حجت الاسلام خدایاری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور ۶ دقیقه برآورد شده که از این میزان ۴ دقیقه برای مطالعه کتب درسی و ۲ دقیقه برای مطالعه کتب غیر درسی براورد شده است، تصریح کرد: سرانه مطالعه در استان با توجه به میزان کم استقبال مردم از خرید کتاب و با توجه به آمار خرید از نمایشگاه کتاب که در شهریور ماه سال جاری برپا شد، یک دقیقه میتوان عنوان کرد.
وی با اشاره به ضرورت مطالعه و تاثیر آن در گشایش اقتصادی، فرهنگی، بهبود زندگی و سطح تفکر مردم جامعه اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته سرانه مطالعه ۹۰ دقیقه است و این میزان مطالعه به طبع در بخشهای مختلف اقتصادی و فرهنگی آن کشورها با افزایش آگاهی مردم تاثیر قابل ملاحظه ای خواهد داشت.
حجت الاسلام خدایاری با بیان اینکه کتابخوانی باید از دوران کودکی با استفاده از کتاب های تصویری جذاب و کم حجم در خانواده شروع شود، گفت: باید رابطه بین پیشرفت در کشورهای توسعه یافته و مطالعه را به مردم جامعه ما اطلاع رسانی کرد تا بدانند پیشرفت در جامعه از بازار نشر میگذرد.
وی، گرانی قیمت کتاب را عاملی مقطعی و فرعی برای عدم گرایش مردم به کتابخوانی عنوان کرد و یاداور شد: وجود کتابخانههای عمومی منبع خوبی برای رونق کتابخوانی بین اقشار مختلف مردم است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه برای افزایش سرانه مطالعه و ایجاد گرایش به کتابخوانی بین مردم، باید دستگاههای مختلف همکاری کنند، خاطر نشان کرد: ایجاد کتابخانههای کوچک در محلات و مساجد، قراددادن کتابهای جیبی در اتوبوسها، ایجاد کتابخانه های کوچک در فضای سبز و پارکها و سوپرمارکت های بزرگ شهر میتواند در گرایش به کتابخوانی مثمرثمر باشد.
حجت الاسلام خدایاری با اشاره به اینکه فواید مادی و غیرمادی کتابخوانی باید به مردم تبیین شود، ادامه داد: باید متناسب با ذوق مردم کتاب نوشت و نیازسنجی در این زمینه، تعیین راهبرد برای نویسندگان و ثبت سفارش به این قشر در راستای افزایش میزان رضایتمندی مخاطبان موثر است.
وی، خرید کتاب را همانند خرید نان به عنوان ضروریات هر خانواده در سبد خانوار مهم عنوان کرد و افزود: کسب لذت این حال خوش باعث می شود فرد کتابخوان به امانت کتاب دست بزند و در سبد خانوار برای تهیه کتاب جایی اختصاص بدهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به وضعیت نشر در استان گفت: امسال ۱۸۶ عنوان کتاب در موضوعات مختلف از جمله ادبیات فارسی، تاریخی و اجتماعی و فرهنگی در استان به چاپ رسیده است.
رامین وحدانی، مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان میاندوآب نیز با گلایه از اینکه قرائت خانه ای در سطح شهرستان نداریم، ادامه داد: عدم تمایل شهرداری میاندوآب و با وجود مصوبه قانونی به احداث قرائت خانه موجب شده است، هر روز شاهد احداث قرائت خانهای بدون اخذ مجوز و با دریافت هزینههای گزاف در سطح شهر باشیم که سبب نارضایتی مردم شده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وجود ۱۱۰ هزار جلد کتاب در کتابخانههای شهرستان افزود: ۹ کتابخانه فعال شامل ۷ کتابخانه عمومی و ۲ کتابخانه مشارکتی در شهرستان وجود دارد و ۳۸۸۶ نفر در این کتابخانه ها عضو هستند.
وحدانی به فرهنگ سازی کتابخوانی در جامعه هم اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات کتابخوانی در مدارس با همکاری آموزش و پرورش، قصه گویی و اجرای مسابقات جم خوانی کتاب و کتاب خوانی در مساجد با همکاری کانون فرهنگی هنری مساجد در راستای ترویج فرهنگ کتاب خوانی در جامعه است و از آنجایی که عمده درآمد کتابخانهها از محل نیم درصد عوارض شهرداریهاست، با توجه به نبود تخصیص این اعتبار در سالهای اخیر توسط شهرداری میاندوآب، نتوانستیم کارهایی که بار مالی دارد انجام دهیم.
مسئول کتابخانه های عمومی میاندوآب در پاسخ به سوالی در رابطه با وضعیت کنونی کتابخانه دهخدا گفت: این کتابخانه در سال ۱۳۴۰ تاسیس شده بود و با توجه به قدمت ساختمان، حکم تخریب بنا صادر و توسط مراجع ذیصلاح اجرا شد و از سال ۹۵ که مجبور به تخلیه ساختمان شدیم تمام کتاب های این کتابخانه در یک ملک اجاره ای انبار شده است. من و مسئولان ارشد شهرستان به طور مستمر در حال پیگیری ساخته شدن این کتابخانه هستیم و در تلاشیم تا این کتابخانه در اسرع وقت بازسازی و احیا شود.
وحدانی ادامه داد: این کتابخانه در محل قبلی خود توسط اداره راه و شهر سازی ساخته خواهد شد و اعتبار ۶۵۰ میلیون تومانی هم برای ساخت این بنا تخصیص یافته است و در حال حاضر در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد.
وی حق عضویت سالیانه در کتابخانه های میاندوآب را ده هزار و پانصد تومان اعلام کرد و گفت: روز ۲۴ آبان و ۲۶ آبان به مناسبت هفته کتابخوانی عضویت در کتابخانههای سراسر کشور رایگان و شعار امسال هفته کتابخوانی هم “حال خوش خواندن” است.
انتهای پیام