صفحه اصلی / استان ها / کردستان / افزایش بودجه کردستان نسبت به سایر استان‌ها

افزایش بودجه کردستان نسبت به سایر استان‌ها

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان شایعه کاهش بودجه کردستان در سال ۹۸ را تکذیب کرد و گفت: بودجه کردستان در سال ۹۸ نسبت به سایر استان‌ها و حتی نسبت به سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

بودجه / اقتصادی

به گزارش کسب و کار نیوز که در ادامه بازدیدهای مدیران استان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفت، اظهار کرد: رویکرد جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته رویکردی عدالت محور با توجه ویژه به نقاط کمتر توسعه یافته بوده است.

وی افزود: از همان روزهای نخست پس از پیروزی انقلاب جهت گیری نظام به سمت توجه بیشتر به مناطق کمتر برخوردار بوده و بر همین اساس تعداد روستاهای برخوردار از نعمت برق ۵ روستا بوده که امروز خوشبختانه روستای بدون برق در کردستان نداریم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کردستان عنوان کرد: همچنین برای اثبات این رویکرد نظام می‌توان به بهره مندی بیش از ۹۵ درصد روستاهای استان از گاز و همچنین جمعیت باسواد استان که ابتدا ۳۰ درصد بوده و امروز بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته اشاره کرد و علاوه بر این در سایر حوزه‌ها نیز این پیشرفت قابل مشاهده است.

وی ضمن تکذیب شایعه کاهش بودجه استان کردستان در سال ۹۸ در خصوص اعتبارات کردستان نسبت به سال ۹۷، تصریح کرد: بودجه عمرانی کشور در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ تنها ۳ صدم درصد افزایش داشته درحالیکه در کردستان بودجه سال ۹۸ در همه بخش‌ها رشد قابل توجهی داشته است.

نصراللهی زاده ادامه داد: بودجه استانی استان‌های کل کشور میانگین ۸.۷۵ افزایش داشته است درحالیکه بودجه استانی استان کردستان ۱۰.۲ درصد رشد داشته که از میانگین کشوری بیشتر است.

وی اعلام کرد: بودجه عمرانی استان در سال ۹۷، ۸۳۰ میلیارد تومان بوده که در لایحه بودجه سال ۹۸ به ۹۱۵ میلیارد تومان افزایش یافته است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان عنوان کرد: ۱۹ پروژه ملی در استان داریم که در سال ۹۷، ۱۰۷ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده و در لایحه بودجه سال ۹۸، ۲۷۶ میلیارد تومان است و رشد ۱۵۷ درصدی داشته است.

وی با اشاره به اینکه ۲۳ پروژه ملی استانی شده در کردستان داریم، اعلام کرد: در سال ۹۷، ۸۰ میلیارد و ۵۱۷ میلیون تومان برای این پروژه‌ها در نظر گرفته شده بود که در سال ۹۸ به ۱۴۸ میلیارد و ۵۴۰ میلیون رسیده و رشد ۸۴.۵ درصدی داشته است.

نصراللهی زاده همچنین عنوان کرد: پروژه‌های مشترک بین استان‌ها در ۹۷، ۱۲۲ میلیارد و ۹۲۵ میلیون تومان اعتبار داشته که در ۹۸ با رشد ۸۶.۵ درصدی به ۲۲۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت انرژی و توان خود را بر انجام و اتمام پروژه‌های اصلی و مهم استان متمرکز کرده است، گفت: سالن ۶ هزار نفره که در ۹ مرکز استان کشور در حال انجام است و یکی از آنها شهرستان سنندج است، در قانون بودجه سال ۹۷، ۱۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون اعتبار داشته که تاکنون ۱۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان آن تخصیص پیدا کرده و ۶ میلیارد تومان آن فقط به سنندج و ۷ میلیارد دیگر هم به ۸ استان دیگر اختصاص داده شده و این نشان دهنده میزان توجه دولت به پروژه‌های اصلی و اساسی استان است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مباحث عمده استان بحث آب و آبرسانی است، اظهار کرد: منابع آبی قابل توجهی در استان داریم و تلاش جدی مجموعه استان بهره گیری از این منابع در راستای رفع نیازهای آبی استان است.

منابع آبی پایدار نقاط شهری کردستان تا افق ۱۴۲۵ تأمین شده است

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کردستان تأمین منابع آب شرب پایدار مراکز جمعیتی شهرها را یکی از اولویت‌های استان دانست و افزود: بیش از ۷۰ درصد جمعیت استان در شهرها زندگی می‌کنند که خوشبختانه تا افق ۱۴۲۵ منابع آبی پایدار و مطمئن برای نقاط شهری را تعریف کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: خوشبختانه سیمای اطمینان بخشی از آبرسانی به شهرهای استان داریم و در همه شهرها تأمین آب شرب یا انجام شده و یا در حال انجام است و تنها شهرهای شرق استان مانده که اعتبار لازم برای آنها هم در لایحه بودجه ۹۸ در نظر گرفته شده و طی دوره‌ای چندساله انجام خواهد شد.

نصراللهی زاده همچنین از تأمین آب مورد نیاز بخش صنعت خبر داد و گفت: آب مورد نیاز دو پروژه مهم پتروشیمی و زنجیره فولاد هم که در دستور کار دولت است، تأمین شده است.

وی همچنین از تأمین آب بخش کشاورزی خبر داد و خاطرنشان کرد: تبدیل ۱۷ هزار هکتار اراضی دیمی به آبی در دستور کار است که علاوه بر توسعه باغات و تولیدات استان، ایجاد اشتغال را نیز در پی دارد.

