چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / برترین محققان پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸ معرفی شدند/۱۶ دانشمند ایرانی در جمع پراستنادها
برترین محققان پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸ معرفی شدند/۱۶ دانشمند ایرانی در جمع پراستنادها

برترین محققان پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸ معرفی شدند/۱۶ دانشمند ایرانی در جمع پراستنادها

لیست برترین پژوهشگران پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸ منتشر شد که بر اساس آن از کشور ایران نام ۱۶ پژوهشگر دیده می­‌شود که نسبت به تعداد دانشمندان پراستناد در سال ۲۰۱۷ این تعداد به بیش از دو برابر رسیده است.

محقق دانشمند

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر محمدجواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC)) گفت: پایگاه استنادی وب آو ساینس (WOS) هر ساله فهرست پر استنادترین پژوهشگران دنیا را در فرآورده‌ای به نام پژوهشگران پر استناد (Highly Cited Researchers) منتشر می‌کند. در این فهرست پژوهشگران تاثیرگذار در سطح دنیا که با دریافت میزان استناد بالا، نقش پر رنگی در انتقال علم و دانش در عرصه بین‌المللی ایفا می‌کنند، مشخص و معرفی می‌شوند. این فهرست تنها مقالات پراستناد در مجلات حوزه علوم و علوم اجتماعی را مورد بررسی قرار می‌دهد که در پایگاه وب.آو.ساینس در بازه زمانی ۲۰۰۶ الی ۲۰۱۶ منتشر شده و مورد استناد قرار گرفته‌اند. این مقالات از پایگاه شاخص‌های اساسی علم Essential Science Indicators (ESI) استخراج می‌شوند و تنها درصدی از نویسندگان برتری که دارای مقاله در این پایگاه باشند، در فهرست نویسندگان پراستناد ظاهر می‌شوند.

دهقانی اظهار کرد: فهرست سال ۲۰۱۸ در حدود ۶ هزار پژوهشگر را به عنوان پژوهشگر پراستناد در سطح دنیا معرفی کرده است.  در این بین در حدود ۴ هزار پژوهشگر در ۲۱ حوزه موضوعی خاص فعالیت داشته‌اند و در حدود ۲ هزار نفر در حوزه‌های میان­ رشته­‌ای فعالیت داشته‌اند. حوزه میان رشته­‌ای امسال برای اولین بار در بین موضوعات گنجانده شده است. افرادی که دارای تأثیر میان رشته‌­ای هستند، با یافتن کسانی که دارای تأثیر معادل در ۲۱ حوزه موضوعی هستند، شناسایی و  تعیین شده‌­اند.

وی افزود: در لیست منتشر شده از پراستنادترین دانشمندان جهان، از کشور ایران نام ۱۶ پژوهشگر دیده می­‌شود که نسبت به تعداد دانشمندان پراستناد در سال ۲۰۱۷ این تعداد به بیش از دو برابر رسیده است.

لیست پژوهشگران پر استناد دانشگاه‌ها و مراکز پزوهشی کشور

نام و نام خانوادگی

سازمان اصلی

طبقه‌بندی موضوعی

امید اخوان

دانشگاه صنعتی شریف

شیمی

مهدی دهقان

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

ریاضی و مهندسی

امید ماهیان

دانشگاه فردوسی مشهد

مهندسی

طاهر نیکنام

دانشگاه صنعتی شیراز

مهندسی

داود دمیری گنجی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مهندسی

محسن شیخ‌الاسلامی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مهندسی

مفید گرجی بند پی

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مهندسی

مهراورنگ قائدی

دانشگاه یاسوج

مهندسی

سید فاضل نبوی

دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم

علوم کشاورزی

 سید محمد نبوی

دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله الاعظم

علوم کشاورزی

مسعود رضایی

دانشگاه تربیت مدرس

علوم کشاورزی

محمد والی‌پور

دانشگاه آزاد اسلامی

Cross-Field

سعید عباس بندی

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی

Cross-Field

حسن کریمی مله

دانشگاه صنعتی قوچان

Cross-Field

سیدمهدی جعفری

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

Cross-Field

مرتضی محمودی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

Cross-Field

سرپرست ISC گفت: در لیست پژوهشگران پراستناد سال ۲۰۱۸،  نام ۱۴ کشور اسلامی مشاهده می‌شود، این تعداد در سال ۲۰۱۷ ، ۱۱ کشور و در سال ۲۰۱۶، هفت کشور بوده است. این نکته می‌­تواند حضور بیش از پیش پژوهشگران کشورهای اسلامی در حوزه‌های علمی باشد. تعداد پژوهشگران برتر کشورهای اسلامی در جدول زیر نشان داده شده است:

