برهان صلواتی امشب در نشست تخصصی کارآفرینان و فعالان حوزه کارآفرینی استان که در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: هدف از تشکیل این نشست شناسایی موانع و مشکلات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای کاربردی در حوزه کارآفرینی و اشتغال استان است.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ذاکرنیوز، وی افزود: تلاش میشود تا با استفاده از ظرفیت علمی و ارزشآفرین نیروی انسانی کارآفرین استان، مسیر توسعه کارآفرینی را هموار و در طی این مسیر، حرکت منسجمی را توسط تمامی ذیصلاحان در پیش گرفت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با تأکید بر استفاده مدیران و نهادها از ظرفیت کارآفرینان در زمینه توسعه اشتغال و کارآفرینی، خواستار شد: تمامی مسئولان در زمینه حفظ، نگهداری و نهادسازی مشاغل تلاش کنند.
استاندار کردستان: مشکلات کارآفرینان کردستانی شناسایی و بررسی شود اکثر کارآفرینان و تولیدکنندگان کردستانی در آستانه “ورشکستگی” هستند پروژههای استان کردستان به شرکتهای فعال حوزه آیتی سپرده شود
«نجیب شریفی» مدیرعامل شرکت سقزسازی ون کردستان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه مقوله کارآفرینی بحث سادهای نیست که راحت از آن گذر کرد، اظهار داشت: در تعاریف اقتصادی کسی که بتواند یک شغل ایجاد کند «کارآفرین» و «صاحب قدر» شناخته میشود.
وی با بیان اینکه معضل معوقات بانکی و چکهای برگشتی یکی از مشکلات اصلی حوزه کارآفرینی در کردستان است، افزود: فقدان چتر حمایتی بر سر تولیدکنندگان، عدم توجه به جوانان به عنوان پتانسیلهای بالقوه کارآفرین، غفلت از مزیتهای صادراتی استان از جمله مرز، عدم همکاری مدیران، به روز نبودن قوانین گمرکی، کش و قوسهای اداری، ترخیص کالا به صورت دیداری، عدم توجه به فعالیتهای دانشبنیان از مهمترین مشکلات کارآفرینان کردستانی است.
مدیرعامل شرکت سقزسازی ون کردستان با تأکید بر اینکه مسئله پیمانسپاری ارزی از دیگر موانع توسعه صادرات است، تصریح کرد: نباید فرصت افزایش نرخ ارز را به تهدید تبدیل کنیم و به همین خاطر مسئله باید چارهای را برای مقوله پیمانسپاری ارزی بهعنوان یکی از مشکلات پیشروی صادرات، اندیشید.
وی با اشاره به اینکه جایزههای سه درصدی صادرات حدف شده است، عنوان کرد: این رقم برای یک صادرکننده بسیار ناچیز است.
شریفی در پایان با بیان اینکه این چتر حمایتی در کشور ترکیه ۱۷ درصد است، خواستار تسریع قوانین دست و پا گیر در ارگانهای فعال در عرصه اقتصاد و کارآفرینی شد.