به گزارش کسب و کار نیوز، سیدمحمد حسینی در جمع خبرنگاران افزود: در بیش از ۱۰۰ نقطه استان سنگ نگارههایی شناسایی شدهاند که ۲۴ نقطه آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۱۰ نقطه نیز در حال تکمیل پرونده برای ثبت قرار دارند. مابقی نقاط نیز با توجه به محدودیت ثبت به صورت سالانه مستند نگاری میشوند تا در اسرع وقت در این فهرست به ثبت برسند.
وی گفت: با توجه به این آمار باید استان مرکزی را پایتخت سنگ نگاره های ایرن دانست چراکه در تمام استان سنگ نگاره هایی وجود دارند که سرآمد آنها، کلونی بیشمار سنگ نگاره های تیمره خمین است که مجموعهای بی نظیر را شکل داده است.
حسینی افزود: سنگ نگاره ها، سنگ های بستر ساز فرهنگ استان هستند از این رو نگاهداری از آنها بسیار حیاتی است از همین رو تا بحال فعالیت چندین معدن که سلامت این آثار را تهدید میکرده متوقف شده و مجوز بهره برداری آنها باطل شده اما بزرگترین حافظ این آثار، مردم هستند که می توانند از هر گونه تخریب سهوی و عمدی آنها جلوگیری کنند چراکه وسعت جغرافیایی پخش این آثار بسیار گسترده و وسیع است.
در ادامه رئیس گروه حفظ و احیا بناهای تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی نیز گفت: برآورد اولیه ما وجود حداقل ۲۰۰ هزار سنگ نگاره در استان است.
اسماعیل شراهی افزود: جزو استان هایی هستیم که بیشترین تعداد محوطه های سنگ نگاره ها را ثبت ملی کرده و با شتاب فراوان، تکمیل پرونده باقی محوطه ها را نیز در دست داریم.در حال حاضر ۲۴ نقطه از سنگ نگاره های استان در شهرستان های اراک، خمین، تفرش، خنداب، دلیجان، کمیجان و شازند در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند و تکمیل پرونده باقی نقاط نیز در دست تهیه است.
وی تصریح کرد: متاسفانه به علت محدودیت ثبت آثار به صورت سالانه، روند این پروسه مقداری طولانی میشود اما این بدان معنا نیست که باقی نقاط، کنترل و رصد نمی شوند.
انتهای پیام