صفحه اصلی / اقتصادی / صنعت و معدن / دستیابی به ظرفیت تولید ۳۵میلیون تن فولاد پس از پیروزی انقلاب
دستیابی به ظرفیت تولید ۳۵میلیون تن فولاد پس از پیروزی انقلاب

معاون وزیر صنعت اعلام کرد:

دستیابی به ظرفیت تولید ۳۵میلیون تن فولاد پس از پیروزی انقلاب

معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه صنعت فولاد در یکی از پنج موقعیت بزرگ نظام مقدس جمهوری اسلامی و شاید جزو 2 موفقیت نخست است، گفت: ظرفیت تولید فولاد از 500 هزار تن در ابتدای انقلاب، امروز به بیش از 35 میلیون تن در سال افزایش یافته است.

به گزارش کسب و کار نیوز، «جعفر سرقینی» امروز (سه شنبه) در همایش «چشم انداز فولاد ایران با نگاهی به بازار» در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما، افزود: امروز ظرفیت زنجیره فولاد به ۲۰۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده که رشدی بسیار چشمگیر محسوب می شود.
وی بیان داشت: در صنعت سیمان نیز از ظرفیت هشت میلیون تنی ابتدای انقلاب، امروز به ۸۸ میلیون تن ظرفیت دست یافته ایم و ۲۲ میلیون تن ظرفیت قابل وصول دیگر در این صنعت وجود دارد.
سرقینی یادآور شد: مطابق آمارها متوسط رشد جهانی در سال ۲۰۱۸ فقط چهار درصد بود، اما در همین زمان جمهوری اسلامی ایران رشد ۱۸ تا ۱۹ درصدی را در بخش تولید تجربه کرد.
وی اظهار داشت: امروز با چالش‌های متعددی در صنعت فولاد مواجهیم که تحریم و محدودیت های بین المللی اقتصادی فقط یکی از این موارد است.
به گفته این مقام مسئول، دستیابی به هدف صادرات ۲۰ میلیون تنی در سال های آینده به معنای گرفتن سهم جدید از بازار و نفوذ به بازارهای جدید است که کار آسانی نیست و باید اقدام‌های ویژه‌ای در این زمینه انجام شود.
وی یادآور شد: با وجود تامین سنگ مورد نیاز از داخل کشور، همچنین دانشگاه‌های مجرب و نیروی انسانی آموزش دیده متأسفیم که بگوییم هزینه ارزی هر تن فولاد یکصد دلار است.
معاون وزیر صنعت تأکید کرد: بهینه سازی هزینه ها در صنعت فولاد یکی از چالش های این صنعت است، همچنین بهینه سازی مصارف به ویژه آب که امروز در شرکت های بزرگی همچون ذوب آهن و فولاد با مشکل مواجه شده ایم از دیگر چالش‌های قابل ذکر است.
وی خاطر نشان کرد: با این حال زنجیره فولاد در کشور به گونه‌ای استقرار یافته که اگر به هر دلیل از جمله تحریم ها یا سایر مشکلات بازار نتوانیم فولاد صادر کنیم، قادر به صادرات گندله، آهن اسفنجی و غیره خواهیم بود.
وی ادامه داد: هر چند هدف صادرات ۱۲ میلیون تنی فولاد در سال ۹۷ تحقق نخواهد یافت، اما دست‌ کم کارخانجات ما در زنجیره فولاد با تعطیلی مواجه نمی‌شوند.
به گفته این مقام مسئول، مصرف داخلی فولاد همواره با تولید ناخالص داخلی و رشد کشور متناسب بوده اما این روزها به دلیل رکود صنعت ساختمان در این بخش دچار مشکل شده و مصرف سرانه فولاد پایین آمده است.
سرقینی تأکید کرد: پیش بینی ها نشان می دهد در ۲ تا سه سال آینده اتفاق مهمی در بخش مسکن نخواهد افتاد، بر این اساس باید خود را برای بازارهای جدید آماده کنیم.
به گفته وی، در معادن سنگ آهن صحبت از ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در سال‌های آینده و افق ۱۴۰۴ می شود که تحقق آن نیازمند زیرساخت‌های آب، برق، ریل و معدن است.
سرقینی گفت: در افق ۱۴۰۴ کمبود اساسی در سنگ آهن دست کم به میزان ۸۰ میلیون تن خواهیم داشت و اگر در این زمینه اقدام اساسی انجام نشود همه زحمات بی نتیجه خواهد ماند.
وی یادآورشد: دستیابی به ظرفیت بیش از ۲۰۷ میلیون تنی زنجیره فولاد در حالی است که در سال ۱۳۹۲ این ظرفیت فقط ۱۲۰ میلیون تن بوده و تأکید ویژه وزارت صنعت موجب این رشد شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: دستیابی به ظرفیت یاد شده می‌تواند رونق چشمگیری برای صنعتگران و تجهیزات سازان به دنبال داشته باشد.
وی از تشکیل اتاق فکری برای ایده گرفتن از فولاد سازان و سایر صنایع معدنی خبرداد و گفت: به زودی پایش طرح‌های فولادی را از سر خواهیم گرفت.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت به سیاست‌های وزارتخانه در تنظیم بازار اشاره و خاطرنشان کرد: امروز به دنبال برداشتن کنترل ها از صنعت فولاد هستیم، بطوری که آهن اسفنجی و اسلب نیازی به عرضه در بورس ندارند، اما شمش همچنان باید در بورس عرضه شود و سال آینده نیز به احتمال زیاد کنترل‌ها را از شمش بر خواهیم داشت.
اقتصام** ۳۰۶۵**۲۰۲۲

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۱۲درصدی تولید سیمان با حمایت‌های دولت سیزدهم/ صادرات سیمان به ۲۵ کشور

به گزارش کسب و کار نیوز ، امضای تفاهمنامه همکاری بین وزارت نیرو و صنعت، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.