تعداد پژوهشگران برتر کشورهای اسلامی در سه سال اخیر

نام کشور

۲۰۱۸

۲۰۱۷

۲۰۱۶

ایران

۱۶

۷

۶

ترکیه

۱۵

۱۰

۹

عربستان

۱۰۸

۸۱

۸۲

مالزی

۲۱

۱۱

۷

اردن

۳

۳

۳

پاکستان

۶

۲

۲

مصر

۴

۱

۱

الجزایر

۴

۲

اوگاندا

۱

۱

امارات متحده عربی

۲

۰

۰

قطر

۱

۰

۰

عمان

۲

۰

۰

لبنان

۳

۰

۰

نیجریه

۱

۰

۰

دهقانی ادامه داد: لازم به ذکر است که در بین پژوهشگران پراستناد منتشر شده، پژوهشگرانی با بیش از یک وابستگی سازمانی وجود دارد که این امر به معنای این است که این افراد پژوهش‌ها و تولیدات علمی خود را با وابستگی دو و حتی سه دانشگاه عنوان کرده و بنابراین نام آنها در بیش از یک کشور مشاهده می‌شود.

وی گفت: در میان کشورهای اسلامی که پژوهشگران مربوطه وابستگی سازمانی بیش از یک کشور را قید کرده‌اند، کشورهای عربستان با ۸۰  نفر بیشترین تعداد پژوهشگر را داشته است. سایر کشورها از جمله مالزی ۷ نفر، ترکیه و پاکستان هر کدام ۶ نفر، الجزایر ۴ نفر، اردن ۳ نفر، امارات متحده عربی ۲ نفر و کشورهای ایران، عمان، مصر و اوگاندا یک نفر هر کدام یک پژوهشگر با دو وابستگی سازمانی و در واقع از دو کشور متفاوت داشته‌­اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در بین کشورهای جهان، ایالات متحده آمریکا با ۲ هزار و ۶۳۹ پژوهشگر پراستناد در رتبه اول قرار دارد و پس از آن کشورهای انگلستان، چین، آلمان، استرالیا، هلند، کانادا، فرانسه، سوئیس و اسپانیا به ترتیب با ۵۴۶ ، ۴۸۲، ۳۵۶، ۲۴۵، ۱۸۹، ۱۶۶، ۱۵۷ ، ۱۳۳، ۱۱۵ پژوهشگر پر استناد در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارند.

دهقانی گفت: در میان موسسات جهان، نیز دانشگاه هاروارد آمریکا با ۱۸۶ پژوهشگر پراستناد در رتبه اول قرار دارد و مؤسسه ملی سلامت آمریکا و دانشگاه استنفورد به ترتیب با ۱۴۸ و ۱۰۰ پژوهشگر پراستناد در رتبه‌های دوم  و سوم جهان قرار دارند.

وی در ادامه گفت: پژوهشگران برگزیده بیش از آنکه با کمیت تولید علمشان شناخته شوند، با کیفیت تولیدات علمی شان شناخته می‌شوند. این گروه از پژوهشگران توانسته‌اند مرجعیت دنیای علم را کسب کنند. سند سیاست‌های کلان علم و فناوری جایگاه ویژه‌ای برای نخبگان علمی در نظر گرفته است که علت آن را باید در این واقعیت جستجو کرد که میزان پیشرفت یک نظام علمی وابستگی زیادی به نخبگانی دارد که به نحو شایسته‌ای به خدمت گمارده شده باشند. برخی کشورها برای جذب نخبگان علمی برنامه‌های عملیاتی ویژه‌ای دارند. نگاهی به ملیت اصلی برندگان جوایز علمی این واقعیت را نمایان می‌کند که بخش قابل ملاحظه‌ای از این برندگان،  نخبگان مهاجر هستند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

خبر خوب برای معلمان و بازنشستگان/ واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

به گزارش کسب و کار نیوز، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ از تعیین رتبه خود توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.