به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، در طول دو روز گذشته فایل ویدئویی از سوی فعالان در شبکههای اجتماعی منتشر شده که تولیدات سابک، بزرگترین شرکت صنایع شیمیایی عربستان در آن دیده میشود که در بازارهای اسرائیل به فروش میرسد.
فعالان شبکههای اجتماعی در تویتر عکسی را منتشر کردند که در آن یکی از انواع پنیرهای تولید عربستان در یکی از مراکز مصرفی اسرائیل دیده میشود. بر اساس عکس منتشر شده، مجموعه یاد شده در اراضی اشغالی، قیمت این محصول عربستان را با هدف بازاریابی از ۲۷ شکِل به ۲۱ شکِل کاهش داده است.
شرکت سابک عربستان به دلیل محاصره قطر، بازار دوحه را از دست داد و زیان این شرکت در بخش تولیدات پروتئینی و لبنیاتی بسیار زیاد شده است.
برخی از کاربران تویتر در اظهارنظر نسبت به این عکس، درباره چگونگی انتقال این کالاها به شهرکها چه از طریق اردن یا مصر که توافقنامه صلح با اسرائیل امضا کردهاند و یا راهی دیگر سوال کردهاند، یکی از آنها نوشت: این اتفاق در شرایطی رخ داده که جامعه جهانی و اتحادیه اروپا شهرکها را غیرقانونی میداند و کمیساریای اروپا کالاهای تولید شهرکهای واقع در قدس شرقی، ارتفاعات جولان و کرانه باختری اشغالی را نپذیرفت.
شرکت اینترنتی خدمات اجاره مسکن “ایر بی ان بی” آمریکا ماه گذشته میلادی انصراف خود از مشارکت در ساخت شهرکهای کرانه باختری را به این دلیل که در مرکز درگیریهای فلسطینیها و اسرائیلیها واقع شدهاند، اعلام کرد.
روابط ریاض و تلآویو مساله تازهای نیست و از گذشته وجود داشته و همواره این روابط از راه دور بودند اما این بار با به قدرت رسیدن محمد بن سلمان در عربستان این روابط آشکار شده است.
بن سلمان، ولیعهد عربستان و جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر روابط ریاض-تلآویو نظارت دارند. مساله قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستانی در استانبول این روابط مخفی را افشا کرد، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از واشنگتن خواست از ثبات در عربستان حمایت کند به این معنی که بن سلمان به عنوان کسی که شواهد و مدارک در پرونده خاشقجی علیه اوست، در قدرت بماند.
آموس هرئیل، تحلیلگر مسائل نظامی و امنیتی روزنامه عبریزبان هاآرتص نوشت، نتانیاهو آخرین کسی است که در کشمکشها برای ایجاد خاورمیانهای جدید به بن سلمان ایمان دارد و تلاشهای بسیاری را در راستای استمرار حمایتهای واشنگتن از ریاض انجام داده است و همزمانی سفر هیات مسیحیها به عربستان که از سوی یک مسئول اسرائیلی در اوایل ماه گذشته میلادی ترتیب داده شده بود، اتفاقی نیست.
هاآرتص اواخر ماه گذشته میلادی درباره همکاریهای تلآویو و ریاض فاش کرد، شرکت اسرائیلی ان اس او، متخصص در توسعه برنامههای جاسوسی سال گذشته میلادی مذاکرات پیشرفتهای برای فروش سیستمهای کنترلی و شنود تلفن با اطلاعات عربستان انجام داد.
به نوشته این روزنامه عبری زبان، مذاکرات دو طرف در وین، پایتخت اتریش ژوئن ۲۰۱۷ یعنی چند ماه پیش از آغاز طرح بن سلمان علیه مخالفانش در داخل و خارج عربستان انجام شد.
مجله لوفیگارو فرانسه نیز تاکید کرد، ادوارد اسنودن، افشاگر سازمان امنیت ملی آمریکا تاکید کرد، عربستان از برنامههای “پگاسوس ۳” برای زیر نظر گرفتن رفتوآمدهای خاشقجی استفاده کرد.
رسانههای عربستانی در اکتبر گذشته از دیدار گادی آیزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی با روسای ارتشهای عربستان، بحرین، مصر و اردن در آمریکا خبر دادند.
یسرائیل کاتس، وزیر اطلاعات اسرائیل در ژوئن گذشته درباره توسعه روابط تجاری این رژیم با عربستان در آینده اعلام کرد، تلآویو قصد دارد پروژه “راهآهن صلح” برای اتصال شبکه ریلی اسرائیل به عربستان از مسیر اردن را کلید بزند.
روزنامه عبری زبان اسرائیل الیوم نیز این پروژه را اقدام دیگری دال بر نزدیک شدن روابط تلآویو و ریاض دانست و نوشت، این پروژه به صورت مشترک توسط آمریکا، چین و کشورهای اتحادیه اروپا اجرا خواهد شد.
سفیر سابق اسرائیل در مصر پیشتر تاکید کرده بود، عربستان رهبری روند عادیسازی با اسرائیل را در منطقه خلیج فارس بر عهده دارد.
انتهای پیام