تعریف پروژه انتقال آب به شهرستان‌های بیجار، قروه و دهگلان

نصراللهی زاده با تاکید بر اینکه دولت نگاه ویژه‌ای به مناطق کمتر برخوردار دارد، گفت: در لایحه بودجه ۹۸ طبق بخشنامه دولت، تعریف پروژه جدید ممنوع است اما برای کردستان پروژه‌های متفاوتی از جمله انتقال آب به شهرستان‌های قروه، بیجار و دهگلان تعریف شده که نشان دهنده نگاه ویژه دولت به استان است.

وی همچنین احداث تونل اورامانات را از دیگر پروژه‌های تعریف شد برای استان عنوان کرد و افزود: اعتبار این پروژه مهم در لایحه بودجه ۹۸ پیش بینی شده و این پروژه‌ها جز ظرفیت‌های جدی استان است که در بودجه مورد توجه قرار گرفته که هم در بین استان‌ها و هم نسبت به سال‌های گذشته بی نظیر است.

نصراللهی زاده با اشاره به اینکه سند آمایش استان در مرحله نهایی است، اظهار کرد: تدوین این سند به خوبی پیش می‌رود و تا پایان سال به اتمام می‌رسد و کاملاً مبتنی بر قابلیت‌های توسعه‌ای نقطه به نقطه استان بوده و جایگاه و سهم استان در توسعه ملی را تعیین می‌کند.

وی تاکید کرد: سند آمایش استان کاملاً بر اساس ظرفیت‌های مختلف طبیعی، گردشگری و مرزی و … تدوین می‌شود و مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان در خصوص راه‌اندازی زنجیره فولاد در کردستان، بیان کرد: شرکت فولاد استان تأسیس شده و مراحل نهایی آن در حال انجام است که با ایجاد این زنجیره در استان ظرفیت تولید فولاد یک و نیم میلیون تن خواهد بود که آب مورد نیاز آن نیز تأمین شده است.

وی تأمین زیرساخت‌های حمل و نقل و راه را از اولویت‌های استان دانست و گفت: در خصوص راه زمینی چند پروژه عمده شهری و شریانی در دستور کار است که یکی از آنها کریدور شمال غرب به جنوب است که ۳۲۰ کیلومتر آن از استان عبور می‌کند و بیش از ۱۱۰ کیلومتر آن به بزرگراه تبدیل شده که بخش قابل توجهی از آن در سال ۹۸ انجام و اعتبارت هم بیش از ۳ برابر پیش بینی شده است.

نصراللهی زاده همچنین در حوزه ریلی نیز به پروژه راه آهن تهران- همدان- سنندج اشاره کرد و آن را جز اولویت‌ها دانست و افزود: اعتبار این پروژه در لایحه بودجه ۹۸ نسبت به سال ۹۷، بیش از ۳ برابر افزایش یافته و تا سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تکمیل و به بهره برداری می‌رسد.

وی اظهار کرد: علاوه بر این پروژه‌های دیگری نظیر تهران- سنندج، مریوان- سنندج و … در حال انجام است که نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل استان خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص حمل و نقل هوایی نیز می‌توان گفت فرودگاه سنندج فرودگاه مجهزی است و مشکل عمده آن در حال حاضر تعداد پرواز است نه تجهیزات فرودگاهی و از نظر فنی تجهیزات ناوبری به روز و مدرن است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان ادامه داد: فرودگاه سقز در راستای توسعه زیرساخت‌های ریلی استان آغاز شد که متأسفانه به دلایلی متوقف شد و مجدداً آغاز شده و احداث باند آن به اتمام رسیده است.

تمرکز مدیریت استان بر رفع مشکلات نایسر

وی همچنین در خصوص مشکلات ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج نیز اظهار کرد: نایسر منطقه‌ای است که به دلیل رشد انفجاری جمعیت در مقطعی از زمان، با مشکلات زیادی مواجه شده که از آن جمله می‌توان به بعد فیزیکی شهر، نبود اسناد مالکیت، فضای آموزشی و … اشاره کرد.

نصراللهی زاده با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته جهت رفع مشکلات این ناحیه، اعلام کرد: خوشبختانه در حال حاضر پروژه بزرگ قابل توجهی در این ناحیه در حال احداث است که شامل مجموعه ورزشی و کتابخانه و تأسیسات جانبی آموزشی است و بخشی از نیاز فرهنگی ورزشی را تأمین می‌کند.

وی همچنین از تأسیس ۳ واحد آموزشی در این ناحیه خبر داد و گفت: در حوزه مسائل اجتماعی هم دفتر تسهیل گری مستقر شده و در این زمینه اقدام خواهند کرد و مدیریت استان در چند بعد در این ناحیه متمرکز شده که امیدواریم بخشی از نیازهای این منطقه را تأمین کند.

وی یکی از سیاست‌های اصلی دولت را واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوص عنوان کرد که استقبال چندانی از آن نشده و اعلام کرد: گزارش فنی و توجیهی و مقدمات چندین پروژه در استان انجام شده و در حال اعلام فراخوان است که امیدواریم بخش خصوصی هم مراجعه و برای انجام این پروژه‌ها اعلام آمادگی کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان در خصوص سهم کردستان از استخدامی‌ها نیز یادآور شد: استخدام افراد بر اساس نیاز و خروج نیرو از یک سازمان صورت می‌گیرد و شایعه کم بودن سهمیه استان در استخدامی‌ها صحیح نیست.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرغ‌

تست اعتیاد مرغ‌های کردستان منفی اعلام شد

به گزارش کسب وکار نیوز به نقل از ایسنا, مجتبی ورمقانی با تکذیب خبر خوراندن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.