حسن سپهرفر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: در جدیدترین اقدامات برای مستندنگاری و ثبت میراث معنوی استان، دو پرونده با عناوین ( روش تهیه نُقل ارومیه ) و ( فنون ساخت ساز آشیقی ) به دفتر ثبت، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی سازمان مرکزی ارسال شده و در انتظار برگزاری جلسه داوری و بررسی جهت دریافت شماره ثبتی است.
وی افزود: از طرف دیگر، هم اکنون کار مستند نگاری سه پرونده دیگر با عناوین ( بازی سنتی بِش داش )، ( آوای بیت خوانی ) و ( دوچرخه سواری در شهر میاندوآب ) در دست اقدام است که به زودی با اتمام مطالعات و جمع آوری دادهها، این پروندهها نیز جهت بررسی و تثبت در فهرست آثار معنوی به سازمان متبوع ارسال خواهد شد.
سپهرفر تصریح کرد: در انتخاب طرح تحقیق و مطالعاتی برای ثبت در فهرست میراث معنوی، معیارهایی از قبیل شاخص بودن، اهمیت و تاثیرگذاری آن در فرهنگ بومی، در معرض خطر بودن و سایر مولفه ها در نظر گرفته میشود.
معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به ثبت ۲۸ اثر استان در فهرست میراث ناملموس ملی گفت: سیاست ثبت آثار میراث فرهنگی اعم از مادی و معنوی با این هدف است که علاوه بر حفظ و جمع آوری فنون، دانش و آئینها و رفتارها، توجه عمومی را در جهت حفظ و صیانت از آن برانگیزیم لذا هر ساله تعدادی از آثار استان جهت ثبت در فهرست ملی به کمیته ثبت آثار پیشنهاد میشود که امیدواریم این پنج اثر نیز به زودی مشمول دریافت شماره ثبتی شوند.
به گزارش کسب و کار نیوز، یکی از معروفترین و بهترین سوغات ارومیه، نقل است که جای خود را خانههای ایرانی حفظ کرده؛ کمتر ایرانی است که تا به حال چای اش را با نقلهای فوق العاده ارومیه نوش جان نکرده باشد.
برای تهیه نقل که جایگزین خوشمزهای برای قند است، گذشتگان ما بسیار زحمت می کشیدند، آنها با لوازم ساه و دستی خود، شکر را ذوب میکردند و اسانس بیدمشک، دارچین، زعفران، وانیل و… به آن اضافه و برای مغز این ماده شیرین و خوشمزه از گردو یا بادام و یا پسته استفاده میکردند امروز اما تمام این مراحل توسط ماشین انجام می شود.
این نقلها را در اندازه های مختلف از بازار و شیرینی فروشی های ارومیه وحتی شهر خودتان میتوان تهیه کرد که معروفترین طعم این نقلها، بیدمشک، زعفرانی، گل محمدی است.
انتهای پیام