به گزارش کسب و کار نیوز، در بیانیه پایگاه ویکیلیکس به نام فردی اشاره نشده است اما وکلای جولیان آسانژ، موسس این سایت در سندی به برخی از این شاهدان برخوردند و از گروه حقوق بشری سازمان کشورهای آمریکایی درخواست کردند تا این اسامی را منتشر کنند.
خبرگزاری رویترز از طریق کمیسیون بین آمریکایی در امور حقوق بشر به بخشهایی از این سند دسترسی پیدا کرده است.
پس از آنکه آسانژ و ویکیلیکس صدها هزار سند دیپلماتیک محرمانه و اسناد محرمانهای را منتشر کردند که جزئیات عملیاتهای نظامی آمریکا در افغانستان و عراق را فاش میکرد، دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا تحقیقاتش را آغاز کرد. دولت اوباما در نهایت تصمیم گرفت پیگرد حقوقی انجام ندهد زیرا فعالیت این گروه بسیار شبیه فعالیت روزنامهنگاران بود و متمم اول قانون اساسی آمریکا از آن حفاظت میکرد.
اواخر سال گذشته اما دادستانهای آمریکایی یک پرونده غیر مرتبط تشکیل دادند که کیفرخواستی نامشخص علیه آسانژ بود. دادستانها تاکید کردند که تشکیل پرونده به اشتباه انجام شده بود اما از تایید اینکه اتهامی متوجه آسانژ هست یا خیر امتناع کردند.
دونالد ترامپ حین کمپین ریاست جمهوری ۲۰۱۶ از ویکیلیکس بابت انتشار مطالبی درباره هیلاری کلینتون قدردانی کرد. اما اندکی پس از ورود ترامپ به کاخ سفید، رئیس وقت سیا جولیان آسانژ را یک “عامل اطلاعاتی متخاصم غیر دولتی” توصیف کرد که “گهگاه از سوی عوامل دولتی نظیر روسیه” تحریک میشود.
براساس سندی که در کمیسیون حقوق بشری مذکور وجود دارد، یکی از شاهدانی که دادستانی با او تماس گرفته است جاکوب اپلبام، یک متخصص امور کامپیوتر و هکر مستقر در برلین است. اپلبام به رویترز گفت، گرچه دادستانها مصونیت گستردهای برای عدم پیگرد ارائه میدهند اما او تمایلی به همکاری یا شهادت مقابل هیات منصفه ندارد.
انتهای پیام