به گزارش یکشنبه تارنمای وزارت نیرو، اکنون واحدهای گازی با ۲۵ هزار و ۳۵۵ مگاوات، بیشترین ظرفیت (۳۱٫۶۰ درصد) نصب شده نیروگاهی کشور را به خود اختصاص دادهاست.
۲۹٫۴۷ درصد نیروگاههای کشور مربوط به واحدهای سیکل ترکیبی می شود که حدود ۲۳ هزار و ۶۴۶ مگاوات از ظرفیت نصب شده نیروگاههای ایران مربوط به این بخش است.
واحدهای بخار نیروگاهی نیز ۱۹٫۷۳ درصد ظرفیت نصب شده این حوزه را به خود اختصاص دادهاند و با ظرفیت ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاواتی خود در میان سه بخشی قرار گرفته است که بیشترین ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را دارند.
این گزارش می افزاید: اکنون ظرفیت واحدهای برقآبی به ۱۱ هزار و ۹۳۸ مگاوات رسیده است که سهم ۱۴٫۸۸ درصدی را بین کل ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور در اختیار دارد.
همچنین ظرفیت فعلی واحدهای تولید پراکنده (شامل ۲۵۳ مگاوات خودتامین) به یک هزار و ۳۴۱ مگاوات و ظرفیت نیروگاههای اتمی نیز به یک هزار و ۲۰ مگاوات رسیده است که از این حیث واحدهای یاد شده هر کدام حدود یک درصد از کل ظرفیت منصوبه نیروگاههای کشور را به خود اختصاص دادهاند.
آخرین ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر کشور نیز به حدود ۶۷۰ مگاوات و ظرفیت واحدهای دیزلی نیز به حدود ۴۳۹ مگاوات رسیده است.
براین اساس اکنون ایران به لحاظ ظرفیت منصوبه برق رتبه نخست منطقه و جایگاه چهاردهم را در جهان دارد.
ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور در ۴۰ سال اخیر ۱۱٫۲ برابر شده و از هفت هزار مگاوات در سال ۱۳۵۷، به بیش از ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.
ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور در ابتدای دولت یازدهم به ۶۸ هزار و ۹۴۱ مگاوات رسیده بود که براین اساس، در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید بیش از ۱۱ هزار مگاوات به ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور اضافه شد.
اقتصام**۹۱۸۹*۱۹۶۱*