صفحه اصلی / سرخط خبرها / صدا و سیما با تبلیغ فیلترینگ اصرار به حذف رقیب دارد
صدا و سیما با تبلیغ فیلترینگ اصرار به حذف رقیب دارد

صدا و سیما با تبلیغ فیلترینگ اصرار به حذف رقیب دارد

در حالی که رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری و بسیاری از صاحب نظران به صراحت با فیلترینگ مخالفت کردند صدا وسیما هنوز سعی دارد با تولید و پخش برخی برنامه‌ها فیلترینگ را تبلیغ کند تا به حیات رقبای خود در فضای مجازی پایان دهد.

تدر حالی که رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری و بسیاری از صاحب نظران به صراحت با فیلترینگ مخالفت کردند صدا وسیما هنوز سعی دارد با تولید و پخش برخی برنامه‌ها فیلترینگ را تبلیغ کند تا به حیات رقبای خود در فضای مجازی پایان دهد.
به گزارش کسب و کار نیوز، مدتی پیش حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشور به صراحت مخالفت خود را با فیلترینگ اعلام کرد، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری نیز بارها در گفتگوها و در حاشیه نشست های خبری عنوان کرد که فیلترینگ روش خوبی برای حل برخی مسائل و مشکلات نیست و حتی خود به تنهایی می تواند مشکلات جدیدی را در جامعه به وجود بیاورد.
برخی از صاحب نظران نیز با دکتر روحانی و آذری جهرمی هم نظر بوده و فیلترینگ را نقد کردند و دلایلی منطقی و علمی نیز دراین باره عنوان کردند اما در این میان هنوز صدا وسیما برنامه‌هایی را به روی آنتن می برد که فیلترینگ را تبلیغ و به مخاطب القاء می کنند که زندگی ها با وجود فضای مجازی به خطر افتاده است.
این رسانه با عملکرد خود درباره فیلترینگ فضای مجازی نشان داده است که قصد دارد مسئولان و مخاطبان را با فیلترینگ موافق کرده و اینگونه به حیات رقبای خود در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی پایان دهد.
سالهاست که صدا وسیما عنوان «رسانه ملی» را یدک می‌کشد و از امکاناتی چون نیروی انسانی پرشماری (به روایتی ۴۸‌ هزار نیرو در سال ۹۵) بهره‌مند‌ است.
از دید منتقدان، صدا وسیما به عنوان یک رسانه پرتعدادترین شبکه‌های تلویزیونی جهان را در اختیار دارد و همچنین از امکانات مالی بسیاری چون بودجه یک هزار و ۸۴۰ میلیارد تومانی در سال ۹۸ برخوردار است که البته همیشه هم از بودجه ای که به او تعلق می گیرد ناراضی است.
اما این روزها این رسانه با وجود تمام این امتیازات ویژه کمر همت بسته‌ است تا به توسل به هر شیوه ای، با ابزار فیلترینگ رقبای خود را از میدان به در کند. در واقع صدا و سیما اصرار به حذف رقیب دارد تا اینکه وارد یک رقابت شود و سخت برای برنده شدن بجنگد.

** صدا وسیما می خواهد انحصاری باشد
رضا درستکار کارشناس رسانه با توجه به عملکرد صدا و سیما درباره فیلترینگ فضای مجازی و تبلیغ این ابزار برای حذف رقیب در فضای مجازی به ایرنا گفت: در همه جای دنیا رسانه‌ها همیشه خود را در میدان رقابت می بینند و به طور مداوم با دیگر رسانه‌ها رقابت دارند و سعی می کنند با ایده‌های بکر برنامه‌های جدید و پر بیننده ای بسازند و اینگونه نظر مخاطبان را به خود جلب کنند.
وی افزود: اما در کشور ما جای اینگونه رقابت ها همیشه خالی بوده چون رسانه ای به نام صدا و سیما با دراختیار داشتن امکانات ویژه رقیبی هم قد خود نمی دید و از این رو تلاشی هم برای بهتر بودن نمی کرد.
این کارشناس رسانه ادامه می دهد: صدا و سیما مدت ها بدون رقیب به کار خود ادامه می داد و هیچ وقت عادت به رقابت کردن نداشت و حتی گاهی هم نظر مخاطب برایش مهم نبود اما حالا مدتی است که این رسانه احساس خطر کرده است، صدا و سیما رقیب هایی در فضای مجازی پیدا کرده است که مخاطب را میشناسند و سعی دارند نظر آنها را جلب کنند و بررسی ها نشان می دهد که حتی در جذب مخاطب نیز خوب عمل کرده اند.
درستکار با تاکید بر اینکه صدا وسیما می خواهد به شکل انحصاری به فعالیت خود ادامه دهد، بیان کرد: اینترنت این انحصار را شکست و خیلی زمان برد که مسئولان صدا و سیما باور کنند که مخاطبانشان کوچ کرده و طرفدار فضای مجازی شدند.

** حذف رقیب به جای رقابت سالم
درستکارگفت: بعد از اینکه صدا و سیما متوجه شده است که فضای مجازی می تواند برای او دردسرساز باشد به فکر راه حلی برای این موضوع افتاده است.
او همچنین اظهار داشت: زمانی که رسانه ای متوجه می شود که گوی سبقت از آن یک رسانه دیگر است سعی می کند با به کار گیری افراد متخصص، ساخت و تولید برنامه‌های بهتر و حرفه ای تر دوباره رسانه برتر و قوی تری شود اما صدا و سیما ترجیح داده است به جای رقابت سالم با استفاده از ابزار فیلترینگ و ترغیب دیگران به موافقت با فیلترینگ رقیب های خود را از میدان به در کند.
وی افزود: از این رو اصرار به فیلترینگ فضای مجازی دارد و بودجه ای را خرج ساخت برنامه‌هایی می کند که در آن برنامه مشکلات و خطرهایی که فضای مجازی برای خانواده ها دارد را بررسی می کند یعنی مزایای فضای مجازی را نادیده گرفته و معایب آن را پررنگ تر معرفی می کند تا به مخاطب القا کند که فیلترینگ به نفع جامعه کنونی ما است.
درستکار ادامه می دهد: اگر به بودجه و امکاناتی که صدا و سیما در اختیار دارد نیم نگاهی بیاندازیم متوجه می شویم که اگر صدا و سیما از همه امکانات خود به نحو احسن استفاده کند هیچ وقت رقیبی در میدان نخواهد داشت چون رسانه‌های دیگر با سرمایه‌های ناچیز نمی توانند با سازمانی رقابت کنند که این همه شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی را در اختیار دارد.
این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه صدا و سیما باید به جای تبلیغ فیلترینگ به پیشرفت خود فکر کند گفت: مدیران صدا و سیما باید شایسته سالاری را قدر بشناسند و مجال به شایسته‌ها و متخصص ها بدهند تا بتوانند برنامه‌های بهتری بسازند و نظر مخاطبان را به خود جلب کنند.
وی افزود: مدیران این رسانه بهتر است به این موضوع فکر کنند که این فضای مجازی نیست که مخاطبان را از صدا و سیما گرفته است بلکه این کوچ مخاطب به خاطر به کارگیری مسئولان و کارکنان غیرمتخصص است، کسانی که سلیقه ای برنامه می سازند و به فکر جلب مخاطب و اعتمادسازی نیستند.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.