازه با میراگر، پیوست‌های ملاحظات تراز پایه و روندنمای طراحی سازه‌های غیر ساختمانی و اجزای غیرسازه‌ای و همچنین تغییرات و اصلاحات عمده در فصل تحلیل خطر بر اساس پهنه‌بندی بومی کشور تهیه و تدوین شده است.

همچنین مطالعه کنید:

افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در ۶ سال گذشته

به گزارش کسب و کار نیوز ، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز طی گزارشی نوشت: صادرات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.