به گزارش کسب و کار نیوز، مرتضی رحمانی موحد با توجه به دعوت موسسه خاورمیانه ژاپن سخنرانی تحت عنوان ” ایران و ژاپن: به سوی تحکیم و تعمیق دوستی و مشارکت” شرکت و طی آن، موقعیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه را بر شمرد و با اشاره به منابع و ظرفیتهای داخلی فراوان و نیروی انسانی کار آمد و متخصص کشورمان تصریح کرد که ایران پیوند دهنده مناطق مختلفی چون آسیای مرکزی، قفقاز، شبه قاره هند و بخشی از کشورهای جنوب خلیج فارس است و هرکس بخواهد به این وزن ذاتی توجه نکند ثبات این منطقه را بر هم میریزد.
سفیر کشورمان در توکیو به پیشینه تاریخی طولانی و درخشان روابط ایران و ژاپن اشاره و ازحمایت های ژاپن، به عنوان اولین قربانی سلاحهای هستهای تقدیر کرد و گفت: این سند میتواند الگوی خوبی برای عدم اشاعه تسلیحات هستهای در جهان باشد.
رحمانی موحد با اشاره به نزدیک شدن به نودمین سالگرد روابط سیاسی بین دو کشور مواضع و سیاستهای مشترک توکیو و تهران در مورد موضوعات منطقهای و بینالمللی را برشمرد و متذکر شد: شرکتهای ژاپنی تمایل ندارند که بازار قوی و مستعد ایران را از دست بدهند و در این شرایط ضروری است تمهیدات لازم برای از حمایت از آنها از سوی دولت ژاپن در نظرگرفته شود.
رحمانی موحد برجام را یک دستاورد ارزشمند جهانی برای تقویت ثبات و امنیت منطقه و جهان اعلام و خاطرنشان کرد: این سند بینالمللی شامل دو بخش سیاسی و اقتصادی است و کشورهای امضاکننده و حامی آن باید به تمامی تعهدات مندرج در آن عمل کنند.
سفیر کشورمان هشدار داد: جهان شاهد یک هژمونی جدید در روابط بین الملل است زیرا رئیس یک دولت براساس قوانین و منافع داخلی و میل خود تصمیم میگیرد از توافقنامه های بینالمللی خارج و دیگرکشورها را تهدید میکند که باید از آن اطاعت کنند و گرنه مجازات می شوند! این چالش بسیارخطرناکی است و این موضوع بسیار با اهمیتی است که میتواند موجبات بروز هرج و مرج جدیدی درعرصه بینالمللی شود.
در پایان سفیر کشورمان به سئوالات تعدادی از حضار پاسخ داد.
در این سخنرانی که با حضور نماینده دفتر نخست وزیر، تعدادی از مدیران شرکتهای معظم تولیدی وصنعتی، نمایندگان بانکها و موسسات مالی و اعتباری و سردبیران و نویسندگان رسانههای داخلی این کشور برگزار شد، سایکی رئیس موسسه خاورمیانه ژاپن از اینکه سفیر کشورمان مواضع و دیدگاههای کشورمان را شفاف و صریح تشریح کرد و گفت که دولت ژاپن برای برجام و پایبندی به آن اهمیت زیادی قائل است و ژاپن و شرکتهای خصوصی از خروج آمریکا از آن نگران هستند.
وی نیز با اشاره به تاریخ کهن و دوستانه دو کشور خاطر نشان کرد که سیاستهای دولت جدید آمریکا برای شرکتهای ژاپنی مشکلاتی را به وجود آورده است و اظهار امیدواری کرد: مسیر برای توسعه روابط بین دوکشور هموارتر شود.
انتهای پیام