به گزارش کسب و کار نیوز، مخدوم شاه محمود حسین قریشی، صبح امروز دوشنبه وارد کابل شد و با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و صلاحالدین ربانی همتای افغان خود دیدار کرد.
او در این دیدار اعلام کرد که افغانستان با ثبات و امن به نفع پاکستان است و تاکید کرد که کشورش برای آوردن صلح در افغانستان تلاش خواهد کرد.
قریشی گفته که سیاست پاکستان عدم مداخله در امور داخلی افغانستان است.
ربانی نیز در این دیدار گفته که روابط میان افغانستان و پاکستان در حال بهتر شدن است.
به گزارش بی.بی.سی او با اشاره به سفر چند روز قبل وزیر خارجه پاکستان که در نشست سه جانبه وزیران خارجه افغانستان، چین و پاکستان در کابل شرکت کرده بود، گفت که دوبار سفر وزیر خارجه پاکستان در عرض ۱۰ روز به افغانستان نشانهای از بهترشدن راوبط میان دو کشور است.
ربانی در این نشست به گفتگوهای مستقیم میان گروه طالبان و دولت افغانستان تاکید کرده است.
در آخرین دیدار نمایندگان طالبان و آمریکا که در شهر ابوظبی انجام شد، نمایندگان طالبان با هیئت افغانستان دیدار نکردند.
همچنین در دیدار امروز که قریشی با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان داشت، غنی تاکید کرده که مذاکره صلح افغانستان باید بینالافغانی باشد.
روز گذشته نیز غنی، اسدالله خالد را به عنوان سرپرست وزارت دفاع و امرالله صالح را به عنوان سرپرست وزارت داخله افغانستان تعیین کرد که هر دو به “ضد پاکستانی بودن” مشهورند.
افغانستان در ۱۷ سال گذشته بارها تاکید کرده که لانه شورشیان افغانستان در خاک پاکستان است و این کشور برای آنان منابع مالی فراهم میکند و به نیروهای شورشی مخالف دولت افغانستان بخصوص طالبان آموزش نظامی میدهد.
پاکستان با رد این ادعاها گفته است که دولت کابل میخواهد ناکامیهای خودش را با این اتهام زنیها بپوشاند.
با اعلام استراتژی جدید آمریکا درباره افغانستان و کشورهای آسیایی میانه فشار واشنگتن بر اسلام آباد بیشتر شد و این کشور تحت فشار قرار گرفت تا در روند صلح افغانستان، کابل را یاری رساند.
در این اواخر رئیس جمهوری آمریکا با ارسال نامهای از رهبری پاکستان برای حل و فصل جنگ افغانستان درخواست کمک کرد.
دونالد ترامپ از عمران خان، نخست وزیر جدید پاکستان خواسته بود که بر طالبان فشار وارد کند تا دور میز مذاکره با حکومت افغانستان حاضر شوند. عمران خان نیز گفته که صلح افغانستان به سود اسلام آباد است.
با انتخاب زلمی خلیلزد به عنوان نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان، این مقام آمریکایی تاکنون سه بار با نمایندگان طالبان دیدار داشته است.
قریشی قبل از سفر به افغانستان گفته بود که او بعد از کابل به ایران، روسیه و چین سفر خواهد کرد و هدف سفرش را نیز اعتماد سازی منطقهای عنوان کرده است.
او افزوده که کشورهای منطقه باید چالشهای فرا رویشان را شناسایی و به راه حل آن فکر کنند و پاکستان در این زمینه همکار است.
او با اشاره به فقری که در منطقه وجود دارد، گفته که در سفر به کشورهای دیگر نیز درباره تجارت، اقتصاد و همبستگی سیاسی صحبت خواهد کرد.
انتهای پیام