هدایت الله میرمرادزهی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه طرح پرورش ماهی در قفس مبتنی بر استفاده از ظرفیتهای خالی دریاست، اظهار کرد: کنترل بیرویه صید آبزیان و انواع ماهی، کمک به ذخایر دریایی، تولید ارزان ماهی و صید بدون مخاطرات دریایی ازجمله مزایای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس است و بهازای تولید هر ۱۰ تن ماهی در این طرح برای سه نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه سواحل مکران مستعد پرورش سالانه ۳۰۰ هزار تن ماهی در قفس است، افزود: در برنامه ششم توسعه تولید ۷۰ هزار تن ماهی در قفس در کشور پیشبینیشده است که فعالیت آزمایشی آن در سال گذشته در بنادر چابهار و کنارک آغاز شده است.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان بابیان اینکه تاکنون ۵۰ گروه و شرکت سرمایهگذاری برای ورود به این طرح اعلام آمادگی کردهاند، تصریح کرد: ۲۲ موافقت اصولی و ۲ پروانه تاسیس در زمینه پرورش ماهی در قفس صادرشده است و هماکنون ۲ شرکت سرمایهگذاری با نصب هشت قفس پرواری به تولید سالانه ۵۰۰ تن ماهی اقدام کردهاند و این در حالی است در ۶ قفس این شرکتها برای اولین بار در کشور چیزی حدود ۵ هزار بچه ماهی به وزن رسانی و در قفسها بهمنظور پرورش رها شده است.
به گفته وی، نوع ماھی که قرار است در این قفسها پرورش یابد از نوع سیبس و سیبرم است و از طرفی دیگر به دنبال آن ھستیم که در کنار این دو نوع ماھی بچه ماھیهای حلوا سفید، شیر و میش ماھی را که از ارزش غذایی و اقتصادی خوبی برخوردار است ھم توسعه و تکثیر دھیم.
میرمرادزهی همچنین با انتقاد از روند طولانی دریافت مجوز این طرح گفت: هرچند متقاضیان زیادی در صف دریافت مجوز هستند اما تاکنون تنها ۲ شرکت موفق به دریافت موافقت اصولی و پروانه تاسیس شدهاند و همین امر موجب دل سردی بسیاری از سرمایهگذاران از روند طولانی دریافت مجوز شده است.
انتهای پیام
دبیر: زهرا حبیب پور