به گزارش کسب و کار نیوز، در حاشیه جلسه صد و هفتاد و سوم کمیسیون دائمی شورای عتف، تفاهمنامه همکاری میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه فرصتهای مطالعاتی صنعتی اعضای هیئت علمی به امضا رسید.
هدف از امضای این تفاهمنامه کمک به افزایش شناخت اعضای هیئت علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها از فضای کار، تولید و صنعت، تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، استفاده مفید و موثر از امکانات آزمایشگاهی و تجهیزات واحدهای صنعتی و معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهت دهی به تحقیقات دانشگاهی و توسعه دانشهای کاربردی و مورد نیاز صنعت، انتقال و ترویج یافتههای جدید و شناسایی فناوریهای مورد نیاز و ارائه پیشنهاد برای تدوین و یا انتقال فناوری واحدهای صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شده است.
تعهدات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این تفاهمنامه تدوین و ابلاغ آییننامه اجرایی، مجوزها و مشوقهای مورد نیاز برای حضور اعضای هیئت علمی در مجموعههای وزارت صنعت در قالب طرح فرصت مطالعاتی، پرداخت حقوق و مزایا مطابق با حکم استخدامی اعضای هیئت علمی توسط دانشگاهها و پژوهشگاهها به عضو هیئت علمی در مدت دوره فرصت مطالعاتی و همکاری با وزارت صنعت در راستای شناسایی موضوعات و مشکلات حوزههای مختلف تعیین شده است.
تعیین و ارائه عناوین، موضوعات و چالشهای وزارت صنعت برای تعریف دورههای فرصت مطالعاتی، ارائه امکانات و تسهیلات مورد توافق، منابع علمی و تجهیزات لازم به عضو هیئت علمی، پرداخت حق التحقیق به عضو هیئت علمی از طریق عقد قرارداد پژوهشی، دعوت از عضو هیئت علمی برای شرکت در سمینار یا کنگرههای بینالمللی به منظور نشر نتایج تحقیقات انجام شده و تهیه دستورالعملهای لازم مرتبط با موافقتنامه در وزارت صنعت از جمله تعهدات این وزارتخانه در این تفاهمنامه محسوب میشود.
براساس این تفاهمنامه، حضور هیئت علمی در واحد عملیاتی میتواند به صورت تمام وقت پنج روز کاری در هفته یا به صورت پاره وقت حداقل دو روز کاری در هفته باشد، ضمن آنکه دوره فرصت مطالعاتی در جامعه و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اعضای هیئت علمی در دوره پیمانی حداقل شش ماه تمام وقت یا ۱۲ ماه نیمه وقت و در دوره رسمی آزمایشی سه ماه تمام وقت یا شش ماه نیمه وقت است. دوره فرصت مطالعاتی برای اعضای هیئت علمی رسمی حداقل ۱۲ ماه به صورت نیمه وقت یا تمام وقت با نظر دانشگاه اجرایی میشود.
در دورههای تمام وقت حضور عضو هیئت علمی در واحد عملیاتی تمام وقت است و فعالیتهای علمی عضو هیئت علمی منحصراً در مشاوره و راهنمایی دانشجویان خواهد بود.
متقاضیان باید در انتهای دوره گزارشی از دستاوردهای خود به همراه راهکارها و پیشنهادات اصلاحی برای بهبود امور و موضوعات مهم تحقیقاتی ارائه دهند.
در این تفاهمنامه تاکید شده است به منظور اجرای تمام مفاد این موافقتنامه، کمیتهای متشکل از نمایندگان طرفین تشکیل شود. این کمیته مسئول برنامهریزی، پیگیری و نظارت بر حسن اجرای موافقتنامه است و موظف است گزارش شش ماهه پیشرفت کار را برای مقامات عالی دو دستگاه ارسال کند.
انتهای پیام