صفحه اصلی / اقتصادی / بانک / سیاست‌نامه رمزارزها نهایی می‌شود
سیاست‌نامه رمزارزها نهایی می‌شود

هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت برگزار شد

سیاست‌نامه رمزارزها نهایی می‌شود

هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با حضور مسئولان بانکی کشور برگزار شد.

به گزارش کسب و کار نیوز، هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با حضور مسئولان بانکی کشور برگزار شد.
عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی در پیام ویدیویی به همایش بانکداری الکترونیک٬ از خبرهای مهم در حوزه نظام بانکی رونمایی کرد و گفت: یکی از اتفاقات مهم برداشت مستقیم است که الان در اغلب بانک ها عملیاتی شده و از آن می توانیم به عنوان ابزار و بستر مهم برای استارت آپ ها یاد کنیم.

عبدالناصر همتی در پیامی ویدیویی که به همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت ارسال کرد٬ گفت: به دلیل سفر غیر قابل پیش بینی به سوریه و همراهی با معاون اول رییس جمهور٬ افتخار حضور در همایش بانکداری الکترونیک را نداشتم اما تصمیم گرفتم از این طریق مطالبی که بنا بود در همایش امسال مطرح کنم را بازگو کنم.

وی با بیان اینکه سامانه های پرداخت و تسویه از اقدامات مهم سیستم بانکی کشور است که در دو بعد می توانند به بانک مرکزی کمک کنند٬ تصریح کرد: کمک این سامانه ها در مرحله اول از دید نظارتی است. در بحران ارزی که اواسط سال در کشورمان رخ داد و همزمانی با تحریم های غرب٬ مشکلاتی را برای کشورمان ایجاد کرده بود که به لطف خداوند توانستیم با اصلاح ابزار پرداخت آرامش نسبی را در بازار ارز حاکم کنیم.

رییس کل بانک مرکزی مرحله دوم کمک سامانه های پرداخت و تسویه به نظام بانکی را کسب و کارهای این بخش دانست و گفت: ۲۰۰ میلیون تقاضا به این بخش روزانه وارد می شود که می تواند به تقویت کسب و کارهای نوین کمک کند.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی به عنوان ناظر و سیاست گذار باید به این سمت حرکت کند که آزادی عمل بیشتری به فین تک ها بدهد ضمن اینکه نظارت خود را در این حوزه تقویت کند.

همتی در ادامه به بیان خبرهایی که ابتدای هفته نوید اعلام شان را داده بود٬ پرداخت و ادامه داد: یکی از اتفاقات مهم برداشت مستقیم است که الان در اغلب بانک ها عملیاتی شده است از این ابزار می توانیم به عنوان ابزار و بستر مهم برای استارت آپ ها تلقی کنیم. که البته این سیستم می تواند دغدغه فعالان این حوزه را برای جمع آوری وجوه حاصل از کسب و کارشان رفع کند.

رییس کل بانک مرکزی خبر دوم مهم در حوزه بانکداری الکترونیک را تدوین سیاست های رمز ارزها اعلام کرد و گفت: سیاست نامه رمز ارزها روز قبل روی سایت بانک مرکزی قرار گرفت و بناست بعد از جمع بندی نظرات در این همایش٬ از سوی بانک مرکزی نهایی شود.

وی سومین خبر را مهاجرت از کارت های بانکی مغناطیسی به کارت های هوشمند دانست و ادامه داد: این هم تحول مهمی است برای انتقال کارتهای مغناطیسی به کارت های هوشمند

همتی از ایجاد پلت فرم برای بلاک چین ها بعنوان خبر چهارم یاد کرد و گفت: این اقدام نیز از دیگر برنامه های بانک مرکزی است٬ این اقدامات می تواند در کنار همراهمی و همفکری شرکت های فناوری بستر خوبی را برای بانکداری الکترونیک و کسب و کارهای نوین داشته باشد.
اهمیت استفاده از پول ملی در حوزه رمزارزها
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد که مبارزه با پولشویی و استفاده از پول ملی در حوزه رمزارزها برای بانک مرکزی مهم است.

