به گزارش کسب و کار نیوز، گفت: میوههای گرمسیری سرشار از مواد مغذی است و اغلب این میوهها دارای طعم و عطر خاصی بوده که در صنایع مختلف عطر سازی، غذایی و حتی دارویی نیز کاربرد دارد اما هنوز در داخل کشور ناشناخته مانده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: تنها مورد مصرف این میوهها به صورت تازهخوری است، در حالی که قابلیت فرآوری زیادی دارند.
وی خاطرنشان کرد: میوههایی مانند چیکو و گواوا و خربزه درختی از آنجا ناشناخته هستند که هنوز به تولید انبوه نرسیده اند و در سالهای اخیر تا حدودی بر میزان کشت آنها افزوده شده است.
وی اظهار کرد: با برپایی نمایشگاههایی میتوان میوههای گرمسیری و قابلیتهای فرآوری آنها را به مردم و سرمایهگذاران بیشتر معرفی و زمینه افزایش تولید آنها را فراهم کرد.
پیری تصریح کرد: تنوع اقسام خرما از دیگر شگفتیهای طبیعت این استان است، حدود ۳۰ نوع نوع خرما در منطقه بلوچستان کشت میشود
رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: پسته دشت گوهرکوه شهرستان خاش نیز از انواع خاص پسته است که در سایر نقاط ایران از این نمونه دیده نمیشود.
پیری بیان کرد: علاوه بر میوههای گرمسیری منحصر به فرد، مرکبات این استان شامل ترنج، پرتقال، گریپ فروت و نارنگی، انواع انار و میوههای جالیزی نیز از دیگر محصولاتی هستند که طعم آنها متفاوت از اقسامی است که در سایر نقاط کشور کشت میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: استان توانمندیها و استعدادهای خاصی در تولید انواع محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و محصولات خارج از فصل و تولیدات دامی و شیلاتی دارد.
وی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان استعدادهای فراوان در زمینه کشاورزی دارد.
وی بیان کرد: مهمترین راه رونق کشاورزی استان، استفاده بهینه از آب و خاک، اجرای طرحهای نوین آبیاری به ویژه انتقال آب با لوله، توسعه صنعت بیمه آب و خاک کشاورزی است.
پیری تاکید کرد: سهم عمدهای از اشتغال استان وابسته به بخش کشاورزی است و با بررسی استعدادهای کشاورزی، توان تولید محصولات کشاورزی در استان افزایش مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: هم اکنون ۱۱ میوه استوایی با نامهای پاپایا، موز، گواوا، چیکو، سیتاپل، تمبرهندی، بیدام، نارگیل، پالسا، جمبولان، کنار و انبه در استان کشت میشود.
به گفته وی، بیشترین تولید محصولات گرمسیری به موز، انبه، کُنار، گواوا و سیتاپل مربوط میشود به گونهای که در این میان موز با ۴ هزار و ۵۰۰ هکتارسطح زیر کشت و۱۳۰ هزار تن تولید سالانه بیشترین میزان محصولات گرمسیری را به خود اختصاص داده است.
این مسئول در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه از گُواوا به عنوان زیتون محلی یاد میشود، افزود: گواوا میوهای گرمسیری با طعم و بویی بسیار مطبوع میباشد که هم اکنون فصل برداشت آن فرا رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: سال گذشته ۱۰۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی زیر کشت انواع محصولات کشاورزی رفت که امسال با توجه به کاهش افزون بر ۸۵ درصدی نزولات آسمانی نسبت به بلند مدت و به تبع آن کاهش ۵۰ درصدی ذخایر آبی و افزایش دما شاهد کاهش ۵۰ درصدی سطح زیر کشت هستیم.
وی خاطرنشان کرد: از ۹۰ هزار هکتار باغات استان حدود ۱۰ درصد آن را میوههای استوایی تشکیل میدهند (به طور تخمینی ۹ هزار هکتار) که گواوا نیز یک درصد از کل باغات را در بر میگیرد که در این میان ۶۵۰ هکتار از یک هزار هکتار این محصول بارور است.
این مسئول میزان تولید سالانه گواوا را ۶ هزار و۹۰۰ تن عنوان کرد و ادامه داد: در بعضی شهرستانها از این محصول به عنوان مادهای خوشبو کننده در خانه و ماشین استفاده میشود.
انتهای پیام
دبیر: زهرا حبیب پور