صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / سیاست کلان وزارت علوم بین‌المللی سازی آموزش عالی است
سیاست کلان وزارت علوم بین‌المللی سازی آموزش عالی است

معاون امور بین‌الملل وزیر علوم:

سیاست کلان وزارت علوم بین‌المللی سازی آموزش عالی است

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل ضمن تأکید بر بین‌المللی سازی آموزش عالی گفت: جوش و خروش فکری که از بین‌الملل‌سازی ایجاد می‌شود قابل مقایسه با هیچ مدل دیگری نیست.

سالار آملی

به گزارش کسب و کار نیوز، حسین سالار آملی در چهل و نهمین گردهمایی معاونین پژوهشی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی سراسر کشور که امروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، ابتدا به سه سیاست کلان وزارت علوم پرداخت و گفت: سیاست نخست، آوردن علم و تکنولوژی به جامعه است.

وی ادامه داد: همچنین سیاست‌های دیگر ما ارتقا و توسعه دوره‌های فنی و حرفه‌ای و بین‌المللی‌سازی آموزش عالی کشور است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با بیان اینکه جوش و خروش فکری که از بین‌الملل‌سازی ایجاد می‌شود، قابل مقایسه با هیچ مدل دیگری نیست، خاطرنشان کرد: کشورهای هدف همکاری‌های علمی بین‌المللی ما عراق، افغانستان، سوریه، لبنان، یمن و کشورهای مسلمان همسایه هستند که کمک به توسعه این کشورها و در دست گرفتن بازار دانش بنیان آن‌ها را مدنظر قرار داده‌ایم.

سالار آملی اضافه کرد: به لحاظ توسعه کیفی و انتقال دانش به کشور خود، همکاری با کشورهای آلمان، ایتالیا، اتریش، روسیه، چین، ژاپن و کره، فرانسه و اتحادیه اروپا به عنوان یک هویت مستقل در دستور کار قرار گرفته است.

وی سپس به مسائل تحقیقی به طور تخصصی پرداخت و گفت: با وجود ۸۱ هزار عضو هیئت علمی در کشور و ۱۰۰ هزار دانشجوی دکترا، پتانسیل کار پژوهشی وجود دارد. در سال ۲۰۱۷، ۵۳ هزار و ۳۴۰ مقاله آی. اس. آی در پایگاه اسکوپوس به چاپ رسیده است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل یادآور شد: یکی از چالش‌های ما پایین بودن تأثیر مقالات در حل مشکلات جامعه است.

سالار آملی برخی اقدامات برای بین‌المللی سازی را انجام پروژه‌های مشترک، تبادل دانشجوی دکترا، فراهم کردن امکان بهره‌مندی از عضو هیئت علمی خارجی در کنار اساتید ایرانی، فلوشیب و برگزاری کارگاه‌ها و سمینارها و کنفرانس‌های مشترک اعلام کرد و افزود: در سال ۲۰۱۷، ۴۳۶ پروژه مشترک تحقیقاتی انجام شده است.

وی تعداد کل مقالات علمی در سال ۲۰۱۶ را ۴۸ هزار و ۹۵۳ مقاله اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴ هزار و ۳۳۹ مقاله به صورت مشترک با اعضای هیئت علمی اتحادیه اروپا انجام شده است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل اضافه کرد: همچنین از ۵۳ هزار و ۳۴۰ مقاله در سال ۲۰۱۷، ۵ هزار و ۱۲۴ مقاله به طور مشترک با اتحادیه اروپا انجام شده و در سال ۲۰۱۸ نیز از ۴۹ هزار و ۵۵۴ مقاله، ۵ هزار و ۴۷۷ مقاله به صورت مشترک با اتحادیه اروپا به چاپ رسیده است. این نشان می‌دهد دانشگاه‌های ما برای ایجاد ارتباط علمی خوب در عرصه‌های بین‌المللی وارد عمل شده‌اند.

سالار آملی خاطرنشان کرد: سالانه هزار و ۴۰۰ دانشجوی دکتری به خارج کشور اعزام می‌شوند که از این میان اعزام ۶۹ درصد آن‌ها به کشورهای اروپایی است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷، پنج دانشگاه شریف، تهران، خواجه نصیرالدین طوسی، تبریز و اصفهان در مجموع ۵۰ دوره مشترک تحصیلی بین‌المللی برگزار کرده‌اند که از این میان ۱۰ دوره در سطح ارشد و چهل دوره در سطح دکتری بوده است.

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل یکی از چالش‌های بین‌المللی حوزه تحقیقات را قرار گرفتن در چرخه بین‌المللی علم و فناوری عنوان کرد و گفت: همچنین اثرات مگا پالسی‌ها در سطح بین‌الملل از جمله سیاست‌های کلان و سیاست‌های همجوار، سیاست‌های ارزی، سیاست‌های امنیتی، چالش‌های مربوط به تابعیت دوگانه و ایران‌هراسی باید در نظر گرفته شود.

سالارآملی با اشاره به چالش‌های ملی این حوزه، دخالت زیاد در حکمرانی آموزش عالی کشور را یادآور شد و گفت: همچنین عدم وجود انسجام تحلیل در سطح ملی و وجود صدها قانون گاهاً ضد و نقیض از جمله چالش‌های این حوزه به شمار می‌آید.

وی برخی دیگر از چالش‌ها را عدم وجود باور به همکاری‌های علمی بین‌المللی به عنوان یک ضرورت غیرقابل کتمان نزد بعضی از رؤسا، ساختار ضعیف، عدم وجود نیروی انسانی متخصص، نامشخص بودن کشورهای هدف، عدم تمرکز توانمندی‌ها، و نبود برنامه و نقشه راه چند ساله عنوان کرد و افزود: در حال حاضر دانشگاه‌ها معاون بین‌الملل دارند که نشان می‌دهد به طور جدی‌تر وارد عرصه بین‌المللی سازی خواهند شد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.