صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / انتقاد از تعدد واحدهای فعال در زمینه گیاهان دارویی/ نیاز به راه‌اندازی بنگاه‌های بزرگ
انتقاد از تعدد واحدهای فعال در زمینه گیاهان دارویی/ نیاز به راه‌اندازی بنگاه‌های بزرگ

در بازدید دکتر طیبی از چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی مطرح شد

انتقاد از تعدد واحدهای فعال در زمینه گیاهان دارویی/ نیاز به راه‌اندازی بنگاه‌های بزرگ

رییس جهاد دانشگاهی با انتقاد از تعدد واحدهای فعال در زمینه گیاهان دارویی تاکید کرد: تولید گیاهان دارویی مستلزم ایجاد شرکت‌های بزرگ است و نباید با توجه به بودجه‌ محدود دولت، منتظر این نهاد ماند؛ بنابراین می‌توان با راه‌اندازی بنگاه‌های بزرگ هم در زمینه‌ کشت گیاهان دارویی و هم در زمینه‌ فرآوری این گیاهان فعالیت کرد.

بازدید دکتر طیبی از نمایشگاه گیاهان دارویی

به گزارش کسب و کار نیوز، رییس جهاددانشگاهی به‌همراه معاون پژوهش و فناوری این نهاد از چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، ‌ فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی(سنتی) بازدید کرد و از نزدیک در جریان آخرین دستاوردهای مجموعه‌های پژوهشی جهادی فعال در حوزه‌گیاهان دارویی قرار گرفت.

در این بازدید که ظهر امروز (چهارشنبه ۲۳ آبان‌ماه) انجام شد، دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاددانشگاهی، دکتر پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری این نهاد و جمعی از مسوولان جهاد از غرفه‌های حاضر در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، ‌ فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی(سنتی) واقع در مصلی تهران بازدید کردند.

مضرات تعدد واحدهای فعال در حوزه‌ گیاهان دارویی

طیبی در حاشیه‌ این بازدید با اشاره به تاریخچه‌ طب سنتی و گیاهان دارویی که دارای پیشینه‌ بسیار قوی در تمدن بشری است، بیان کرد: بعد از انقلاب با توجه به پوشش متنوع در ایران و اهمیت طب سنتی و توجه دنیا به این صنعت، جهاددانشگاهی در سال ۱۳۷۷ با راه‌اندازی اولین پژوهشکده گیاهان دارویی به این حوزه ورود کرد.

رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در حال حاضر ما در پژوهشکده‌گیاهان دارویی، هم گیاهان دارویی مختلفی را تولید کرده‌ایم و هم در بحث تولید عصاره فعال بوده‌ایم و خط تولید دو داروی گیاهی را به‌صورت صنعتی ادامه می‌دهیم که این کار مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: دیگر مجموعه‌های جهاددانشگاهی نیز در کشور با توجه به مزیت استانی و بومی خود و یک تقسیم‌بندی خاص در حال فعالیت هستند؛ به‌طور مثال در خراسان‌جنوبی، فعالیت در زمینه‌ زعفران، عناب و زرشک توسط یک مرکز تحقیقات و یک باغچه‌ نمونه در جریان است و بین واحدها با پژوهشکده گیاهان دارویی، ارتباط خوبی وجود دارد.

طیبی در ادامه با انتقاد از تعدد واحدهای فعال در حوزه‌ گیاهان دارویی که در این نمایشگاه نیز قابل مشاهده است، گفت: این تعدد بیش از حد است و باعث می‌شود واحدهای ما نتوانند کارهای بزرگ تحقیقاتی انجام دهند.

رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر تمرکز به مزیت‌های کشور در حوزه‌ گیاهان دارویی مانند زعفران و زرشک اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حد ظرفیت خود، این نگاه را دنبال می‌کند و این‌گونه تولیدات بعد از گذراندن مراحل تحقیق در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان وارد بازار می‌شود.

طیبی در حاشیه‌ این بازدید، با دکتر صفروف، معاون نماینده‌ ویژه‌ رییس‌جمهور روسیه در امور اقتصادی در ایران و دکتر محمدحسن عصاره، دبیر ستاد توسعه‌ علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری دیدار و بر گسترش همکاری‌های دوجانبه تاکید کرد.

حضور کامل و جامع جهاددانشگاهی در این نمایشگاه

دکتر پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاد د انشگاهی نیز در حاشیه‌ این بازدید، تشریح کرد: امسال اولین سالی است که در حوزه‌ گیاهان دارویی با تمام ظرفیت خود چه در گروه‌های پژوهشی و پژوهشکده‌ها و مراکز خدمات تخصصی و چه در حوزه‌ مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در آن، به‌صورت منسجم و هماهنگ، در این نمایشگاه حضور پیدا کردیم و توانمندی‌های بالفعل و بالقوه‌ جهاددانشگاهی را به‌طور کامل و جامع مطرح کردیم.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، وی با اشاره به صنعت رو به رشد گیاهان دارویی و اقبالی که به این صنعت و داروهای گیاهی در سطح دنیا شده است، گفت: ما نیز در جهاددانشگاهی به‌دنبال ایفای نقش در این موضوع هستیم و یکی از برنامه‌های ما، تعیین کردن حوزه‌های مشخص و انجام فعالیت‌های گزینشی در این زمینه است.

پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، پژوهشگاه رویان، سازمان‌های استانی خراسان رضوی و یزد و واحدهای علوم پزشکی شهید بهشتی، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و مراکز رشد واحدهای فناور پژوهشکده گیاهان دارویی ایلام و اردبیل و هم‌چنین پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه در این جشنواره و نمایشگاه ملی حضور دارند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

خبر خوب برای معلمان و بازنشستگان/ واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

به گزارش کسب و کار نیوز، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ از تعیین رتبه خود توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.