به گزارش کسب و کار نیوز، سیدکمال خرازی در دیدار با هیئتی از اندیشکده نروژی “نورف” که در امور حل و فصل مناقشات بینالمللی فعال است، هشدار داد: خروج ایران از برجام و نتایج آن بر امنیت منطقه و اروپا، به نفع دولتهای اروپایی نخواهد بود.
وی سیاستهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در قبال اروپا را نیز خطرناک توصیف کرد و گفت: تلاش برای ایجاد شکاف بین غرب و شرق اروپا و سیاستهایی همچون حمایت از برگزیت و ملیگرایی افراطی در اروپا ازجمله خطراتی است که آمریکا برای اروپا ایجاد کرده است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان تاکید کرد: باید جلوی این روند گرفته شود و اگر در این مقطع اروپاییها در برابر فشار آمریکا ایستادگی نکنند، در آینده با مشکلات بسیار بیشتری مواجه خواهند شد.
خرازی تصریح کرد: در صورت مقاومت نکردن اروپا، سیاستشان گروگان آمریکا خواهد بود و یک نمونه آن همین برجام است.
وی گفت: ایران انتظار داشت اتحادیه اروپا بهعنوان یکطرف توافق هستهای اقدام عملی داشته باشد اما آنها تاکنون تحتفشار آمریکا کاری نکردهاند و این اثر بدی بر ایرانیها که به تعهد خود پایبند بودهاند، گذاشته است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین بیان کرد: ملت ایران همان طور که در طول ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در برابر فشارهای آمریکا تسلیم نشده، در برابر سیاستهای ترامپ هم کوتاه نخواهد آمد و تا زمانی که سیاستهای کاخ سفید در قبال جمهوری اسلامی اصلاح نشود و تغییر نیابد، نمیتوانند انتظار تغییر در سیاستهای ایران داشته باشند.
خرازی با اشاره به برنامه آمریکا برای برپایی کنفرانسی ضدایرانی در لهستان، این اقدام را نیز نمونه آشکار دیگری از خصومت این کشور با ایران توصیف و تصریح کرد: آمریکا با برگزاری این شوی تبلیغاتی سیاسی متمرکز بر ایرانهراسی در لهستان، منافع ملی این کشور را به گروگان میگیرد و این باجدهی دولت لهستان به دولت آمریکا، توهین به هویت اروپایی و ملتهای اروپا تلقی میشود.
وی همچنین با اشاره به سیاستهای منطقهای ایران برای ایجاد ثبات، به مقایسه سیاستهای عربستان و ایران در مقابله با داعش و کمک ایران به شکست تروریسم در عراق و سوریه پرداخت و گفت: عجیب آنجاست که بهجای فشار بر سعودی و دیگرانی که این آشفتگی را ایجاد کردند، ایران را هدف گرفتهاند که با تروریستها جنگید تا ثبات در منطقه حفظ شود.
در این دیدار، هنریک تونه، مدیر اندیشکده نروژی نورف هم با تشریح برنامههای اندیشکده خود تصریح کرد: ملتهای اروپایی احترام زیادی برای فرهنگ و تمدن ایران قائل هستند.
وی با اشاره به فشارهای سنگین آمریکا بر شرکتهای اروپایی گفت: مشکلات داخلی کشورهای اروپایی بر سیاستهای دولتهای اروپایی و اتخاذ سیاستهای صحیح تاثیر منفی داشته است.
انتهای پیام
خبرنگار: فاطمه خوشنیت
دبیر: آرش محمدیان