صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / وزیر خارجه آلمان خواهان شفافیت چین نسبت به وضعیت مسلمانان اویغور شد
وزیر خارجه آلمان خواهان شفافیت چین نسبت به وضعیت مسلمانان اویغور شد

وزیر خارجه آلمان خواهان شفافیت چین نسبت به وضعیت مسلمانان اویغور شد

وزیر امور خارجه آلمان که از روز دوشنبه به چین سفر کرده، به رغم هشدارهای پکن نسبت به عدم مداخله آلمان در امور داخلی خود از چین خواست در مورد مناقشه حقوق بشری مربوط به سیاست‌های اخیرش در قبال مسلمانان اویغور شفاف باشد.

هایکو ماس در چین

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از خبرگزاری آلمان، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در حالی از روز دوشنبه سفرش به چین را آغاز کرد که خواهان شفافیت بیشتر دولت چین در مورد مناقشه‌های مربوط به نقض حقوق بشر از بابت گزارش‌ شدن بازداشت دسته‌جمعی بالغ بر یک میلیون مسلمان اویغور شد.

کارشناسان سازمان ملل گفته‌اند گزارش‌های معتبری وجود دارد مبنی بر اینکه بالغ بر یک میلیون مسلمان قوم اویغور چین در غرب این کشور اخیرا بالاجبار در کمپ‌هایی در حالت بازداشت قرار گرفته‌اند. وزیر امور خارجه آلمان بعد از دیدارش با لیو هه، معاون نخست وزیر چین گفت: ما نمی‌توانیم مسئله این کمپ‌های بازآموزی را بپذیریم. او ادامه داد: اطلاعات بیشتری برای ارزیابی وضعیت مورد نیاز است.

روز دوشنبه هایکو ماس اظهار کرد: مذاکراتش با معاون نخست‌وزیر چین عاری از مناقشه بوده و همه طرف‌ها به شفاف بودن مسائل تمایل نشان داده‌اند.

وزیر خارجه آلمان در پاسخ به اینکه آیا سازمان‌های حقوق بشری باید برای بررسی وضعیت وارد این کمپ‌ها شوند، گفت: اینکه چه کسی شفافیت را تضمین کند در درجه دوم اهمیت قرار دارد.

روز پنجشنبه گذشته نمایندگان پارلمان آلمان دولت چین را از بابت رفتارش با اعضای قوم اویغور محکوم کرده و به نقض حقوق بشر متهم کردند. حزب سبزهای آلمان در لایحه‌ای از دولت این کشور خواسته که از پکن درخواست کند اجازه به دسترسی خبرنگاران و ناظران مستقل به منطقه سین کیانگ را بدهد. این بحث در پارلمان آلمان پاسخ تند دولت چین را در پی داشت.

سفارت چین در برلین اعلام کرد، پکن شدیدا از این بابت ناراضی است و پارلمان آلمان را متهم به مداخله فاحش در امور داخلی خود و نقض  آشکار حاکمیت چین کرد. چین اعلام کرده که این کمپ‌ها صرفا مراکزی آموزشی به منظور انتقال مهارت‌های قابل استفاده به این افراد در راستای مبارزه با افراط‌گری در این منطقه است.

با این حال فعالان حقوق بشری می‌گویند، این مراکز کمپ‌های تلقین اجباری یکسری مفاهیم سیاسی هستند که در آنها اویغورها، قزاق‌ها و اقلیت‌های مسلمان دیگر باید تبلیغات کمونیستی را پذیرا شده و مذهب خود را کنار بگذارند. این وزیر آلمانی همچنین گفت: مسائل مربوط به کنترل تسلیحات و خلع سلاح می‌بایست طی توافق‌های چند جانبه به ویژه در مورد سیستم‌های تسلیحاتی جدید مورد مذاکره قرار بگیرند.

وزارت امور خارجه آلمان در توییتر خود نوشت: ما می‌خواهیم با دولت چین درباره این موضوع صحبت کنیم.

هایکو ماس پیش از ترک آلمان گفت: چین چیزی بیش از اینکه مهم‌ترین شریک تجاری ما در آسیاست، محسوب می‌شود و باید روابط قدرتمند با این کشور به منظور رسیدگی به مسائل امنیتی و آب و هوایی وجود داشته باشد.

هایکو ماس در عین حال تاکید کرد: برلین و پکن تمایل مشترکی به پایان دادن به مناقشه‌های تجاری دارند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

بریکس پی رونمایی شد/ دلار زدایی در دستور کار اعضای بریکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، اعضای بریکس در جلسه اخیر خود از پلتفرم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.