صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / ارتقای کیفی و تعالی مدارس کشور کلید خورد
ارتقای کیفی و تعالی مدارس کشور کلید خورد

تفاهم نامه سازمان استاندارد و وزارت آموزش و پرورش

ارتقای کیفی و تعالی مدارس کشور کلید خورد

سازمان ملی استاندارد و وزارت آموزش و پرورش تفاهم نامه ای امضا کردند که براساس آن ارتقای کیفی و تعالی مدارس کشور کلید خورد.

به گزارش کسب و کار نیوز، این تفاهم نامه را امروز(یکشنبه) «نیره پیروزبخت» رئیس سازمان ملی استاندارد ایران و «سید محمد بطحایی» وزیر آموزش و پرورش در مراسمی در محل سازمان ملی استاندارد امضا کردند.
پیروزبخت در این مراسم گفت: از سال گذشته با تدوین قانون جدید برای سازمان ملی استاندارد در مجمع تشخیص مصلحت نظام، جایگاه این سازمان ارتقاء یافته و زیر نظر رئیس جمهوری است.
به گفته این مقام مسئول، امروز نگاهی نوین در عرصه استاندارسازی در جهان ایجاد شده و ما نیز باید به این سمت و سو حرکت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون جمهوری اسلامی ایران در بین ۱۶۳ کشور عضو سازمان جهانی استاندارد رتبه بیست و دوم را دارد؛ همچنین به عنوان عضو هیات مدیره موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی مطرح است.
پیروزبخت یادآورشد: از سه سال پیش و با اجرایی شدن برجام، برخی استانداردهای ایران از جمله در زمینه مدیریت انرژی، زیست محیطی، کیفیت و ایمنی مواد غذایی به طور رسمی در جهان مورد توجه قرار گرفت.
رئیس سازمان استاندارد افزود: زمانی استاندارد فقط در زمینه کالاهای اساسی بود و پس از آن مقوله های خدمات و فرآیندها را تحت پوشش قرار داد، اما امروز بسیاری موضوع های کلان را در بر می‌گیرد که از جمله آنها بحث توسعه پایدار با شاخص هایی مانند استاندارد مسئولیت اجتماعی است.
وی گفت: از یکی دو سال پیش، حرکت به سمت نوآوری و کیفیت در دستور کار قرار گرفت و همکاری‌هایی با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری انجام شد، به طوری که اکنون بسیاری شرکت های دانش بنیان ایرانی از سازمان ملی استاندارد تاییدیه می‌گیرند.
پیروزبخت اظهار داشت: نخستین گزارش بخاری های گازسوز مدارس سال ۱۳۹۲ از سوی سازمان استاندارد به دولت ارائه شد که در این راستا مدارس کمک های زیادی دریافت کردند.
وی با یادآوری اینکه هفته پیش نیز جایزه ملی کیفیت به ۱۰ مدرسه اعطا شد، ابراز امیدواری کرد با امضای این تفاهم نامه، بتوان اطلاع‌رسانی گسترده‌تری در سطح جامعه برای آموزش فرزندان درخصوص مباحث استاندارد و کیفیت داشت.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم «استاندارد» را در همه زندگی پیاده کنیم، زیربنایی برای توسعه اقتصادی بوده و از بسیاری مشکلات کاسته می شود.

** نبود نظام رقابتی، حلقه مفقوده نظام آموزش و پرورش
«سید محمد بطحایی» وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: یکی از معتبرترین مفاهیم با موضوع استاندارد، مقوله کیفیت است.
«در واقع تایید استاندارد به معنای با کیفیت بودن کالا و خدمات است.»
وی بیان داشت: در سال‌های گذشته به ویژه پس از پیروزی انقلاب، پیشرفت های آموزش و پرورش را در جنبه های کمی شاهد بودیم و امروز از نظر کیفیت یکی از نظام های پیشرفته آموزش و پرورش در سطح منطقه و حتی جهان هستیم.
بطحایی تاکید کرد: آموزش و پرورش با کیفیت حق مردم است و در این زمینه باید بتوانیم شاخص های استاندارد را احراز کنیم .
وی بیان داشت: از اوایل دولت یازدهم در سال ۱۳۹۳ توجه به کیفیت و تعالی مدارس مورد تاکید قرار گرفت و آموزش و پرورش با اجرای برنامه‌های متعدد تلاش کرد خدمات آموزشی را به سطح استاندارد نزدیک کند.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: در سال تحصیلی گذشته ۲۷ هزار مدرسه معادل یک سوم از کل مدارس کشور تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند و امسال نیز پوشش ۴۵ هزار مدرسه برای اجرای برنامه پیش‌بینی شده است.
این مقام مسئول گفت: امسال نتیجه این کیفیت باید به صورت مستمر و در معرض دید مخاطبان یعنی اولیای دانش‌آموزان قرار گیرد تا بدانند مدرسه در کدام شاخص ها کمتر و در کدام مولفه ها بیشتر موفق بوده است.
وی تصریح کرد: نبود نظام رقابتی سالم، مثبت و موثر، یکی از حلقه‌های مفقوده برای ارتقای کیفیت در نظام آموزش و پرورش است و در سال تحصیلی جاری برگرفته از برنامه تعالی مدرسه سعی داریم مقدمات این فضای رقابتی را بین مدارس ایجاد کنیم.
بطحایی تاکید کرد: این فضای رقابتی می توانند به ارتقای کیفیت در مدارس بیانجامد و مدارسی که گواهی استاندارد کسب کنند از امتیازات خاص بهره‌مند خواهند شد.
اقتصام** ۳۰۶۵**۹۱۳۲ ** ۲۰۲۳

همچنین مطالعه کنید:

۵۷۰ هزار واحد خانه خالی شناسایی شد/اخطار مالیاتی به صاحبان خانه‌های خالی

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز، وی افزود: کمیسیون از ابتدای دوره فعالیت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.