به گزارش کسب و کار نیوز، محسن پاک آیین عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی در یادداشتی با توجه به ایام سالروز ولادت پیامبر(ص) و هفته وحدت نوشته است:
در این برهه دارا بودن طرح و برنامه برای پیشبرد اهداف اتحاد اسلامی و به دست گرفتن ابتکار عمل و تهاجم به طرحها و نقشههای دشمنان بسیار مهم است. همانگونه که ایجاد تفرقه میان مذاهب از طریق رسانههای سنتی و مدرن ممکن است، برای مقابله با عوامل تفرقه و حرکت به سوی تقریب مذاهب اسلامی نیز باید از همین رسانهها استفاده کرد.
ابزارهایی که میتوانند نقش مهمی در پیشرفت و ایجاد وحدت میان مسلمانان داشته و در تقریب و نزدیکی میان مذاهب بسیار تأثیرگذار باشند. بر این اساس شناخت ترفندهای رسانههای سنتی و مدرن برای تشدید اختلاف میان مسلمانان و یافتن راههایی برای مقابله با این ترفندها باید در دستور کار علمای اسلام قرار گیرد.
اعضای ایرانی و خارجی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که جمعی از علما و شخصیتهای تأثیرگذار جهان اسلام هستند، باید با شناخت محیط عمومی کشور خود و با استفاده از ابزار اطلاعرسانی نظیر رسانهها، سامانههای اینترنتی و امکانات سایبری در اجرای وظایف خود فعال باشند.
مقام معظم رهبری سالها است که خطر غفلت از آسیبهای فضای مجازی را گوشزد میکنند، ایشان فرمودهاند «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم حتماً رئیس فضای مجازی کشور میشدم» که این گفته اهمیت فضای مجازی را نشان میدهد. آیت الله خامنهای همچنین در دیدار جمعی از مدیران، مدرسان و طلاب حوزههای علمیه تهران با اشاره به تأثیر فضای مجازی بر افزایش شبهات دینی و وجود انگیزههای سیاسی برای تزریق افکار منحرف و غلط، تأکید کردند: این میدان، میدان واقعی جنگ است و روحانیون و طلاب باید مسلح و آماده، وارد عرصه مقابله با شبهات و تفکرات غلط و انحرافی شوند.
در اجرای این امر میتوان با آموزش لازم رسانهای و ایجاد یک ارتش سایبری، مسلمانان جهان و به ویژه علما،طلاب و دانشجویان را در کشورهای مسلمان با تقویت اهداف تقریب مذاهب اسلامی و مقابله با ترفندهای دشمن بسیج کرد.
هر یک از اعضای مجمع تقریب مذاهب اسلامی میتوانند بهعنوان یک سرباز در این ارتش سایبری، در کشورهای خود به فعالیت رسانهای سنتی و مدرن با اهداف تقریبی همت گمارده و با گسترش سواد دیجیتالی، استفاده مجامع تقریبی از فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت مقابله با دسایس دشمنان و تقویت وحدت جهان اسلام ظهور و بروز یابد.
امروز این فنآوری برای جهان اسلام غریبه نیست و نهادهای فرهنگی از جمله مجمع جهانی تقریب مذاهب نیز باید نگاه ویژه خود را نسبت به فناوری اطلاعات و رسانههای مدرن تقویت کند.
در مقطع فعلی که تعداد کاربران اینترنت با سرعت انفجارآمیزی به خصوص در کشورهای در حال توسعه، گسترش یافته، در حیطه روابط دینی و فرهنگی بایستی در کنار حوزههای ملی و بینالمللی به حوزه سایبر یا فضای مجازی نیز توجه شود.
جهان اسلام به دلیل ویژگیهای سرزمینی، جمعیتی، ثروت و موقعیتی که دارد، اگر تبدیل به قدرتی متحد شود، برای قدرتهای بزرگ یک خطر است و به همین دلیل است که دشمن ایجاد تفرقه در جهان اسلام را بهعنوان یک اصل مد نظر دارد. علمای اسلام و روشنفکران دلسوز مسلمان، باید بدانند که در عصر اطلاعات، استفاده از فضای مجازی نسبت به گذشته بسیار پررنگتر و برجستهتر شده و با تشکیل یک گروه متشکل و یک ارتش سایبری قوی، میتوان دسایس دشمنان در فضای مجازی را خنثی کرد و در جهت تقویت اتحاد اسلامی حرکت کرد.
امروز اتحاد اسلامی یکی از منابع قدرت نرم مسلمانان و عامل اصلی ناکامیهای دشمن است و تقویت این اتحاد میتواند در مقابل جنگ نرم غرب علیه جهان اسلام موثر واقع شود. در این مقطع برگزاری کنفرانس بینالمللی هفته وحدت، گام بزرگی برای جهت دادن و هدایت نهضت بیداری اسلامی در مسیر شایسته آن است و در سایه برنامهریزی و سیاستگذاری صحیح میتواند از توان و نفوذ علمای اسلام برای تقویت اتحاد و کاهش اختلاف، جهت پیشبرد اهداف عالی خود استفاده کند.
لازم به ذکر است که مجمع جهانی صلح اسلامی کنفرانس جهانی صلح و عدالت با تاکید بر اندیشه های مقام معظم رهبری(مدظله العالی)را در اسفند ماه سال جاری در تهران برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام