محمد اطرج در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه مشکل امروز استارتاپها و کسبوکارهای نوپا بیشتر در سطح ملی و ارائه مجوزهای لازم است، اظهار کرد: بهطورقطع استارتاپها بدون مجوز نمیتوانند کار کنند، اما این کسبوکارها نباید درگیر بروکراسی بالای اداری شوند.
وی با اشاره به اینکه جایگاه استارتاپ ها هنوز در قانون مالیاتی تعریف نشده است، افزود: کسبوکارهای نوپا همانند پلتفرم واسط تامینکننده کالا و خدمات و استفادهکننده آن هستند، اما در قانون مالیات این کسبوکارها به عنوان فروشنده مطرح هستند.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان اصفهان با بیان اینکه در بحث سرمایهگذاری استارتاپها هنوز در استان اصفهان صندوق جسورانه ایجاد نشده است، تصریح کرد: متأسفانه در کشور روش مالی مناسبی برای این کسبوکارها پیش بینی نشده است، در این راستا سرمایهگذاران با درک این حوزه باید ریسک سرمایهگذاری این کسبوکارها را بپذیرند.
اطرج با بیان اینکه در اصفهان به دنبال ایجاد دو صندوق جسورانه سرمایهگذاری هستیم، افزود: در حال حاضر بیشترین تسهیلات تخصیصی به استارتاپها از طریق وجوه اداره شده وزارت فناوری اطلاعات و بخشی در قالب وام تکاپو از سوی وزارت کار داده میشود.
وی در خصوص نقش دولت در توسعه استارتاپ ها، گفت: در واقع دولت در حوزه استارتاپها باید تسهیلگر باشد و نباید مداخله مستقیم کند و با کاهش بروکراسی در راستای فرهنگسازی و توسعه این کسبوکارها گام بردارد، همچنین باید قوانین متناسب با این حوزه را تدوین کند.
انتهای پیام