شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، سال های زیادی از تحقق ارایه این خدمات در این کشورها می گذرد اما در ایران در دو سال اخیر تمرکز بر این موضوع جدی شده و شرکت مخابرات و برخی اپراتورهای ارایه دهنده خدمات اینترنت اقدام به راه اندازی این سرویس کرده اند. متاسفانه کندی روند پیشروی این پروژه ها بسیار محسوس است و بسیاری از اماکن پر رفت و آمد از این خدمات هنوز بی بهره اند. ایستگاههای اتوبوس، پایانههای مسافربری، پارکهای شلوغ و پرتردد، فروشگاههای زنجیرهای، مراکز خرید عمده، سینماها و بازارهای محلی کوچک و بزرگ حداقل در پایتخت کشور همچنان بیرون از دایره سرویس اینترنت پرسرعت رایگان برای استفادهکنندگان عمومی قرار دارند.
در همین رابطه اما مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران از آغاز نصب کیوسکهای هوشمند در پایتخت خبر داد و گفت: کیوسکهای هوشمند به عنوان یکی از پروژههای برنامه «تهران هوشمند» برای ارائه انواع خدمات دیجیتال شهری از جمله استفاده از اینترنت وای فای رایگان و انجام تراکنشهای مالی شهری برای نخستین بار مورد بهره برداری قرار میگیرند. محمد فرجود گفت: کیوسکهای هوشمند شهری از جنس مبلمان شهری بوده و همانند دستگاههای ATM بانکی قابلیت نصب در معابر عمومی را برای ارائه خدمات شهری و ارتباطی دارند که فاز پایلوت آن با همکاری منطقه دو شهرداری تهران راهاندازی شد.
فرجود با اشاره به اینکه این کیوسکها قابلیت ارائه خدمات ارتباطی از جمله وای فای رایگان را دارند، عنوان کرد: این کیوسکهای هوشمند امکان جستجوی اماکن ورزشی، فروشگاهها، مساجد، رستورانها و… را دارند. همچنین قابلیت استفاده از نقشه دیجیتال شهر تهران جهت مسیریابی نیز در این کیوسکها فراهم شده است. مشاهده موجودی کارت بلیت الکترونیک و قابلیت شارژ این کارتها از دیگر خدمات ارائه شده در این کیوسکهاست. وی ادامه داد: در این کیوسکها علاوه بر این خدمات، اطلاعرسانی درباره وضعیت آب و هوا، مناسبتها و … نیز موجود است. همچنین توسعه این خدمات و سرویسها در جنبههای مختلف در اولویت توسعه این کیوسکهاست.مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران، نصب کیوسکهای هوشمند شهری را یکی از زیرپروژههای برنامه تهران هوشمند و گامی رو به جلو در حوزه رسیدن به شهر هوشمند توصیف کرد و گفت: در مسیر حرکت به سمت «تهران هوشمند» پروژههای متعددی تعریف شده است که مانند این پروژه به ترتیب، عملیاتی خواهند شد و محدود به یک منطقه خاص از تهران هم نمیشود و در مناطق مختلف شاهد طرحهای پایلوت تهران هوشمند خواهیم بود. وی درباره محل نصب این کیوسکها گفت: محل نصب کیوسکهای هوشمند شهری در فاز اول در محدوده میدان صنعت و مجتمعهای تجاری میلاد نور، لیدوما و پلاتین بوده است. در آیندهای نزدیک تعداد بیشتری از این کیوسکها در اماکن پر رفت و آمد مانند اماکن تجاری و گذرگاههای شلوغ شهر نصب میشوند. فرجود تأکید کرد: در آینده علاوه بر کارکرد ارائه خدمات به شهروندان از این کیوسکها برای جمع آوری دادههای شهری همچون وضعیت ترافیکی و میزان آلودگی هوا نیز میتوان استفاده کرد.
اما مدیرعامل شرکت مخابرات در پاسخ به “کسب و کار” در رابطه با راه اندازی اینترنت وای فای رایگان به “کسب و کار” گفت: در حال حاضر ۳۰۰ نقطه از کشور به اینترنت وای فای رایگان تجهیز شده و هدف گذاری به این صورت است که تا پایان شهریور ماه سال ۹۸ هزار نقطه در سراسر کشور به اینترنت وای فای رایگان تجهیز شوند. سید مجید صدری افزود: قرار است ظرفیت این تعداد نقطه وایفای عمومی بیشتر شود و امیدوایم بتوانیم طبق برنامه این رقم را به ۱۰۰۰ نقطه در سراسر کشور برسانیم.
به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، وای فای عمومی مخابرات (Public Wi-Fi) یک سرویس کم هزینه پرسرعت است که تمامی دستگاههای هوشمند میتوانند به آن متصل شده و بدون نیاز به سیم کارت یا مودم همراه، از اینترنت پرسرعت بهرهمند شوند. همچنین وای فای عمومی به دلیل داشتن ویژگیهایی نظیر کاهش هزینه اینترنت، افزایش سرعت و کاهش سرعت مصرف باتری خواهان زیادی دارد.