صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / ارتباط صنعت و دانشگاه عامل پیشرفت کشورهای توسعه‌یافته

رییس جمعیت ایرانی ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح کرد

ارتباط صنعت و دانشگاه عامل پیشرفت کشورهای توسعه‌یافته

رییس جمعیت ایرانی ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: باید بدانیم اگر کشورهای توسعه‌یافته به ارتباط صنعت و دانشگاه نمی‌پرداختند، هیچ‌گاه توسعه نمی‌یافتند.

دکتر مسعود شفیعی، سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای

به گزارش کسب و کار نیوز، مسعود شفیعی امروز در دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر در مرکز همایش‌های علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: وجود شکاف میان صنعت و دانشگاه اگرچه موضوعی تکراری است، اما به دلیل اینکه تاکنون حل نشده یا دست کم راه حل منطقی برای آن ارائه نشده، همچنان از موضوعات چالش برانگیز در کشور است.

وی با بیان اینکه مهمترین درسی که از امام خمینی (ره)، رهبر انقلاب اسلامی ایران گرفته‌ایم، درس خودباوری است، تصریح کرد: در صحبت‌های ۴۰ سال گذشته، ایشان این موارد را پیش بینی کرده‌اند.

رئیس جمعیت ایرانی ارتباط صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه مهمترین موضوع کشور است و تا زمانی که علم وجود داشته باشد و دنیا ادامه دارد، این موضوع وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه این روزها صحبت از تبدیل ایده به محصول است، گفت: علم باید خود در راستای ارتقای کشور فعالیت کند. این ارتباط باید دو سویه باشد و دو طرف به هم اعتماد داشته باشند.

انجمن‌ها، مجلات و همایش‌ها عامل توسعه علمی کشور

این استاد دانشگاه تصریح کرد: برای هرچه بهتر کردن این رابطه ابتدا باید مشکل را شناسایی کرده و بعد راهکار ارائه دهیم. در این زمینه انجمن‌ها نقش بالایی در توسعه علمی دارند. یعنی صنعت و دانشگاه باید موجب تشکیل انجمن‌ها، پارک‌ها، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان شوند.

شفیعی با بیان اینکه در سال ۸۳ بنا بر ضرورت، انجمن ایرانی پیشرو در ارتباط با صنعت و دانشگاه با هدف ایجاد ساختار نظام‌مند شکل گرفت، اظهار کرد: این انجمن در حال حاضر حدود ۱۰۳ عضو حقوقی دارد و تاکنون مقالات و کتاب‌های متعددی در این زمینه چاپ شده است.

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی می‌توانست مظهر ارتباط صنعت با دانشگاه باشد، گفت: یکی از معیارهایی که در این مرکز به آن توجه می‌شود، چاپ مقالات مشترک ارتباط صنعت و دانشگاه است. در تولید علم جایگاه خوبی داریم، اما باید بررسی شود این مقالات چه تأثیری در زندگی مردم و اوضاع اقتصادی دارند.

متولی ارتباط صنعت و دانشگاه باید مشخص شود

این استاد دانشگاه تصریح کرد: معیار شاخص انتخاب اساتید باید تغییر کند و تنها به موضوعات کمی دقت نکنیم، همچنین روند اداری انتخاب اساتید در آئین نامه‌ها نیازمند تجدیدنظر است. متولی ارتباط صنعت و دانشگاه باید در کشور مشخص شود تا به توسعه برسیم، اگر توجه نشود به توسعه نمی‌رسیم. علاوه بر این صنعت باید رقابت‌پذیری ایجاد کند و از لحاظ فرهنگی نیازمند تغییر هستیم.

وی در خصوص الگوهای ارتباطی صحیح صنعت و دانشگاه، گفت: بهترین حالت این است که دولت و دانشگاه با هم کار کنند و در صنعت عمل شود. آموزش‌های ما باید عوض شود و به سمت آموزش الکترونیک برویم تا دانش آموخته‌های بهتری تربیت کنیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

خبر خوب برای معلمان و بازنشستگان/ واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

به گزارش کسب و کار نیوز، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ از تعیین رتبه خود توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.