به گزارش کسب و کار نیوز، «قاسم سلیمانیدشتکی» در دیدار با هیئت مدیره نظام صنفی رایانه استان، اظهار کرد: همه باید بخش خصوصی را تقویت کرده و این حرف به معنای ندیدن مشکلات این بخش نیست بلکه حرف اصلی این است که تنها با حضور بخش خصوصی است که امکان تولید ثروت و اشتغال پایدار وجود دارد.
وی با بیان اینکه پدیده فناوری اطلاعات راه خود را در زندگی مردم باز کرده است، تصریح کرد: در بحث دولت الکترونیک اهتمام اصلی باید در این جهت باشد که خدمات دولت به منازل مردم برود و این کار نیز باید با محوریت بخش خصوصی انجام شود و دولت صرفاً به مسائل حاکمیتی بپردازد.
وی با انتقاد از دستگاههایی که با بخش خصوصی موازیکاری میکنند، گفت: خدماتی که از طریق برونسپاری قابل انجام است، حتماً به بخش خصوصی واگذار خواهند شد.
مهندس «عباس بیرامی» مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان نیز در این نشست اظهار کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات از تأثیرگذارترین حوزههای اشتغالزا در دنیای امروز است و هیچ حوزهای در اقتصاد وجود ندارد که بینیاز از فناوری اطلاعات باشد.
وی ادامه داد: بحث دولت الکترونیک و تقویت فعالیت دستگاههای دولتی بر بستر فناوریهای اطلاعات و ارتباطات قطعاً باعث سهولت و سرعت در انجام کارها و راحتی بیشتر شهروندان است که با مشارکت و همیاری بخش خصوصی انجام میشود.
در ادامهی این دیدار «صادق صفربیگی» رئیس سازمان نظام صنفی استان اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد جابجایی بزرگی در اقتصاد جهانی هستیم، به گونهای که از ۱۰ شرکت بزرگ اقتصاد جهان ۸ شرکت نخست در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت میکنند و کمپانیهای حوزهی آی سی تی جایگزین غولهای بزرگ نفتی و خودروسازان بزرگ و دیگر صنایعی شدند که در تمام قرن بیستم بر اقتصاد جهانی مسلط بودند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر اتفاق مشابهی در اقتصاد کشور ما نیز به وقوع پیوسته و ۴ شرکت برتر اقتصاد کشور از ۱۰ شرکت برتر از حوزه ICT هستند، خاطرنشان کرد: نظام صنفی رایانه استان ایلام شامل ۳۰ شرکت، ۳۸۴ فروشگاه و ۵۷ عضو حقیقی و مشاور است و تا کنون موفق شده است برای حدود ۱۱۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد کند و سالانه حدود ۵.۱ میلیارد تومان مالیات به دولت میپردازد و چنانچه حمایتهای لازم به عمل آید، این صنف میتواند بیش از ۲ هزار نفر را در استان مشغول به کار کند.
صفربیگی ادامه داد: یکی از ظرفیتهای بسیار مهم که تا کنون چندان مورد توجه قرار نگرفته است، وجود ۸ هزار فارغ التحصیل در حوزه ICT است که بر اساس ثبت نامشدگان در سامانه کارا حدود نیمی از این افراد جویای کار هستند و با اجرای یک برنامه مناسب توانمند سازی و ساماندهی، امکان ایجاد اشتغال برای این حجم از نیروی انسانی در ظرف یک سال وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که نظام صنفی با آن مواجه است، گفت: یکی از این مشکلات ایراداتی است که بر عضویت افراد در سامانه ستاد وجود دارد، از جمله اینکه افراد بدون داشتن مجوزهای لازم میتوانند در مناقصات دولتی شرکت کرده و حتی برنده شوند.
صفربیگی تاکید کرد: به رغم مشکلات اقتصادی موجود به ویژه رکود تورمی موجود در کشور، صنعت ICt در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۷ درصد رشد داشته است و با تقویت فعالیتهای بخش خصوصی در این حوزه میتوان فرصتهای اقتصادی چشمگیری خلق کرد.
انتهای پیام