سید جعفر حسینی ولشکلایی، یک سورتینگدار مازندرانی درگفت وگو با ایسنا تصریح کرد: به عنوان مثال در کشور اسپانیا چیزی به نام انبارداری وجود ندارد؛ رقمهایی کاشته میشود که به صورت فصلی میرسد و مرکبات در تمام سال وجود دارد.
وی، به بیثبات بودن بازار و بیتدبیری برای بهبود بخشیدن این صنعت بزرگ در ایران را از مهمترین چالشهای صنعت سورتینگداری دانست و گفت: مشکلاتی از قبیل حمل و نقل، پشتیبانی نکردن در صادرات، هزینههای زیاد و ثبات نداشتن بازار و متحمل شدن ضررهای هنگفت متأسفانه باعث دلسردی سورتینگداران شده است.
حسینی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۰ هزار تن بار نارنگی و پرتقالهای مختلف در مازندران چیده میشود، عنوان کرد: سالهایی که صادارت نمیشود بارهای مرکبات در داخل کشور به استانهای کرمان، کرمانشاه، تبریز و ارومیه ارسال میشود اما امسال حدوداً ۱۵۰۰ تن بار به گرجستان، باکو، روسیه، عراق و ارمنستان صادر شد.
وی با ذکر مراحل سورتینگ داری شامل خرید، چیدن، شستشو و تمیز کاری، واکس، سایز بندی، بسته بندی و بازاریابی تصریح کرد: هیچ ضمانتی برای تلخ شدن میوههای سورتینگ به واسطه سرمازدگی وجود ندارد و همین امر ضررهای بسیاری به قشر سورتینگداران میزند.
این سورتینگدار با اشاره به اینکه اگر بتوان پرتقالی را کاشت که بخشی در تابستان و بخشی در زمستان برداشت شود، کار تولید مرکبات در حالت سکون نمیماند، ادامه داد: این امر علاوه بر اینکه باعث اشتغال بیشتر و درآمدزایی خواهد شد از ورود پرتقالهای خارجی در تابستان جلوگیری خواهد کرد.
انتهای پیام