به گزارش ایسنا، ناصر حکیمی نیز در هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، با بیان اینکه در مقررات‌گذاری با فعالان اقتصادی معامله می‌کنید، گفت: اگر مقررات بدی بگذارید که محدود کننده کسب و کار باشد کسی وارد نمی‌شود، اگر در اجرای آن زور هم نداشته باشید، هیچ کس آن را اجرا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه در مقررات‌گذاری تعامل بین رگولاتور و مصرف‌کننده ایجاد می‌شود، اظهار کرد: در نهایت با جمع‌بندی این دو به نتیجه می‌رسیم، در کشور ما قوانین زیادی وجود دارد که هیچ‌وقت اجرا نمی‌شود و علت این است که زور اجرای آن وجود ندارد.

حکیمی افزود: مقررات‌گذاری خوب این است که شما با ذی‌نفعان وارد مذاکره شوید، چنانکه مسائل نظارتی از جمله پولشویی و جایگزین نشدن ارز دیگری به جای ریال در حوزه رمزارزها برای بانک مرکزی مهم است، اما راجع به موارد دیگر می‌توان صحبت کرد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه در همه جای دنیا سرعت فعالیت‌های اقتصادی بیشتر از قانون‌گذار است، درباره قانون‌گذاری در زمینه رمزارزها، اضافه کرد: ما باید خطوط خود را مشخص کرده و در قلعه خود بایستیم و می‌گوئیم که در این قلعه خطوط قرمزی داریم و باید رعایت شود.

حکیمی درباره درخصوص بحث اوپن ای‌پی‌آی‌ها نیز تصریح کرد: همه فکر می‌کنند این موضوع یک انقلاب است که البته هست اما خطوط قرمز در این بحث، امنیت است که باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشیم.

وی با بیان اینکه علت وجودی سیستم مالی اعتماد است، گفت: اگر اعتماد را از این سیستم بگیریم، همه چیز خراب می‌شود، به همین دلیل ما می‌گوئیم براساس قواعد psd2 بحث احراز هویت و مجوز دادن به تراکنش‌ها را کماکان بانک انجام می‌دهد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم که هرکسی از اطلاعات استفاده کرد نتواند سوءاستفاده کند، گفت: مقررات‌گذاری برای این حوزه ساده است، اما در عین حال خیلی باید در مورد آن فکر شود تا به آن سادگی برسیم، ما نباید وارد جزئیات شویم، چراکه ورود قانون‌گذار به جزئیات یعنی وارد شدن به باتلاقی که در آن گیر خواهد افتاد.
رایگان‌کردن تراکنش‌ها برای مصرف‌کننده نهایی یک اشتباه بود
حکیمی با بیان اینکه از بین بردن کارمزدها و رایگان‌کردن تراکنش‌ها برای مصرف‌کننده نهایی اشتباهی بود که دوباره بازگشت آن بسیار سخت است، اظهار کرد: یکی از مشکلات این است که اصناف کارمزد نمی‌دهند و هر زمانی هم می‌خواهیم برای آن‌ها کارمزد بگذاریم، قبول نمی‌کنند و به نوعی در مقابل آن مقاومت می‌کنند.

وی افزود: هر کسب و کاری نیاز به فرش مانی دارد و باید از محصولاتی که می‌فروشد، درآمد کسب کند. از سوی دیگر کارمزد گذاشتن در شرایط اقتصادی فعلی برای خدماتی که تاکنون رایگان بوده، کار سختی است و تبعات اجتماعی دارد.

به گفته معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در حال حاضر تمرکز بر این است که خدمات جدیدی مثل برداشت مستقیم و رمزارزها تعریف شده و روی آن‌ها کارمزد گرفته شود.

حکیمی با اشاره به تفاوت بین طرح کریدیت ترانسفر و برداشت مستقیم، گفت: انتقال اعتبار یا همان کریدیت ترانسفر پایا است و از سال ۱۳۸۸ در حال کار است، اما در برداشت مستقیم اول یک مجوز باید صادر شود که نیاز به طراحی سامانه مجوز دارد، بعد از آن ذی‌نفع درخواست را می‌فرستد که می‌خواهد از شما پول بگیرد و بعد جریان سوم اتفاق می‌افتد که همان فرآیندی است که در انتقال اعتبار انجام می‌شود؛ در واقع انتقال اعتبار ۳۰ درصد از جریان برداشت مستقیم است.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت

به گزارش کسب و کار نیوز ، جدیدترین آمار منتشرشده از سوی بانک جهانی نشان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.