محمدهاشم ریاحی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تغییرات خاصی در زمینه تولید فرش استان ایجاد نشده و روند همانند قبل ادامه دارد، اما با توجه به اینکه قیمت مواد اولیه افزایش پیدا کرده در نتیجه قیمت تمام شده فرش نیز بالا رفته است.
وی افزود: از طرفی با توجه به اینکه قیمت فرش ماشینی به شدت روند صعودی پیدا کرده در نتیجه فرش دستباف متقاضیان بیشتری پیدا کرده و فروش فرش دستباف بهبود یافته است، همچنین به سبب اینکه آمریکا تحریم فرش را اعلام کرده بود، تجار ایرانی پیش از آغاز تحریمها فرشهای خود را به آمریکا فرستادند تا بتوانند محصول خود را به فروش برسانند، بر این اساس نسبت به سال گذشته حجم صادرات فرش بویژه به آمریکا دو برابر شده است.
ریاحی بیان کرد: به غیر از فرشهای ابریشمی دستباف که ۹۹ درصد آن ماده اولیه آن ابریشم وارداتی است، باقی مواد اولیه در داخل کشور تهیه میشوند در نتیجه تغییر قیمت زیادی در این زمینه ایجاد نشده است.
وی در رابطه با صادرات فرش از استان مرکزی گفت: عدم شناسایی سلایق و نیازهای بازار، عدم وجود برنامههای مدون جهت بازاریابی و بازارسازی و حفظ بازارهای کنونی، عدم تبلیغات در بازارهای جهانی، عدم فرهنگ سازی به منظور ارتقا تولید و صادرات، صدور فرش استان مرکزی عمدتا از دیگر گمرک ها، مشخص نبودن آمار و اطلاعات میزان واقعی صادرات به لحاظ وجود واسطه های صادراتی و عدم وجود تشکل و اتحادیه قوی که بتواند امور صادرات فرش دستباف را پیگیری کند، از جمله مشکلات موجود در صادرات فرش دستباف است.
رئیس اداره امور فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاهها و همایشها در خارج و داخل کشور، دعوت از واردکنندگان معروف فرش ایرانی در دیگر کشورها به ایران جهت اطلاع رسانی، انجام تبلیغات عام از طریق رسانهها، نشریات، مجلات مد و دکوراسیون خارجی از راهکارها و پیشنهادات در راستای تقویت این زمینه است.
ریاحی ادامه داد: پنج هزار متر مربع فرش امسال در نقاط مختلف این استان بافته شد، همچنین امسال سه دوره آموزش بافندگی و آشنایی با رنگ ها و نقشه های فرش نیز امسال در این استان برگزار شد که بیش از ۵۰۰ بافنده در این دوره های آموزشی شرکت کردند.
انتهای پیام