محمد خاکی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: از این معادن ۳۰ نوع ماده معدنی از ۷۰ نوع ماده موجود، استخراج میشود.
وی در خصوص بهترین معادن استان، اظهار کرد: معادن سنگ های فلدسپات، سلیس و آندالوزیت در شهرستان ملایر، سنگ دولومیت در شهرستان نهاوند، سنگ تزئینی در شهرستان های همدان و تویسرکان و سنگ آهن در شهرستان های کبودرآهنگ و اسدآباد از جمله شاخصترین ها هستند.
وی در خصوص معادن سنگ های زینتی در استان، افزود: دو معدن سنگ نیمه قیمتی، در شهرستان همدان، با سنگهای یاقوت کبود و رزکواترز که سنگی صورتی رنگ بوده وجود دارد که برای جواهرسازی استفاده میشود همچنین سنگ کروندوم که در حاشیه های الوند یافت میشود در گذر زمان به سنگ یاقوت تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به شرایط بد اقتصادی و کسادی بازار صنعت، ادامه داد: میزان استخراج از معادن استان، نسبت به سال گذشته کمتر است زیرا علاوه بر مشکلات مالی، شرایط جوی نیز باعث کندی در کار میشود.
خاکی در خصوص میزان بازدهی این معادن، اعلام کرد: ما در استان ظرفیت استخراج ۱۸ میلیون تن را داریم اما هیچگاه، به دلیل شرایط اقلیمی، خرابی دستگاهها، کسادی بازار و شرایط محلی به این میزان دست نیافتهایم.
وی در توضیح شرایط معدن کاران، تصریح کرد: در خصوص بعضی از معادن تنها ۵ ماه امکان کار و استخراج وجود دارد اما به طور متوسط، اوج مدت کاری در استان ۹ ماه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه استفاده از روشهای سنتی، هزینه معدن کاری را در همدان افزایش داده است، ذکر کرد: نگرش مهندسی به فعالیتهای معدنی اصلی ضروری بوده و حوزه معدن استان همدان تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.
وی با ذکر این نکته که معدن کاری سختترین کار دنیا است، عنوان کرد: در این حوزه سرمایهگذاری بسیار سنگین بوده و نیاز به حمایت دولتی دارد.
خاکی با اشاره به تأثیر معادن در صنعت، یادآور شد: کار معدن میتواند به وزنه مهمی در استان تبدیل شده و توانایی برند شدن را دارد که تحقق این مورد، باعث رونق و پیشرفت اقتصادی، نه تنها در استان بلکه در کشور میشود.
معاون امور معادن ادارهی صنعت، معدن وتجارت همدان، اضافه کرد: در استان، تمامی معادن خصوصی بوده و امور دولتی در آنها دخالتی ندارد.
انتهای پیام
دبیر: زهرا حبیب پور